Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Skelleftea

Vliegtickets naar Skelleftea Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Skelleftea

Skelleftea is een gemeente in Zweden die is aangelegd in 1621. Het heeft inmiddels ongeveer 38.000 inwoners en heeft een verleden dat teruggaat tot het midden van de 17e eeuw. De eerste inwoners van de stad waren voornamelijk de Sorri-stam, een Sami-stam die afstamde van de plaatselijke gebieden.

De stad is geleidelijk uitgegroeid en heeft een rijke geschiedenis. In de 19e eeuw ontwikkelde de stad zich verder door de komst van de visserijindustrie. Dit was de drijvende kracht achter de toename van de bevolking. In de late 19e eeuw vond de verstedelijking plaats en werd Skelleftea een centrale stad vanuit economisch oogpunt. In de loop der jaren werd het uitgebreid als een toeristische bestemming.

Momenteel is Skelleftea een uitgebreide stad die een breed scala aan voorzieningen biedt. Er zijn vele recreatieve activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. De stad heeft een rijk cultureel verleden en is een populair bestemming voor toeristen die cultuur, schoonheid en avontuur zoeken.

Waarom Skelleftea?

Skelleftea is een zeer aantrekkelijke bestemming. Er zijn veel activiteiten te doen en het is een plaats waar je rust en ontspanning kunt vinden. De stad heeft mooie landschappen, natuur en een rijke cultuur. De omgeving is ook heel betrouwbaar en daarom is het een perfecte locatie om te wonen of vakantie te vieren.

Het is ook ideaal voor mensen die af en toe naar Zweden willen reizen. Skelleftea ligt in het Nabijgelegen gebied waardoor het gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Bovendien is de stad erg goed bereikbaar met de luchtvaart.

Skelleftea heeft veel te bieden als het gaat om recreatie. Je bent bijna zeker van een perfecte vakantie als je naar Skelleftea gaat. Er zijn tal van restaurants en winkels die eten, kleding en souvenirs aanbieden. Er zijn ook veel toeristische attracties en evenementen die regelmatig plaatsvinden in de stad.

5 bezienswaardigheden in Skelleftea die je moet zien

Skelleftea heeft een scala aan culturele activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

 • Skelleftemuseet: Dit museum biedt een uniek overzicht van de geschiedenis van het gebied vanaf de 16e eeuw. Er zijn aanvullende tentoonstellingen gewijd aan de Sami-stam, visserij, bosbouw, mijnbouw en meer.
 • Kvarken: Kvarken is een zeer opvallende positie in Zweden. Het is een unesco Werelderfgoed dat unieke geofysische kenmerken biedt.
 • Kustmuseum: Het Kustmuseum is gewijd aan de geschiedenis van de stad Skelleftea sinds het begin. Je kunt er meer te weten komen over de Sami-stam, de visserij, mijnbouw en meer.
 • Botanische Tuinen: De botanische tuinen in Skelleftea zijn een geweldige plek om te verkennen. Er is een verscheidenheid aan prachtige bloemen, kruiden en struiken die je kunt bezichtigen.
 • Vasaloppet Arena: Vasaloppet Arena is een van de meest populaire evenementen in Zweden. Het is een jaarlijks klassiek skifestival waar veel internationale skiërs deelnemen.

5 restaurants in Skelleftea welke je moet bezoeken

Skelleftea heeft veel restaurants waar je kunt genieten van authentieke Zweedse gerechten:

 • Restaurang Rogen: Dit restaurant is gespecialiseerd in traditionele Zweedse gerechten. Je kunt er genieten van gerechten zoals lamsgebraad, Zweedse kebab en salmonbibimbap.
 • Restaurang Skellefteå: Dit restaurant is bekend om zijn gerechten met lokale ingrediënten. Je kunt er specialiteiten als Zweedse kaasfondue, lokale worst en gerookte forelproeverijen proberen.
 • Restaurang Rein: Dit populaire restaurant is bekend om zijn gerechten met kreeft en vis. Je kunt er de beste lokale vis gerechten zoals forelfilet met kreeftenboter proberen.
 • Vecchia Trattoria: Dit Italiaanse restaurant is gespecialiseerd in traditionele Italiaanse gerechten. Je kunt bijvoorbeeld smaakvolle pasta’s, pizza’s en calzonessensmaken.
 • Sushi Broek: Als je fan bent van sushi, is Sushi Broek de plek waar je heen moet gaan. Ze hebben een breed scala aan restaurant dat verse sushi, sashimi, maki en meer serveert.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Skelleftea?

Bezoekers van Skelleftea kunnen reizen naar de stad via verschillende luchthavens in de buurt:

 • Skelleftea Luchthaven: Dit is de dichtstbijzijnde luchthaven van Skelleftea. Het is gelegen op slechts 16 km van de stad, met verschillende vluchten naar Zweden en andere Europese bestemmingen.
 • Lulea Airport: Dit is de grootste luchthaven in de buurt van Skelleftea. Het ligt ongeveer
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa