Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Split

Vliegtickets naar Split Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Split

Split is de grootste stad in het district van Dalmatië in Kroatië. De stad is gesticht door de Romeinse keizer Diocletianus in het jaar 295. Diocletianus stichtte de stad als een versterkte haven plaats die diende als een defensieve buffer tussen Oost en West Rome. Split is door de eeuwen heen bekend geweest om haar lovende cultuur, historie, architectuur en haar antieke schatten.

Waarom Split?

Split is een geweldige stad om te bezoeken als je van een een combinatie van culturele kennis en vrije-tijds activiteiten houdt. De stad is een perfecte mix van oude en oude geschiedenis. De stad heeft prachtige kunst, architectuur, een ongelooflijke natuur, relaxte winkelstraten, gezellige terrassen en vriendelijke inwoners. Ook is Split een stad die toegankelijk is voor iedereen.

5 bezienswaardigheden in Split die je moet zien

 • Paleis van Diocletianus – Het Paleis van Diocletianus is het meest beroemde monument van Split. Het is een grote Romeinse ruïne die al meer dan 1700 jaar is te zien.
 • Maria Dominica Kerk – Deze kerk is gebouwd in de 14e eeuw en is een klassiek renaissance paleis. Het heeft prachtige omligende tuinen die deelnemen aan de geschiedenis van de stad.
 • Kathedraal van St. Domnius – Deze kathedralen stamt uit de 7e eeuw en staat bekend om haar bijzondere muurschilderingen.
 • De Markt van Split – De markt van Split is een van de meest bezochte plaatsen. Op de markt vind je een verscheidenheid aan producten van lokale boeren en ambachtslieden.
 • Burgerenstrand – Deze strand is de ideale bestemming voor gezinnen die een leuke dag aan het strand willen beleven. Het strand heeft verschillende faciliteiten waaronder restaurants, winkels en kleine bootverhuur.

5 restaurants in Split welke je moet bezoeken

 • Konoba Mate – Dit restaurant serveert heerlijke lokale gerechten in een mooie omgeving. Het is er echt een genot om de heerlijke gerechten te proeven.
 • Ruzmarin – Dit restaurant combineert klassieke mediterraan gerechten met verrassende creaties. Het menu is variabel en elke dag is er iets anders te beleven.
 • Trilogija – Trilogija serveert lokale delicatessen in een moderne omgeving. De gerechten zijn een combinatie van de beste ingrediënten die de streek te bieden heeft.
 • Konoba Dvor – Dit kleine maar gezellige restaurant serveert een waaier van mediterrane gerechten en traditionele ambachtelijke wijnen.
 • Konoba Polo – Dit kleine maar intieme eetgelegenheid serveert lokale specialiteiten in een intieme sfeer. De prijzen zijn ook erg betaalbaar.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Split?

Er zijn twee luchthavens in de buurt van Split, deze zijn:

 • Split luchthaven – De Split luchthaven ligt op ongeveer 25 kilometer ten noorden van de stad. De luchthaven is een van de drukste routes in Kroatië, het is vooral populair bij vakantiegangers.
 • Resnik luchthaven – De Resnik luchthaven ligt ongeveer 23 kilometer ten westen van Split, het is een internationale luchthaven en is vooral populair bij zakenlui.

Split is een prachtige stad met veel historische schatten om te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar een vakantie in de zon, cultuur, een bezoek aan bezienswaardigheden of naar heerlijk eten, Split heeft het allemaal. Vergeet ook niet om langs te gaan bij de lokale luchthavens om je vlucht te reserveren naar je volgende bestemming.

Split
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa