Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Rome

Vliegtickets naar Rome Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Rome

Rome is een van de oudste steden ter wereld en heeft een bijzondere historie. Volgens de Romeinse mythen stichtte de held Romulus de stad in het jaar 753 v.Chr. Nadat de stad door Romulus is gesticht, volgen er vele koningen en andere machthebbers die verschillende periodes markeren. Rome zal in dit verband onder andere bekend staan​ als het _tijdperk van de Romeinse overheersing_​. Dit tijdperk duurt van circa 16 v.Chr. tot 146 n.Chr. Naast Romeinse overheersing kende de stad ook verschillende perioden van christelijke overheersing die verantwoordelijk zijn voor de populariteit van de stad tot op de dag van vandaag.

Waarom Rome

Rome is een prachtige stad met een kleurrijke historie. De stad bevat tal van monumenten en plaatsen waar je de geschiedenis van de stad kan bewonderen. Denk hierbij aan de plaatsen zoals het Colloseum, het Forum Romanum, Piazza Navona, Vaticaanstad en talrijke Romeinse basilieken. Het is niet alleen de geschiedenis die Rome zo bijzonder maakt, maar ook de gastvrijheid van de bevolking, de heerlijke Italiaanse keuken en de prachtige Romeinse architectuur. Ieder bezoek aan Rome is dan ook een bezoek aan een stad waar je het prachtige samenspel tussen verleden en heden terug vind.

5 Bezienswaardigheden in Rome die je moet zien

1. Het Colloseum
Het Colleseum is een landschapskenmerk van Rome en staat symbool voor de stad. Hier kun je terugkeren in de tijd en zien hoe het geweest zou kunnen zijn langs de muren van de arena.

2. Het Sint Pietersplein
Op het Sint Pietersplein is de enorme basiliek te vinden met het beroemde plafond van Michelangelo. De basiliek is een eeuwenoud gebouw waar je verschillende kunstwerken kan bekijken die je als bezoeker absoluut niet mag missen.

3. Pantheon
Het Pantheon is een van de best bewaarde Romeinse tempels van de stad. Deze tempel is verschillende keren gerestaureerd, waardoor hij er nog straalt als nooit tevoren.

4. De Spaanse Trappen
De Spaanse Trappen is een bekende bestemming in Rome met maar liefst 138 trappen die naar beneden voeren vanuit Piazza di Spagna. Een favoriete plek voor veel toeristen om plaatjes te schieten.

5. Vaticaanstad
Vaticaanstad is een zelfstandige staat en bevind zich in het centrum van Rome. Hier kun je verschillende kerken, musea en galerijen bezichtigen, waaronder de Sixtijnse kapel.

5 Restaurants in Rome Welke je Moet Bezoeken

1. Il Gabriello
Il Gabriello is een gerenommeerd restaurant dat bekend staat om hun eerlijke gerechten en voortreffelijke wijnkaart.

2. Glass Hostaria
Glass Hostaria heeft een stijlvol interieur en staat bekend om hun heerlijke gerechten die hier met passie worden bereid.

3. Ristorante La Zanzara
Als je van visgerechten houdt, dan moet je zeker eens langsgaan bij La Zanzara. De vissoep is een echte aanrader.

4. Dal Bolognese
Dal Bolognese serveert heerlijke traditionele Italiaanse gerechten. Zij gebruiken hier heerlijke ingrediënten die voor een ware smaakexplosie zullen zorgen.

5. Hostaria al Nonno
Al Nonno staat bekend om hun pizza met truffle olie. Ook hun pasta met zeeduivel is een ware delicatesse.

Welke Luchthavens Heb Je in de Buurt van Rome?

Rome kent diverse luchthavens waar jij als bezoeker binnenkomt. De luchthavens in de buurt van Rome worden als volgt vermeld:

1. Rome Fiumicino Airport
2. Rome Ciampino Airport
3. Civitavecchia Cruise Port
4. Ancona Falconara Airport
5. Grosseto Baccarini Airport

Al deze luchthavens en havens liggen dichtbij Rome en kun je eenvoudig bereiken met het openbaar vervoer. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf Rome Fiumicino Airport gaan met de trein of met de bus naar het centrum van Rome.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa