Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Rennes

Vliegtickets naar Rennes Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Rennes

Rennes is een stad gelegen in Noord-Frankrijk, actief sinds de 8e eeuw. Het centrum van Rennes ontstond met de komst van de Morvan, een volk onder leiding van een koning uit het oude Celtic Ieren-rijk, rond de 8ste eeuw v. Chr.. De Morvans richtten hun eerste stad op 8th eeuw die Uxellodunum, in wat nu het stadscentrum van Rennes is . Nadat de stad in de handen was van verschillende invloeden, waaronder de Kelten, de Romeinen en de Celtische Koningen, kreeg Rennes zijn naam in de 7e eeuw.

Waarom Rennes?

Rennes heeft veel te bieden als toerismebestemming. Het is een stad met veel geschiedenis, wat gevolgd wordt door een geweldig uitgaansleven. Met haar vele openbare pleinen, musea en galerijen is Rennes ook een uitstekende locatie voor cultuur. Wat de stad ook wereldwijd zo populair maakt, is dat het een nabijheid heeft tot vele bekende Franse routes van steden als Parijs, Brest en Nantes. Rennes heeft ook verschillende internationale verbindingen via de luchthavens van Nantes en Rennes. De stad biedt ook een aantal prachtige natuurgebieden, zoals het Luitaal-park, wat perfect is voor wandelen, fietsen of gewoon unwinden.

%%

5 bezienswaardigheden in Rennes die je moet zien

Als je een bezoek brengt aan Rennes dan zijn er verschillende bezienswaardigheden om te bezoeken:

– Place de l’Hotel de Ville: Het is de belangrijkste plein van Rennes en heeft eeuwenlang gediend als het centrum van alle bezigheden in de stad.

– Le Trou du diable: Le Trou du diable is een klein park dat gesitueerd is tussen het Place de l’Hotel de Ville en de St.-Jacques-edifice van de kathedraal.

– La Tour Tanguy: La Tour Tanguy is een middeleeuwse toren die is gebouwd in de 15e eeuw en is tegenwoordig een icoon van Rennes.

– Le Grand Hall: Het Grand Hall is een schitterende gothische hal waarin je kunt genieten van muziek- en theatershows.

– Le Patio: Le Patio is een plein met een zomerse sfeer waar je verschillende pop-up-concerten, festivals en exposities kunt vinden.

5 Restaurants in Rennes waar je moet eten

Als je op zoek bent naar een goede maaltijd in Rennes, moet je een bezoek brengen aan deze 5 plaatsen:

– Chez Mémére: dit Franse bistro biedt een ruime keuze aan gerechten en wijn in een persoonlijke, intieme omgeving.

– Le Bistrot des Quais: Le Bistrot des Quais biedt authentieke Franse dishe’s met de beste ingrediënten en een ruime keuze aan kwaliteitswijnen.

– L’Himalaya: Een familie bedrijf met een ruime keuze aan authentieke Indiase gerechten aan goede prijzen.

– Chez Fred Lecoq: Chez Fred Lecq heeft een ruime keuze aan traditionele Franse en Burgundische gerechten geserveerd in een intieme setting.

– Le Bistrot du Port: Le Bistrto du Port serveert heerlijke mediterrane gerechten in een gezellige atmosfeer.

Welke luchthavens zijn er in de buur van Rennes?

Rennes heeft twee internationale luchthavens in de buurt: de luchthaven Rennes – Saint-Jacques en de internationale luchthaven Nantes Atlantique. Beide luchthavens bieden nationale en internationale lijnen naar vele steden over de hele wereld. De Rennes Saint-Jacques luchthaven biedt ook busverbindingen die je naar het stadscentrum, de Universiteit van Rennes of de lokale winkelcentra brengen. Beide luchthavens liggen op ongeveer 45 minuten van het stadscentrum.

Rennes
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa