Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Salzburg

Vliegtickets naar Salzburg Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Salzburg?

Salzburg is de vierde grootste stad van Oostenrijk, na Wenen, Graz en Innsbruck. De stad werd voor het eerst vermeld in documenten uit 696. De stad heette toen ‘Juvavum’ en is uitgegroeid tot het moderne Salzburg. De stad heeft een lange geschiedenis vol met politieke en demografische veranderingen.

In het jaar 745 begon de ontwikkeling van de stad. Toen de Bijbel werd vertaald, werd Salzburg een belangrijk handelscentrum tussen Rome en het noorden van Europa. Naarmate de eeuwen vorderden, werd Salzburg een belangrijk cultureel en politiek centrum. De stichting van de stad Salzburg was formeel in 1187, toen prins-bisschop Wolf Dietrich von Raitenau kwam en ervoor zorgde dat de stad een grote politieke macht kreeg.

In de achttiende eeuw werd de stad de thuisbasis van de 18e-eeuwse componist Wolfgang Amadeus Mozart. In de loop van de volgende twee eeuwen zou de stad verscheidene particuliere en publieke projecten ontwikkelen die de stad een van de mooiste steden in Europa maakte.

Waarom Salzburg?

Salzburg is de perfecte vakantiebestemming met volop avonturen voor elke soort reiziger. De stad is in combinatie met het prachtige alpine landschap een waar paradijs. Salzburg staat ook bekend om zijn heerlijke keuken en wordt ook wel “keuken van de Alpen” genoemd.

Salzburg heeft ook het goede weer. De winters hier zijn meestal vrij mild en de zomers kunnen oplopen tot aangename temperaturen, wat betekent dat het hele jaar door een bezoek aan Salzburg mogelijk is.

Maar het beste aan Salzburg zijn de schitterende uitzichten. Al wandelend door de stad kijk je uit over een van de meest adembenemende landschappen in Europa. De Alpen zijn vol met verschillende landschapstypen, van dicht beboste bossen tot hoge hagen en meren.

Last but not least is het culturele erfgoed van Salzburg. De stad is ook bekend vanwege de unieke muziek- en culturele achtergronden, want hier heeft Wolfgang Amadeus Mozart gewoond.

5 bezienswaardigheden in Salzburg die je moet zien

1. Salzburger Dom: De barokke Salzburger Dom bevindt zich midden in het centrum van de stad en is een must visit voor elke bezoeker. De kathedraal werd gebouwd in de twaalfde eeuw en omvat Romaanse en Gotische elementen. Het is ook de plaats waar Mozart de requiem-misa componeerde.

2. Hohensalzburg Castle: Hohensalzburg Castle is de grootste burcht van centraal-Europa. De burcht is gebouwd in 1077 en wordt gezien als een van de grootste kunstwerken van Oostenrijk – het is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een stukje geschiedenis.

3. Getreidegasse: Getreidegasse is een van de meest interessante straten van Salzburg. De straat is gevuld met diverse winkels, kunstgalerieën, bars en cafés, waar je de landelijke Oostenrijkse cultuur kunt ervaren.

4. Mirabell Palace & Gardens: Mirabell Palace en Gardens is een prachtige plek, waar je de vredige kant van Salzburg kunt ervaren. Het paleis en de tuin werden gebouwd in 1606 en het biedt prachtig uitzicht over de heuvels en meren.

5. Salzburg Zoo: In Salzburg Zoo kun je meer dan 700 verschillende dieren van alle continenten bekijken. Hier kun je ook deelnemen aan de animal feeding programs en de prachtige dieren van dichtbij bekijken.

5 restaurants in Salzburg welke je moet bezoeken

1. Schwarzer Adler: Schwarzer Adler is een van de beste restaurants in Salzburg, dat internationale gerechten serveert met een modern, klassiek toetsje.

2. Imlauer Sky Bar and Restaurant: Imlauer Sky Bar and Restaurant is een modern restaurant dat in de prachtige omgeving van de Berchtesgaden Alpen is gelegen. Het restaurant biedt unieke gerechten en heeft ook een uitgebreide wijnkaart.

3. Goldener Hirsch: Goldener Hirsch is een elegant restaurant in Salzburg. Het serveert internationale gerechten in een hedendaags en klassiek interieur.

4. Heuriger Stadtalm: Heuriger Stadtalm is een authentiek en gezellig restaurant dat de Oostenrijkse keuken in een unieke twist serveert.

5.Cafe Klein Mariatrost: Cafe Klein Mariatrost is een klein cafe dat gespecialiseerd is in de internationale en plaatselijke keukens.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Salzburg?

De dichtstbijzijnde luchthavens bij Salzburg zijn:

  • Salzburg Airport W.A. Mozart. De luchthaven ligt op ongeveer 5 km van de stad en heeft verbindingen met meerdere Europese en internationale bestemmingen.
  • Innsbruck Airport. Innsbruck Airport ligt op ongeveer 133 km afstand van Salzburg en is een kleine luchthaven met verbindingen naar verschillende Europese steden.
  • Munchen Airport. De luchthaven ligt op ongeveer 183 km afstand van Salzburg en biedt verbindingen met meer dan 150 bestemmingen wereldwijd.
  • Hohenems Airport. Hohenems Airport ligt op ongeveer 188 km afstand van Salzburg en biedt directe verbindingen met Swansea en Stuttgart.
  • Zurich Airport. Zurich Airport is de grootste luchthaven in de buurt van Salzburg en lig
Salzburg
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa