Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Rovaniemi

Vliegtickets naar Rovaniemi Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Rovaniemi

Rovaniemi is de grootste stad en de administratieve hoofdstad van de provincie Lapland in Finland. De stad is ontstaan in 1926 en is gesitueerd aan de Theemsovergang langs de Kemijoki rivier. Rovaniemi is beroemd geworden om zijn ligging vlakbij de Levensboog (Arctic Circle). In de ogen van veel toeristen heeft de stad een mystieke staat. Het is de thuisbasis van het bekende kerstman dorp. In de nabije omgeving van Rovaneimi liggen nog veel meer interessante plaatsen zoals Napapiiri, Luosto, Saariselkä, Pyhä en Ivalo. Het is dan ook een van de meest bezochte toeristische bestemmingen van Finland.

Waarom Rovaniemi?

Rovaniemi is een zeer populaire bestemming voor veel toeristen. De stad heeft heel veel te bieden aan haar bezoekers. Zo is er bijvoorbeeld het “Wilderness Hotel ‘Nellim’. Dit is een luxe hotel waar u van alle luxe en comfort kunt genieten. Ook kunt u hier genieten van de prachtige natuur en de sauna’s en hot tubs zoals deze in alle hotels aanwezig zijn. Daarnaast is het een van de meest gastvrije steden in Finland. U kunt een heerlijk diner genieten in sfeervolle restaurants, de lokale cultuur ontdekken, scandinavisch shoppen, wandelen over prachtige wandelroutes en zelfs skiën in de winter.

5 bezienswaardigheden in Rovaniemi die je moet zien

  • Santa Claus Village – dit is een populaire bestemming voor veel toeristen in Rovaniemi. Hier kun je de Kerstman ontmoeten en ook zijn elfen met prachtige kerstcadeaus.
  • Posankka – Dit is een modern beeld dat ontworpen is door de Finse kunstenaar Veijo Rönkkö en geïnstalleerd bij het stadskantoor. Het draagt symbool voor de Finse cultuur.
  • Ounasvaara – Dit is de plaats waar u kunt skiën of snowboarden onder de hete Finnse zon. Ounasvaara heeft ook een zomerpiste waar je kunt mountainbiken.
  • Korundi House of Culture – dit kunstcentrum dat gelegen is in het centrum van Rovaniemi, biedt een groot aantal shows en concerten gedurende het jaar.
  • Arktikum Science Center – Als je geïnteresseerd bent in wetenschap, dan is de Arktikum Science Center de perfecte plek om veel te leren over de natuurlijke geschiedenis van Lapland en Noord-Europa.

5 restaurants in Rovaniemi welke je moet bezoeken?

  • Kultahippu – Deze Finse bistro biedt een lokale keuken in een rustige omgeving.
  • Lapland Hotel Sky Ounasvaara – in dit luxe hotel waar ook een restaurant zit, vind je zowel lokale als internationale gerechten.
  • Kauppayhtiö – Bij dit restaurant geniet je van een authentieke Filnse menu met lokale ingrediënten.
  • Ranta-Kupari – Deze bistro ligt direct aan de rivier en hier kun je genieten van vers bereide gerechten.
  • Utsuvaara – Dit restaurant maakt gebruik van eerlijke en lokale producten bereid door de chef-kok.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Rovaniemi?

Rovaniemi Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven die gesitueerd is op slechts 15 kilometer van het stadscentrum. Daar komen binnenlandse en internationale vluchten aan. Andere dichtbijzijnde luchthavens zijn Kittilä Airport (95 kilometer vanaf Rovaniemi) en Ivalo Airport (125 kilometer vanaf Rovaniemi). Beide luchthavens bieden binnenlandse vluchten aan. Bovendien kun je vanaf Rovaniemi ook per trein naar Helsinki reizen. De treinverbinding is “SMART”-trein en is in 2 uur en 45 minuten te bereiken. Deze trein staat ook bekend als de “Arctic Express”.

Rovaniemi
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa