Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar St.Petersburg

Vliegtickets naar St.Petersburg Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van St.Petersburg

St.Petersburg is een Russische stad die in 1703 werd gefounded door Tsar Peter de Grote. Voordat de stad werd gebouwd, was het gebied voornamelijk bedekt met stroomgebieden. Peter de Grote koozde deze plek omdat deze relatief dicht bij de Baltische Zee ligt.

De stad werd over het algemeen gekenmerkt door het plan van strakke schema’s, waar straatnamen, straten en rivieren waren allemaal gereglementeerd. Peter de Grote had de stad nieuwe landen, goed licht, straten met brede tunnels en reeds bestaande wegen. De stad heeft verschillende hertenamingen ondergaan. Dit is waarom we het tegenwoordig Sint-Petersburg noemen.

Het ontwikkelingsproces van St.Petersburg ging door, toen Graaf Grigory Orlov in het jaar 1736, Architect Bartolomeo Rastrelli een grote rol speelde in het bouwen van veel iconische tuinen en paleizen voor de familie Romanov. Er zijn veel verschillende stijlen gebruikt voor de constructie van de gebouwen en plaatsen, van gotisch tot barok. Er zijn vele legendes verbonden aan de stad, van de verhalen over de wateren die eens een geheim dat de stad verborgen had tot het verhaal over de fonteinen en watervalletjes die de stad altijd genezen.

Waarom St.Petersburg?

St.Petersburg is een oud en mooi stad die bekend staat om zijn mooie stijlen, historische monumenten, iconische paleizen, culturele attracties en talloze kunstwerken. Het is een plek die bezoekers versteld doet staan van de geschiedenis en cultuur. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de stad te verkennen.

Het is een stad die bekend staat om zijn culturele geschiedenis die wordt verbonden met vele verschillende culturen die hier zijn aangekomen, waardoor het een ideale plek is om te ontdekken. Er is ook een geweldige architectuur, die ook heeft meegespeeld in de ontwikkeling van de stad. Er is een breed scala aan bezienswaardigheden, dus wat er ook op je lijstje staat qua attracties, je kunt er zeker van zijn dat je in St.Petersburg iets kan vinden wat aan je verwachtingen voldoet.

Van het Paleisplein en de Tavrichesky Garden tot de Peterhof, de herdenkingen aan de Eerste Wereldoorlog en het Hermitage Museum, het is een plek waar je kunt genieten van beauty en geschiedenis. De stad is ook bekend vanwege haar jarenlange tradities, zoals de vele kerken en het prachtige uitzicht op de Neva Rivier. Al deze zaken zorgen ervoor dat St.Petersburg een uitzonderlijke plek is om te bezoeken.

5 Bezienswaardigheden in St.Petersburg die je Moet Zien

  • Het Winterpaleis – Het Winterpaleis is een prachtig gebouw dat werd gebouwd door Architect Bartolomeo Rastrelli in tussen 1754 en 1762. Het is een van de meest bezochte plekken, omdat het nu de thuisbasis is van het Hermitage Museum. Er zijn veel schilderijen en sculpturen te vinden, evenals een aantal van de beroemdste stukken van kunstenaars als Vermeer, Rembrandt en meer.
  • De Peter- en Paul Forts – Dit imposante fort is gebouwd in het begin van de 18de eeuw om de stad te beschermen en wordt beschouwd als een van de oudste bezienswaardigheden. Het is vernoemd naar de twee Saint Petes, die de stad hebben geholpen in de strijd tegen de Turken en voor de verdediging van de stad.
  • De kathedraal van de Verlosser op het Bloed – De prachtige kathedraal werd gebouwd in de laat 19de eeuw en is gewijd aan Alexander II. Er zijn verschillende bezienswaardigheden binnen de kathedraal, waaronder een mausoleum met de laatste Kievian Rusian Tsar die hier ligt begraven.
  • De Admiralskie Etage Museum – Dit museum is gebouwd in de 18de eeuw en is een van de oudste in de stad. Het is een unieke combinatie van geschiedenis en kunst, waar je verschillende tijdelijke exposities kunt bezoeken.
  • Het Grand Catherinepalace -Het Grand Catherinepalace is het laatste en misschien wel het mooiste paleis in de stad. Het dateert uit de achttiende eeuw en is gebouwd met behulp van lokale marmer, goud, kristal en andere luxe materialen. Het is een unieke plek om te bezoeken, omdat je er een eervolle blik krijgt op de geschiedenis van de Tsaren van Rusland.

5 Restaurants in St.Petersburg welke je Moet Bezoeken

  • Geschiedenis – Het Geschiedenis-restaurant, gevestigd in het Grand Catherinepalace, is de plek bij uitstek om de lokale specialiteiten te proberen. Er zijn veel lokale gerechten, zoals borsj, mosselen, pastei, gefaest kaas, piroshki en meer. Er zijn ook verschillende wijnarrangementen te verkrijgen, waaronder tsarwijn en champagne.
  • Newseum – Dit restaurant gevestigd bij de Newseum is een authentiek Russisch-Europese brasserie. Er is een variëteit aan mogelijkheden van twee onder één dak, waar gasten kunnen genieten van sashimi, een sushi-bar, en tal van interessante Europese gerechten. Het restaurant heeft ook een geweldige selectie van internationale wijnen.
St.Petersburg
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa