Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Pula

Vliegtickets naar Pula Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Pula

Pula is een stad en gemeente in het noorden van Istrië gelegen aan de oostelijke oever van het Kvarner-golf. Het is de grootste stad in Istrië en een bekende toeristische bestemming die jaarlijks miljoenen bezoekers aantrekt. Pula staat bekend om zijn geschiedenis, Romeinse monumenten, culturele activiteiten, stranden, winkels en heerlijke delicatessen.

Pula is al meer dan 3000 jaar geleden gesticht als militaire handelspost in de regio en al sinds de Oudheid worden er vele bezienswaardigheden gevonden. Pula was de hoofdstad van de Romeinse provincie Istrië, die werd gedomineerd door het Romeinse Imperium, totdat ze in 732 werd geconverteerd tot het christendom. Vanaf toen werd Pula ook een belangrijk flashpoint in de strijd tussen katholicisme en islamitische overheersing.

In de 18de en 19de eeuw vond de verovering van de stad plaats door tal van verschillende staten, waaronder Habsburgse Oostenrijk, Napoleonische Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland. In 1918 werd Pula opgenomen als deelstaat van de nieuwe staat Joegoslavië. Na de Tweede Wereldoorlog werd Pula zowel een toeristische bestemming als een industriestad.

Waarom Pula?

Het is relatief eenvoudig om te begrijpen waarom Pula een zo populaire toeristische bestemming is. De stad heeft vele bezienswaardigheden, restaurants en winkels om uit te kiezen. Tevens kunt u heerlijk genieten op een afgeschermd strand en boottochtjes maken om de omgeving te verkennen. Pula ligt ook op een uitstekende locatie in het noorden van Istrië, vlakbij tal van andere toeristische bestemmingen, zoals de plaatsen Rovinj, Umag en Poreč.

Pula staat ook bekend om zijn culturele evenementen, zoals het puur Istrië Festival, het Verdi Festival en het Komedie Festival. De festivals vieren tradities, legendes, muziek, gerechten, ambachten en kunst uit de regio en lokken daarnaast ook duizenden bezoekers naar de stad. Daarnaast vinden er ook tal van andere culturele evenementen plaats, zoals theateropvoeringen, muziekconcerten en sporttoernooien.

5 bezienswaardigheden in Pula die je moet zien

Pula heeft vele interessante bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Hier is een lijst met 5 hoogtepunten:

  • Arena van Pula – Dit is een Romeins amfitheater, dat gebouwd is rond 27 v. Chr. en behoort tot een van de oudste en best bewaarde Romeinse monumenten in Europa.
  • Kastelen van Pula – Er zijn tal van historische versterkingen in Pula, zoals de Citadel van Pula, die dateren uit de Romeinse tijd, maar ook de andere kastelen in de omgeving.
  • Het Arch of the Sergii – Dit Romeinse archief dateert uit de 1e eeuw en staat bekend om zijn fantastische ambachtelijke metselwerk.
  • Kerk van Holy Mary of Mercy – Deze kerk dateert uit de 13e eeuw en bezit veel kunstschatten en kerkelijke voorwerpen.
  • Kanonsbatterij Val Salona – Dit kanonsstelsel werd gebouwd in de 18e eeuw als onderdeel van de verdedigingslinie van de stad.

5 restaurants in Pula waar je moet eten

Pula heeft tal van restaurants die lekker eten serveren, maar hier zijn 5 die zeker een bezoek waard zijn:

  • Restaurant Villa Vulin – Een restaurant gevestigd in een van de meest prestigieuze hotels in Pula, met een uitgebreide waaier aan lokale gerechten.
  • Restaurant Marsal – Dit restaurant serveert een grote variatie aan regionale gerechten, waaronder vlees, vis, pasta en slavische gerechten.
  • Restaurant San Rocco – Een populair restaurant in het centrum van de stad, dat heerlijke lokale gerechten en roséwijn serveert.
  • Restaurant Lido – Een strandrestaurant met een idyllisch uitzicht over het water, dat gespecialiseerd is in lokale visgerechten.
  • Pizzeria Trattoria Jedro – Dit restaurant staat bekend om zijn pizza’s en biedt tevens een uitgebreide selectie aan pastagerechten aan.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Pula?

De luchthaven Pula International ligt ten noordoosten van Pula, ongeveer 20 kilometer van het stadscentrum. Het vliegveld is gelegen langs de snelweg A9. Het vliegveld wordt bediend door veel Europese luchtvaartmaatschappijen, waaronder easyJet, Croatia Airlines, Lufthansa en Finnair.

Andere luchthavens in de buurt van Pula zijn de luchthaven van Rijeka (Krk), die ongeveer 80 kilometer van de stad ligt, en de luchthaven van Triëst (Ronchi dei Legionari), die ongeveer 125 kilometer ten noorden van Pula ligt.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa