Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Straatsburg

Vliegtickets naar Straatsburg Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van Straatsburg

Straatsburg is een mooie, oude stad gelegen aan de grens tussen Frankrijk en Duitsland. De stad werd officieel gesticht in 12 B.C. door de Romeinen. Toen de Romeinen de stad verlieten, kregen de Franken de stad in 486. Het was in de middeleeuwen dat Straatsburg uitgroeide tot een bloeiende stad. Dit was vooral te danken aan de centrale postioneringo van de stad.

In de 13e eeuw, toen de stad onder het keizerschap van de Heilige Roomse Rijk viel, ging de stad een sterke verandering door. Er waren enorme bouwwerken commissies om bedrijvigheid te verhogen. Iedereen kreeg de kans om van het Romeinse recht te profiteren. De rijkdom van Burgondië kwam ook goed van pas, waardoor meer mensen naar de stad trokken.

In de 20e eeuw, tijdens de Franse Revolutie, moest de stad deel uitmaken van de Alsace-Lorraine regio. Er waren veel culturele conflicten tussen Frankrijk en Duitsland over de status van de stad tijdens de wereldoorlogen. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stad verklaard als het symbool van de verzoening tussen de twee landen.

Waarom Straatsburg?

Straatsburg is een hele bijzondere stad. Er is veel te zien en te doen. De stad staat bekend om zijn prachtige oude architectuur, heerlijke eetculturen en prachtige cultuur. Straatsburg biedt ook een unieke ervaring door zijn centrale ligging; het is gemakkelijk toegankelijk vanuit Frankrijk, Duitsland of zelfs vanuit de rest van de wereld.

Het is een stad vol contrasten; klassieke, charmante cafés staan naast werelds beroemde winkelstraten en lokale restaurants. Er is ook een enorme selectie aan musea, waaronder de vele dat teruggaan naar de Romeinse tijden. Kortom, er is voor ieder wat wils.

De mensen die in Straatsburg wonen, hebben een grote liefde voor het stadsleven. Iedereen is altijd vrolijk, opgewekt en enorm gastvrij. De stad staat bekend om zijn vriendelijke inwoners, typische straatartiesten, charme en gastvrijheid.

5 Bezienswaardigheden in Straatsburg Die Je Moet Zien

Er zijn talloze bezienswaardigheden in Straatsburg die een bezoek waard zijn. Hieronder vind je 5 must-sees voor wanneer je in Straatsburg bent:

1. De Notre-Dame Kathedraal

De Notre-Dame Kathedraal is een schitterende, 14e eeuwse kathedraal. De kathedraal staat in het centrum van Straatsburg. De Notre-Dame Kathedraal is naar schatting 500 jaar oud en staat als een symbool voor de enorme status die de stad had tijdens de Middeleeuwen. Verdwaal in de vele details van de grote, kolossale muren, de prachtige glas-in-lood ramen en de verschillende gouden relieken waarvan je geniet in de kerk.

2. Kleurrijke Gebouwen van Petite France

Petite France is een prachtig gedeelte van het oude stadscentrum. Het stond bekend als de dijkenwijk, waar de ambachtslieden in de middeleeuwen hadden gewoond. De straat is bekend geworden vanwege het prachtige kleurrijke winkelcentrum en de smalle straatjes. Stap door de straatjes om de kleurrijke gebouwen te bekijken, de bijzondere restaurants en cafés.

3. De Europese Raad

De Europese Raad is een must-see voor wie in Straatsburg is. De hele Europese Raad is gevestigd in een prachtig paleis. Toen de Europese Unie de stad kozen als hun hoofdkantoor in de jaren 70, ging de stad ondergaan een enorme transformatie. Nu is de Europese Raad de plek waar de belangrijkste Europese staatshoofden vergaderen en beslissingen nemen over belangrijke internationale betrekkingen.

4. L’Espace Culturel Robert Schuman

L’Espace Culturel Robert Schuman is een liefdevol gerenoveerd historisch gebouw dat openstaat voor bezoekers. Het gebouw staat bekend om zijn prachtige architectuur en heeft vele kunstadels, waaronder een bibliotheek en een museum. In de bibliotheek worden tentoonstellingen gehouden met middeleeuwse kunstwerken.

5. De Rijnpromenade

De Rijnpromenade is nog een plek die je echt moet bezoeken in Straatsburg. Er is geen betere plek om de schoonheid van de stad te bewonderen. De promenade biedt een prachtig uitzicht over de rivier de Rijn, de charmante jachthaven en de prachtige bruggen die het stadslandschap doorsnijden.

5 Restaurants in Straatsburg Welke Je Moet Bezoeken

Als je in Straatsburg bent, dan moet je zeker deze 5 typisch Alsacische restaurants bezoeken. Hieronder vind je een korte omschrijving van de restaurants:

1. Le Caveau des Chartreux

Le Caveau des Chartreux is een typisch Alsacisch restaurant in het prachtige oude centrum van Straatsburg. Ze hebben heerlijke gerechten te bieden, zoals fazant, Parma ham en andere lokale specialiteiten.

2. Le Moulin

Le Moulin is een trendy hotspot aan de oevers

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa