Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Santiago de Compostella

Vliegtickets naar Santiago de Compostella Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Santiago de Compostella?

Santiago de Compostella is nooit een stad geweest waar zich veel bekende gebeurtenissen hebben afgespeeld. De stad bevat verschillende beroemde historische locaties, maar geen wereldwijde gebeurtenissen zoals krijgskundige veldslagen, verdragen of andere grote momenten uit de geschiedenis.

Het ontstaan van Santiago de Compostella is een interessant sprookje dat volgelingen van de christelijke heilige Jacobus tegen elkaar hebben verteld. Volgens de legende, volgden drie jonge bedevaarders, leden van de christelijke kerk, St. Jacobus’ lichaam naar een marktplaats in Santiago de Compostella. De reizigers waren zo diep onder de indruk van hun reis dat ze een kerk bouwden over het graf van St. Jacobus, en de stad groeide rond de kerk.

Stel je deze legende één keer voor in de context van de Middeleeuwen toen de christelijke kerk een enorme aanhang had. Het is niet moeilijk om je voor te stellen dat zo’n verhaal enorme hoeveelheden aan bewonderende en pelgrim reizende christenen aantrok. Dit is waarschijnlijk hoe de stad begon.

Waarom Santiago de Compostella?

Santiago de Compostella is voor velen een magische plaats om te bezoeken. Voor mensen die op zoek zijn naar een spirituele omgeving, is Santiago de Compostella de perfecte tegenhanger. Dit is waarom zoveel pelgrims en toeristen al eeuwenlang op zoek zijn naar het spirituele heiligdom in Galicië.

Er slaat een energie over de stadsmuren die je kunt ervaren bij het wandelen door de smalle straatjes, bekijken van de oude gebouwen, overnachten in een van de boetiekhotels en proeven van de culinaire gerechten. Er is een mysticisme in Santiago de Compostella dat je alleen kunt begrijpen als je persoonlijk de stad bezoekt.

Het is de bestemming voor wie op zoek is naar verademing en innerlijke vrede, in een ontspannen omgeving met meer dan vier maanden zon per jaar. Van het winkelen, stedentrips, feesten en cultureel erfgoed tot historische kerken, huizen, een meer dan 1000 jaar oude kathedraal en een geweldige gastronomische scene – de stad heeft iets voor iedereen.

5 bezienswaardigheden in Santiago de Compostella die je moet zien?

Als je naar Santiago de Compostella gaat is het aan te raden de volgende 5 bezienswaardigheden te bezoeken:

  • De kathedraal: Hier kun je de restanten van je heilige pelgrimstocht zien alsmede het meesterwerk van de Negende Eeuw.
  • De Praza do Obradoiro: Het hoofdplein is de beste plek om de omgeving te verkennen. Je vindt er tal van straatartiesten en je kunt genieten van de rijke architectuur.
  • Monte do Gozo: Het uitzichtpunt vanuit Monte do Gozo is spectaculair, waar je nog mooiere vergezichten kunt afleiden in verschillende kleuren blauw.
  • Museo de Santiago: Het museum is sinds 1982 gevestigd. Hier worden werken en meubelstukken uit de 16e en 17e eeuw tentoongesteld.
  • Convento de San Francisco: Het klooster is de eerste Grottekapel. Bekijk de rode en gele muurschilderingen van de 16e eeuwse kunstenaars.

5 restaurants in Santiago de Compostella welke je moet bezoeken?

Santiago de Compostella is omringd met heerlijke restaurants met uitstekende gerechten die je absoluut moet ervaren. Volgens lokale experts hier zijn 5 restaurants van de stad die je moet bezoeken:

  • O Beceiro: Meesterlijke gerechten gemaakt van traditionele Galicische ingrediënten. Het restaurant is onlangs gerangschikt op de tweede plaats in het ranking van gastronomisch galicië.
  • O Cabeciño: Een tradoitionele restaurant waar je frisse visgerechten kunt genieten tegen een betaalbare prijs.
  • Os Santos: In dit restaurant kunt je verschillende tapas en Galicische gerechten proeven, geserveerd op traditionele borden.
  • Venta El Tuerto: Geregisseerd door een ceremoniemeester die perfect ontspannen sfeer verzorgd. Er worden streekgebonden gerechten geserveerd in samenspraak met de seizoenen.
  • Catro Ventos: Emulieer de traditionele Galicische gerechten met een moderne twist. Geniet van dit restaurant met uitzicht op het stadsplein.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Santiago de Compostella?

Santiago de Compostella heeft twee internationale luchthavens: de Internationale luchthaven van Santiago de Compostella (SCQ) en de luchthaven Lavacolla (SCG).

De Internationale luchthaven van Santiago de Compostella is de grootste van de twee en heeft meer internationale verbindingen. U vindt hier vluchten naar Parijs, Londen, Brussel en verschillende andere Europese bestemmingen.

De luchthaven Lavacolla bevindt zich ook in Santiago de Compostella en is gespecialiseerd in binnenlandse vluchten. Je kunt hier vliegen naar verschillende Spaanse steden zoals Barcelona, Madrid, Valencia, Seville en vele andere steden.

Santiago de Compostella
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa