Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Stuttgart

Vliegtickets naar Stuttgart Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Stuttgart?

Stuttgart is een stad in het zuiden van Duitsland, gelegen in de deelstaat Baden-Wuertemberg. De stad ligt op de Neckar-rivier en ligt tussen de Schwarzwald en de Swabian Alp. Het ontstaan van de stad begon rond 950 – 970, toen er een stad ontstond in het gebied van de Kelten. De stad werd Stutengarten genoemd en werd bewoond door monniken. Het was een kleine bebouwing en landbouwers stichtten gehuchten, waardoor de stad groeide.

Tussen 1180 en 1350 veranderde Stuttgart door de aanleg van de stadsmuur. Er was een militair garnizoen dat de stad beschermde en hierdoor kregen veel mensen de gelegenheid om zich hier te vestigen.

De meeste invloeden werden afkomstig van de hertog van Wurttemberg, waardoor de stad gelijkgesteld werd aan een toonaangevende regio. De hertog maakte ook hervormingen, waardoor de stad in de 16e en 17e eeuw tot groei kwam. In 1806 verkreeg de stad de status van een koninklijke residentie en sindsdien is Stuttgart een van de meest welvarende steden van Duitsland.

Waarom Stuttgart?

Stuttgart heeft veel te bieden en heeft een rijke geschiedenis. De stad bevat een aantal belangrijke bezienswaardigheden met beelden, kerken, paleizen en zelfs een kasteel, waardoor het een uitstekende vakantiebestemming is voor toeristen. In de schaduw van de Alpen en de Schwarzwald, biedt Stuttgart ook een prachtig landschap.

De stad heeft ook vele winkels, bijvoorbeeld een carrouselmarkt, waar je alles kunt kopen wat je nodig hebt om je dagelijkse boodschappen te doen. Daarnaast heeft Stuttgart ook vele musea en galeries waar je interessante tentoonstellingen kunt bekijken.

Stuttgart heeft ook een breed scala aan de nachtelijke scene, met een aantal bekende bars, clubs en restaurant-discotheken. De stad heeft ook veel theaters, waar je voorstellingen kunt zien en de stad is ook de thuisbasis van de befaamde Opera House.

Kortom, Stuttgart heeft veel te bieden en is een uitstekende vakantiebestemming.

5 bezienswaardigheden in Stuttgart die je moet zien?

Stuttgart biedt vele interessante bezienswaardigheden die je genieten moet:

  • Palace Garden Stuttgart: Dit prachtige park is de thuisbasis van een prachtig paleis, waar je een stukje geschiedenis kunt beleven. De tuin heeft verschillende bezienswaardigheden zoals inspiratief gebeeldhouwde figuren, bloemen borders en galerijen waar je op zoek kunt gaan naar de geschiedenis van de stad.
  • Stiftskirche: Deze geestelijke kerk is een van de oudste gebouwen in de stad. Het is gebouwd in de 14e eeuw en bevat meerdere kunstwerken die de geschiedenis van Stuttgart belichten.
  • Höhenpark Killesberg: Deze park is een perfecte plek om te wandelen en te ontspannen met een inheemse Völkerkundel musuem en een dierentuin.
  • Königstraße: Dit is de belangrijkste shopping straat in Stuttgart, waar je de nieuwste trends kunt scoren en de luxueuze winkels van de stad kan bezoeken.
  • Schloss Solitude: Dit paleis gelegen aan de rand van een prachtig meer, werd in de 18e eeuw gebouw en is een bezoek waard voor zijn prachtige architectuur.

5 restaurants in Stuttgart welke je moet bezoeken?

Stuttgart heeft veel restaurats die je moet proberen tijdens je verblijf:

  • Bären Stube: Heb je zin in typisch Duits eten? Dan moet je hier naar toe. Met een open haard en een gemoedelijke sfeer, serveert dit restaurant een selectie van lokale gerechten en gastronomische specialiteiten.
  • König Bao: Dit restaurant in Stuttgart voorziet je van Chinese specialiteiten. Het menu biedt een brede selectie variërend van Aziatische comfort food tot geraffineerde gerechten.
  • Peters Restaurant: Dit restaurant is gevestigd in een voormalige mijn locomotief remise, waardoor je het perfecte kader hebt om te genieten van heerlijke lokale gerechten.
  • Rosede Bistro:Packed met levendige kleuren, serveert dit restaurant een assortiment van vlees en visgerechten, voortgestuwd door seizoensgebonden ingrediënten.
  • Grund Steakbars & Restaurant: Dit restaurant serveert een selectie van steak, vis en vlees gerechten, gaande van gebraden Iers kalfsvlees, filet Mignon, cholesterol-arm zeezout en zwangerschapsarm rundvlees.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Stuttgart?

Stuttgart heeft twee luchthavens die in de buurt liggen: Stuttgart Airport en Echterdingen Airport. Stuttgart Airport ligt op ongeveer 15 kilometer van het centrum van Stuttgart en is de grootste luchthaven in de stad met een aantal binnenlandse en internationale vluchten. Echterdingen Airport ligt op ongeveer 7 kilometer van de stad en heeft ook internationale vluchten. Beide luchthavens hebben geweldige verbindingen met de stad en andere bestemmingen en bieden veel gemak aan reizigers.

Stuttgart
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa