Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Santorini

Vliegtickets naar Santorini Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Santorini?

Santorini is een populaire toeristische bestemming die een ongekende schoonheid en magie uitstraalt. Dit is te danken aan het gevormde landschap dat vrijwel uniek is, en waarvan de meeste mensen geloven dat het zo is sinds de aardse bouwstenen ​​ontstonden. Het is echter opmerkelijk te ontdekken dat het eiland een veel ingewikkelder en catastrofale geschiedenis kent.

De eilanden van Santorini werden oorspronkelijk ontdekt door de Minoïsche beschaving, die voorkomt uit de bronstijd tussen het 17e en 16e millennium voor Christus, als de oudst bekende Westerse beschaving. Archeologen denken dat de verschillende eilanden, waaronder twee de meest prominente zoals Thira en Kora, werden verenigd door voormalige lavastromen.

De meest bekende gebeurtenis uit de geschiedenis van Santorini is echter vermoedelijk de catastrofale uitbarsting van de vulkaan, die plaatsvond tijdens de Bronstijd. Er wordt geschat dat ongeveer 3500 jaar geleden een krachtige explosie gebeurde, die het eilandenstelsel structureel veranderde en de deksel van deze beschaving binnen een paar uur elimineerde.

Een aantal archeologen gelooft dat de extreme happening de bron is van Mythe Atlantis, de beroemde verloren stad die ooit zo rijk was en enkel legendes nagelaten hebben.

Waarom Santorini?

Santorini is gelegen in het mooie Cycladen-gebied, in de Egeïsche zee en is een bestemming die een praktisch perfect kader biedt voor een idyllische die als getuige van de klassieke Griekse romantiek. Met een unieke uitstraling en een adembenemend uitzicht dat je beschouwt als het middelpunt van de oostelijke Middellandse Zee, heeft Santorini al een vaste plek in het hart van iedereen die hieruren en dagen is geweest.

De helderblauwe zee, de zandstranden, de whitewashed huizen en de bekoorlijke winkeltjes, evenals de schilderachtige restaurants en barretjes maken Santorini tot een eiland dat iedereen wil verkennen. Een van de dingen die men zoekt in een vakantiebestemming is een vrijheid om het landschap te verkennen, alleen of met leeftijdsgenoten, waar je kan genieten van het landschap, het vriendelijke klimaat en de lokale gastvrijheid.

Ongeacht de tijd van het jaar, of je nu comfort en ontspanning zoekt, of een uniek vakantiebestemming die nog niet te overbezocht is in de zomermaanden, Santorini zal zeker de perfecte plek zijn.

5 bezienswaardigheden in Santorini die je moet zien?

1. Akrotiri Archeologisch Park: Bezoek een van de best bewaarde steden uit de Bronstijd in Europa. Hier kun je de muren, de aarden balken, versieringen en ambachten bekijken die overleefd hebben sinds de gewelddadige explosie.
2. Kamari Beach: Geniet van een dagje uit om te relaxen en te genieten van het prachtige stralende, kristallen water van de oceaan. Kamari heeft ook een prachtig gelegen boardwalk, waar je ongelooflijke fotografische momenten kan mee nemen.
3. Kloof van de koningin van de nacht: een adembenemende canyon in het dorre landschap van het eiland, en een must-see voor iedereen die de unieke schoonheid ervan wil aanschouwen.
4. Thera archeologisch park: Ontdek de overblijfselen van de antieke stad van de Minoïsce beschaving. De overgedragen monumenten vertegenwoordigen een uniek stukje van onze Europese beschaving.
5. Oia: Baad in het kristalheldere water terwijl je uitkijkt over het adembenemende landschap. Voel het waarom velen hun verhaal dat deel uitmaakt van de magische atmosfeer.

5 restaurants in Santorini die je moet bezoeken?

1. Mama’s House: Mama’s House is gevestigd in het hart van Fira, en heeft een unieke sfeer met zijn terras vol met cactussen en andere bijzondere decoraties. Naast het prachtige terras dat gegoten is in warme paarse kleuren heeft het ook een keuken die een modern tintje heeft aan traditionele Griekse specialiteiten.
2. The Chariko: een populaire avond bestemming waar je kunt genieten van de traditionele Griekse gastronomie waar verse ingrediënten worden gebruikt om de smaak van de maaltijd te versenteren.
3. Delfinia: Delfinia is gevestigd op het adembenemende uitkijkpunt van Imerovigli, een volledig open restaurant dat twee prachtige levels heeft heeft, en je daardoor verschillende perspectieven bied wat betreft de zee.
4. Lotus: De beste plek voor een ontspannen avondmaaltijd met een prachtig uitzicht op de zee. Geniet van de gerechten gemaakt van verse lokale ingrediënten gemengd met legioenen aan vissoorten en andere specialiteiten.
5. Vlychada Luchthouse: Een prachtig pistoules van Vlichada, en een bijzondere gelegenheid. Geniet van de zuilen, het lokale tapas en de vers cater in de zomermaanden.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Santorini?

Santorini heeft een nationale luchthaven genaamd “Thira National Airport”, gelegen op Kamari, 5 km ten Zuiden van Fira.Er worden vele routes door middel van directe vluchten voornamelijk vanuit Athene. Andere verbindingen naar de luchthaven komen vanuit vele steden in Europa, waaronder Rome, Lond

Santorini
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa