Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Reykjavik

Vliegtickets naar Reykjavik Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland, gelegen aan de Faxaflói-baai. Het wordt beschouwd als de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Reykjavik bestaat al sinds de 10e eeuw en is de bakermat van de IJslandse cultuur. Het werd in 874 gesticht door Noormannen (uit Noorwegen en Denemarken) onder leiding van Ingólfur Arnarson, die het land bevolkte en het verdubbelde in omvang.

Reykjavik is door de eeuwen heen de belangrijkste stad van het land gebleven. De stad heeft uitgebreide groei doorgemaakt en is nu een moderne metropool met een hoogwaardige infrastructuur en structuren. Het heeft een vrij hoog inkomen, een gezonde economie, veel technologische capaciteit en een hoog niveau van onderwijs.

Reykjavik is een uitgestrekte stad die zich uitstrekt over het Westelijke deel van IJsland. Het is de thuisbasis van het grootste deel van de IJslandse bevolking, met een inwoneraantal van meer dan 148.000 inwoners. Het historische centrum is een bezienswaardigheid op zich, met de Reykjavíks Noordelijke Haven en de Groenlandse Kathedraal als twee markante bezienswaardigheden. Reykjavik is ook de administratieve en culturele hoofdstad van IJsland.

Waarom Reykjavik?

Reykjavik is een prachtige stad om te bezoeken, met veel te zien en te doen. Het is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, dus u zult nooit zien dat er zoveel leuke activiteiten voor toeristen zijn. Reykjavik heeft kleurrijke, vrolijke gebouwen, charmante kleine straatjes, gezellige cafes en restaurants, winkels en musea. Het heeft ook een aantal prachtige stadsparken en botanische tuinen die de stad een kleurrijke, ontspannen sfeer geven.

Reykjavik staat ook bekend om zijn geweldige restaurants en cafés, veelal gevuld met lokale IJslandse specialiteiten. Er zijn ook tal van concerten en festivals die plaatsvinden in Reykjavík, wat het ideale tijdverdrijf is voor de lokale bevolking en toeristen. Eveneens is er een brede selectie aan winkels om uit te kiezen, waaronder souvenirwinkels, boetiekjes en boekwinkels. De stad is ook vol van al het culturele erfgoed van IJsland, met zijn vele gebouwen en monumenten die de geschiedenis van de stad vertegenwoordigen.

5 bezienswaardigheden in Reykjavik die je moet zien

Reykjavik heeft tal van historische bezienswaardigheden, is hieronder een lijst van de meest populaire bezienswaardigheden die je echt moet zien tijdens je bezoek aan Reykjavik.

•Harpa Concert Hall and Conference Centre

Het Harpa Concert Hall and Conference Centre is een ongelooflijke moderne locatie vol met allerlei activiteiten. Het is een architectonisch wonder, met een prachtige glazen façade en een modern interieur met kleurrijke kamers. Je kunt er verschillende concerten en festivals bijwonen, zoals opera, concerten en dans voorstellingen.

•Höfdi House

Höfdi House is een oud herenhuis dat gelegen is vlakbij het centrum van Reykjavík. Het was de locatie van de Reykjavík Summit (1986), waar de VS en de Sovjet-Unie hun nucleaire verdrag tekenden. Visitekaarten van de Reykjavík Summit zijn nog steeds te zien in het gebouw.

•National Gallery Of Iceland

Het Nationaal Gallery Of Iceland is een van de oudste musea in Reykjavik. Het bevat duizenden werken van kunstenaars uit de 16e eeuw tot de hedendaagse tijd. Het is een must om te bezoeken, omdat er veel unieke stukken te zien zijn van IJslandse kunstenaars.

•Perlan

Perlan is een uniek glazen gebouw dat bovenop een bergtop ligt, met een spectaculair uitzicht op Reykjavík en de omliggende zeeën. Er zijn verschillende wetlands, restaurants, winkels en uitkijktorens die je hier kunt bezichtigen. Je kunt er ook een 360 graden panoramafoto maken.

•Hallgrimskirkja

Hallgrimskirkja is de grootste kerk van Reykjavik. Het is de meest herkenbare bezienswaardigheid in de stad, met een 145 meter hoge toren die domineert over het stadsbeeld. Bezoekers vanuit alle hoeken van de stad kunnen de kerk zien, omdat hij zo imposant is.

5 restaurants in Reykjavik welke je moet bezoeken

Als je van eten houdt is Reykjavik de perfecte bestemming. De stad heeft een ruime selectie van restaurants die zowel lokale als internationale gerechten serveren. Hieronder is een lijst met 5 restaurants in Reykjavík die je echt moet bezoeken.

•Sjavargrillid

Sjavargrillid biedt lokale IJslandse specialiteiten, zoals klimpad, vissoep, zwaardvis en meer. Het restaurant heeft een uitstekende voorraad aan lokale wijnen, bieren en liquors. Er is ook een selectie aan interessante, seasonale gerechten die afgestemd zijn op de afwisselende seizoenen in IJsland.

•Saegreifinn

Saegreifinn is een van de meest populaire restaurants in Reykjavik, gespecialiseerd in verse zeevruchten. Bij Saegreifinn kun je de lekkerste soepen, zeevruchten en salades proeven. Er zijn veel versch

Reykjavik
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa