Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Southampton

Vliegtickets naar Southampton Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Southampton

Southampton is een grote stad aan de Engelse zuidkust. De stad is gelegen op de noordoever van de rivier de Itchen en de jachthaven maakt deel uit van deze schitterende stad. De stad Southampton is ook de grootste stad in Hampshire, Engeland. Southampton is een stad met een lange en rijke geschiedenis. Southampton heeft duizenden jaren oude, geschiedenis, en de stad is een combinatie van oude gebouwen en moderne architectuur.

Southampton werd eerst vermeld in het jaar 1003 in de vorm van Hamwic. In 830 werd de stad steviger gegaan, toen Egbert van Wessex er een kasteel oprichtte. Er kwamen verschillende religieuze complexen aan de rivier de Itchen die later in de loop van de geschiedenis politieke en religieuze centra als de alpha en de omega van de stad werden. In 1150 werd Southampton door koning Henry II geremediaeerd en kreeg de stad een grotere economische status.

Tijdens de middeleeuwen werd Southampton een bloeiende stad door de bloeiende handel met de continenten, waardoor de kerk en andere religieuze instellingen worden versterkt. De haven van Southampton werd altijd een belangrijke handelsroute voor op- en afvoer van Europese handelsactiviteiten. De zijderoute, waarvoor silk uit het verre oosten werd geïmporteerd, begon in Southampton.

Na het begin van de stad ontwikkelde Southampton zich in veel gebieden. Het kreeg een voor de financiële en religieuze instellingen die de stad zo populair maakten in de 16e en 17e eeuw. Dit maakte het kan een populaire haven, waar veel grote schepen aanmeren, waaronder het Titanic, wat nog steeds een van de grootste momenten in de geschiedenis van Southampton is. Tijdens de tweede wereldoorlog werd de stad erg getroffen door de vele bombardementen. De stad ging een enorme verandering door, waarbij de industriële zone werd ontwikkeld, waardoor gerichte stedelijke plannen werden ontwikkeld.

Waarom Southampton?

De stad Southampton staat bekend om haar rijke geschiedenis en heeft de afgelopen eeuwen veel kunst, cultuur en vooruitgang te zien gegeven. De stad is een perfecte plek voor een ontspannen weekend of vakantie. Southampton heeft tal van bezienswaardigheden zoals historische stadsmuren en gebouwen, waar je heerlijk rond kunt wandelen en de kerken en kathedralen kunt bewonderen. Ook kun je heerlijk winkelen in de stad en alle leuke kleine winkeltjes en galerijen bezoeken. Er zijn vele hotels in de stad waar je uit kunt kiezen met een prachtig uitzicht op de haven.

Southampton heeft ook veel natuur om te ontdekken. Vanaf de kust kun je de prachtige botanische tuinen bezoeken en van de vele prachtige parken genieten. Er zijn ook veel schattige dorpjes in de buurt waar je van de rust en ruimte kunt genieten. De lokale winkels en pubs zijn ook geweldig en je kunt er heerlijk doorheen lopen. Ten slotte zijn er vele kunst-, sport- en culturele evenementen die je kunt bezoeken, waaronder het jaarlijkse Bestival-festival dat wordt gehouden in het stadion van Southampton.

5 Bezienswaardigheden in Southampton die je moet zien

 • Solent Sky Museum
 • Dit museum heeft een grote collectie van luchtvaartgeschiedenis uit de 20e eeuw. Het omvat een scala aan vliegtuigen, foto’s, tentoonstellingen en objecten die onlosmakelijk verbonden zijn met luchtvaart- en luchtverkeer. Het museum is een echte mecca voor liefhebbers van de luchtvaart, photoschools en liefhebbers van oude vliegtuigen.

 • SeaCity Museum
 • SeaCity Museum is een museum dat gewijd is aan de glorieuze geschiedenis van Southampton. Een rondleiding door het museum laat je zien wat het betekent om in Southampton te leven. Het museum behandelt onderwerpen zoals archeologie, reizigers, handel, verhalen over de grote reis van het SS Titanic, de Tweede Wereldoorlog en de impact van de nieuwe stadsontwikkeling in Southampton.

 • God’s House Tower
 • God’s House Tower is een van de oudste bezienswaardigheden in Southampton. Het is gebouwd in de 14e eeuw en het kasteel staat op de noordvleugel van de middeleeuwse stad. De toren werd verbouwd en als magazijn gebruikt in de 18e eeuw. Het werd uiteindelijk gerestaureerd door St. Deny’s Church en heeft heden ten dage een expositiezaal voor grote tentoonstellingen.

 • West Quay Shopping Centre
 • West Quay Shopping Centre is de enige grote overdekte winkelcentrum in Southampton. Er is een goed uitgebalanceerde combinatie van restauratie, modezaken, boekwinkels, schoenwinkels, ijzerwaren, antiekwinkels en vele andere speciaalzaken. Het is het beste uitgaanscentrum voor een ontspannende dag winkelen.

 • Kings Park
 • Kings Park is een mooi stadspark in Southampton. Het park is het beste uitgaansmiddel voor mensen die genieten van de natuur. Het park is mooi aangelegd met een groot aantal bomen, bloemen en andere planten. Bovendien hebben kinderen de vrijheid om te spelen met de vele speeltuinen en attracties die er zijn.

5 Restaurants in Southampton welke je moet bezoeken

 • Soban Restaurant
 • Soban restaurant is gelegen aan de kust, minder dan 2 km van

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa