Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Sevilla

Vliegtickets naar Sevilla Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Sevilla?

Sevilla is een stad in Zuid-Spanje die al meer dan 1000 jaar oud is. Het werd eerst bewoond in de 8e eeuw voor Christus door de Tartessos. Volgens de overlevering werd het stichtingsmythologische verhaal verteld door de Griekse schrijver Estrabon. Bij de stad is de Guadalquivir rivier te vinden, die door zowel Romeinen als Arabieren werd gebruikt als een belangrijke waterweg. In 712 werd Sevilla veroverd door de Mauren en werd een koninkrijk onder Abd al-Aziz, de emir van Al-Andalus. In 1248 werd de stad terugveroverd door de katholieke koning Alfons X van Castilië. Na deze verovering begon de stad af te nemen in invloed en status. Aan het eind van de 15e en 16e eeuw begonnen stedelingen echter weer naar Sevilla te verhuizen. Tegenwoordig is Sevilla een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Europa. Het is de hoofdstad van de regio Andalusië en de tweede grootste stad van Spanje na Madrid.

Waarom Sevilla?

Sevilla is een prachtige stad met een dynamisch cultureel leven en een intense geschiedenis. De stad is beroemd om zijn monumentale gebouwen, waaronder de mythische kathedraal, de staatsgebouwen en de washuizen. In de straten kun je genieten van de flamenco-dans, de lokale gerechten, de specerijen en het wijnmuseum. Je kunt ook genieten van de verschillende markten waar je souvenirs, olijfolie, tapas, graan en kruiden kunt kopen. Wandel door de oude straatjes en ontdek de authentieke Spaanse sfeer van de stad. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, architectuur of ontspanning, Sevilla heeft iets voor iedereen.

5 bezienswaardigheden in Sevilla die je moet zien?

Een bezoek aan Sevilla is niet compleet zonder een bezoek aan zijn bekendste bezienswaardigheden. Hier zijn vijf geweldige locaties die je echt moet bezoeken tijdens je bezoek aan deze prachtige stad:

  • Kathedraal van Sevilla: Deze gotische kathedraal is een van de meest beroemde monumenten van Spanje. Het is gebouwd in 1401 en biedt een uniek uitzicht op de stad. Ook vind je hier het graf van de christelijke koningin Isabella I.
  • Plaza de España: Dit imposante stadspark is het middelpunt van Sevilla. Er zijn vier kunstzalen met werken van Spaanse kunstenaars, beelden en zwemvijvers, evenals een openluchttheater.
  • Real Alcázar: Het Real Alcázar is een middeleeuws paleis dat gebouwd is in de 11e eeuw. Het paleis is een van de oudste paleizen van Europa en heeft prachtige Moorse tuinen en kamers waar je heerlijk kunt wandelen.
  • Torre del Oro: De Torre del Oro is een 100 meter hoge toren die gebouwd is om de stad te beschermen. Het is gebouwd in de 13e eeuw en is herkenbaar aan de gouden platen die de toren bedekken.
  • Metropol Paradise: Dit gigantische winkelcentrum heeft alles wat je maar kunt wensen. Het is verdeeld in verschillende secties en men kan hier winkelen, dineren, genieten van entertainment, kunst en cultuur.

5 restaurants in Sevilla welke je moet bezoeken?

De culinaire traditie van Sevilla reikt terug tot de tijd van de Moorse overheersing. De stad biedt verschillende restaurants met specialiteiten die hun oorsprong vinden in de middeleeuwse Arabische keuken. Hier zijn vijf restaurants die je echt moet bezoeken tijdens je bezoek aan de stad:

  • Bodega La Antigua: Dit is een klassiek restaurant in het centrum van Sevilla. Je kunt genieten van typische gerechten zoals Salmorejo, geitenkaas en gegrilde garnalen. Het is ook de perfecte plek om typische Andalusische wijnen te proeven.
  • Casa Paco: Casa Paco is een modern restaurant dat staat bekend om zijn seizoengebaseerde gerechten. Het menu biedt gerechten met lokale ingrediënten en zorgvuldig geselecteerde producten.
  • Casa Robles: Casa Robles is een traditioneel restaurant dat gespecialiseerd is in heerlijke streekgerechten. Je kunt hier genieten van typische gerechten zoals Octopus met zoete-aardappelpuree en gegrilde zeebaars.
  • La Azotea: La Azotea is een modern restaurant dat gespecialiseerd is in de aanpaarige van de chef-kok. Het menu combineert traditionele gerechten met moderne technieken om een unieke smaak te creëren.
  • Restaurante La Bola: Restaurante La Bola is een van de oudste restaurants van Sevilla en is gespecialiseerd in lokale gerechten zoals tortilla, paella en gegrilde garnalen.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Sevilla?

Sevilla heeft een grote internationale luchthaven, genaamd Sevilla Airport. Het is de tweede drukste luchthaven van Spanje na Madrid Airport. Vanuit de luchthaven zijn er directe verbindingen met verschillende Europese bestemmingen. Sevilla ligt ook in de buurt van de luchthavens van Jerez en Faro. De luchthavens van Jerez en Faro liggen op minder dan 100 km van de stad Sevilla en bieden rechtstreekse verbindingen naar andere delen van Europa. De faciliteiten op de luchthavens van Jerez en Faro zijn modern en klaar voor international

Sevilla
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa