Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Sandefjord

Vliegtickets naar Sandefjord Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Sandefjord?

Sandefjord ligt in de deelstaat Vestfold, in Noorwegen. Sandefjord is één van de oudste steden in het gebied. Het staat bekend als een belangrijke commerciële haven, die al eeuwenlang wordt gebruikt. De oudste bekende vermeldingen van Sandefjord dateren uit het begin van de 13e eeuw.

Volgens de Noorse kroniekschrijver Snorri Sturluson, bouwde de Deense koning Waldemar II in de 13e eeuw de stad om de bevolking een veilig haventje te bieden. Sandefjord was oorspronkelijk een Deense vestingstad. In 1362 werd Sandefjord echter door de Zweden veroverd. Vanaf toen werd het gebied een woelige Deense-Zweedse grenszone met hevige gevechten.

Tegen het eind van de 19e eeuw veranderde Sandefjord echter van een boerderijstad in een ontwikkeld industriestadje. De stad werd ook een van de meest invloedrijke havens in Noorwegen. De stad werd bekend vanwege de verkoop van haring naar Noord-Europa. Sandefjord groeide verder uit en werd Geschiedenis erkend als een stad in 1817.

Waarom Sandefjord?

Sandefjord is een zeer gewild stedelijk gebied vanwege zijn historie, krijgt aandacht als toeristische bestemming en is een uitstekende plek om te wonen. De stad Sandefjord biedt een prachtig uitzicht over de majestueuze fjord en de omringende bergen. De stad biedt ook heel wat unieke bezienswaardigheden en andere leukheden.

Sandefjord is beroemd om zijn haring-industrie, en je kunt nog steeds de haringboten in de haven zien. Ook de beroemde Viking Schaats is door de Viking-ijver van Sandefjord bekend geworden. Sandefjord herbergt ook een aantal interessante openbare gebouwen, waaronder het Historisch Centrum van Sandefjord. De stad heeft ook enkele prachtige stranden die perfect zijn om te voetballen of te zwemmen.

Sandefjord is ook bekend vanwege zijn fantastische berg- en zeevogels. Er zijn een aantal goede wandelpaden, waaronder de Fjellfoten-route. Er is ook een groot aantal stranden en parken, waaronder het Sandefjord Landpark.

5 bezienswaardigheden in Sandefjord die je moet zien?

Sandefjord is een authentieke stad met tal van bezienswaardigheden:

 • Koningsgården is een oude boerderij die dateert van de openbare vermeldingen uit 1145 en is de oudste in de buurt. Het gebouw biedt vandaag toeristen een kijkje in de geschiedenis van de stad.
 • Vestsiden is een historische wijk op hetzelfde eiland als Koningsgården. Het is een populaire woonwijk met kleurrijke gebouwen, waaronder het Huis van Industriële Monumenten uit 1877.
 • Vestfold Museum is de thuisbasis van een boeiende collectie toeristische bezienswaardigheden. Hier kun je ontdekken hoe de geschiedenis zich in Sandefjord heeft ontwikkeld.
 • Viking Ship Museum is een populaire toeristische attractie in de buurt. Het is de thuisbasis van één van de best bewaarde Vikingboten ter wereld.
 • Noorderlicht is een goede plek voor diegenen die willen ontsnappen aan de stad. Deze site biedt uitzicht op de fjord, de skywalk en de hemel om te kijken naar het noorderlicht.

5 restaurants in Sandefjord welke je moet bezoeken?

Sandefjord heeft een vrij breed scala aan restaurants die allemaal hun eigen kenmerken bieden. Hier zijn een aantal restaurants die je absoluut moet bezoeken:

 • Lagmannstunet is een Noors traditioneel restaurant dat je transporteert naar de middeleeuwen met zijn eenvoud en smaakvolle gastronomie.
 • Shades of the Seasons is bekend vanwege zijn geweldige service en lokale producten. Het restaurant is een uitstekende optie voor diegenen die lokale seizoensgebonden gerechten willen ervaren.
 • Aurora Bistro & Bar is de perfecte plek als je van moderne keuken en cocktails houdt. Het biedt ook live muziekoptredens.
 • Big Horn Steak House is renowned vanwege zijn prachtige vleesgerechten en kreeftgerechten. Het restaurant behoort tot de beste steakhouses in de buurt.
 • Furuset Skanse is een ander prima restaurant in Sandefjord. Het behoort tot de beste restaurants in Noorwegen en biedt regelmatig lokale producten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Sandefjord?

Sandefjord ligt op ongeveer 95 kilometer van de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Er zijn diverse internationale luchthavens in de buurt waar je naartoe kunt vliegen, waaronder Oslo Gardermoen, toorts Torp en Sandefjord.

 • Oslo Gardermoen is de grootste internationale luchthaven van Noorwegen. Het ligt op ongeveer 111 kilometer van Sandefjord en wordt bediend door vluchten uit Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika.
 • Torp Luchthaven ligt op slechts 78 kilometer gelegen van Sandefjord. Het is een kleine luchthaven die wordt bediend door international
Sandefjord
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa