Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Rhodos

Vliegtickets naar Rhodos Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Rhodos

Rhodos is een Grieks eiland dat deel uitmaakt van de Dodekanesos- eilandengroep. Het is het grootste eiland van de populair Griekse eilanden en heeft een oppervlakte van 1.398 km2 . Het eiland is wereldwijd bekend om haar gezonde klimaat en mooie stranden.

Het eiland Rhodos is al meer dan 5000 jaar bewoond en is een paleis geweest voor veel oude beschavingen. In de oudheid telde het eiland zeven steden onder verschillende namen. De buurten werden bedreigd door verschillende volken zoals Perzië, Turkije en Macedonië.

Rhodos wordt genoemd naar de gezamenlijke godheid van de Griekse Goden Elysië, Zeus en Poseidon, die deze maakten tot een heilige plek. In 383 v.Chr. werd het eiland veroverd door Alexander de Grote die het vervolgens veroverde en er een fort maakte.

Na verloop van tijd wordt Rhodos omstuwd door verschillende Griekse families die elkaar voortdurend in staat van oorlog waren. Uiteindelijk werd het eiland veroverd door de Osmansen in 1310, waarmee Rhodos 135 jaar deel uitmaakte van de Ottoman Empire voordat het gedurende de Italiaanse periode werd herwonnen in 1912.

Waarom Rhodos?

Door de millennia heen heeft Rhodos deel uitgemaakt van zoveel verschillende beschavingen dat het een unieke schatkamer is geworden vol geschiedenis, cultuur, prachtige stranden, heerlijke kusten en veel meer.

Het eiland is vooral populair onder toeristen vanwege het mediterrane klimaat, dat warmer is dan in Nederland. De temperatuur loopt ongeveer tussen de 15-25 op de meeste dagen in de winter.

Het eiland biedt ook vele prachtige stranden met helderblauwe zeeën en schoonheid. Het zal een plezier zijn om je dag te besteden met het zonnen, zwemmen of watersporten.

Rhodos is ook vermaard om zijn rijke cultuur en een overdadige keuken met vele kruiden die te maken hebben met voedsel en dranken. Je zult je bevinden in een prachtig decor van oude monumenten, kerken en geheime straatjes.

Bovendien kun je genieten van het nachtleven, waar je kunt uitgaan in één van de vele bar / club hybrides.

5 bezienswaardigheden in Rhodos die je moet zien

1. Grand Master’s Palace: Dit paleis uit de 15e eeuw is een tijdloos symbool van de Rhodos’s heersende Magnificent History. Het paleis heeft nu een museum waarin kunstwerken van Rhodos staat tentoongesteld.

2. Park of the Lady of the Moon: Een oase van rust met prachtige bloemen, struiken en volwassen bomen. Er zijn grote open gebieden waar je je kunt ontspannen onder de zon.

3. Lindos Acropolis: De oude citadel van Lindos is gelegen op een 128 meter hoge heuvel en domineert de stad. Het is vervuld met antieke poorten en portieken die je naar een andere wereld lijken te verplaatsen.

4. Rodini Park: Dit 8 km lange prachtige park wordt omringd door kiezelstranden en flora, en beschikt over een meer waar je kunt zwemmen, kanoën en genieten van de rustige omgeving.

5. Ladiko Beach: Deze stranden, ook wel bekend als Anthony Quinn’s Beach, zijn gevormd door eindeloze blauwe zee, prachtige rotsen en schilderachtige kloven.

5 restaurants in Rhodos waar je naar toe moet

1. Karnagio: Een kleurrijke, open lucht restaurant langs de zee zodat je kunt eten met een adembenemend uitzicht op de zonsondergang.

2. Estragon: Een schattig, klassiek restaurant met lokale, traditionele gerechten.

3. Mantra: Een populair restaurant in het midden van Rhodos Town met een zeer traditionele Griekse atmosfeer en heerlijke keuze aan traditioneel Griekse gerechten.

4. Taverna Coralli: Een traditionele taverna die de ultieme charmante ervaring biedt.

5. Letoonia: Een luxe hotel dat tevens prachtige Griekse gerechten serveert en een relaxte lounge heeft waar je de avonden door kunt brengen.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Rhodos?

Rhodos heeft twee luchthavens: de Rhodos International Airport en de Maritsa Airport.

De Rhodos International Airport is de grootste en drukste luchthaven in het stad met directe verbindingen met veel Europese steden.

De Maritsa Airport, ook wel bekend als Diagoras Airport, is meestal gebruikt voor chartervluchten en voor het plaatsen van schepen in de buurt.

Rhodos
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa