Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Tallinn

Vliegtickets naar Tallinn Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland en is één van de oudste steden in Europa. De stad heeft een geschiedenis die teruggaat tot hea 1219. Naast zijn unieke historie heeft Tallinn veel te bieden voor bezoekers uit de hele wereld. De stad is bekend om zijn prachtige architectuur, vol met kleine steegjes en bochtige straatjes. Ze was ook de eerste stad die de titel UNESCO World Heritage City kreeg.

Het verhaal begint in de 10e eeuw toen de Vikingen Tallinn stichtten. De stad werd snel uitgebreid en gouden tijden vielen aan. Tallinn was in die tijd een centrum van kunst en cultuur. Ook stond de stad onder de invloed van de Duitse orde, later ook bekend als de Teutoonse Orde.

In de 13e eeuw breidde de Teutoonse Orde haar territorium uit tussen Estland en Zweden. Door deze bezetting kreeg Tallinn veel invloed uit het westen en werd steeds invloedrijker in heel Noord-Europa. Vanaf de 15e eeuw kregen de plaatselijke Esten de kans om de stad weer te bouwen. Er was een nieuwe energie om Tallinn te moderniseren en te verfraaien.

Waarom Tallinn?

Tallinn is veel meer dan alleen een mooie stad met een rijke geschiedenis. De stad is vol met kleurrijke straatjes en historisch karakter. Er zijn veel mooie plekken om te zien en het voelt aan alsof je teruggaat in de tijd.

De stad is ook gevuld met culturele bezienswaardigheden. Van kunstgalerijen en musea tot markten en theaters. Er is genoeg te zien en te doen in de stad, van het bezoeken van oude kastelen en plaatselijke attracties. De bezienswaardigheden die je in Tallinn kunt bezoeken, voeren je mee op een culturele reis.

Tallinn is ook een perfecte stad om te shoppen. Er zijn veel winkels en populaire markten waar je allerlei verschillende items, van lokale souvenirs en kleding tot voedsel en drank, kunt vinden. Tallinn is ook vol met restaurants uit verschillende keukens, waardoor je van alles kunt proeven, van gezonde Estse gerechten, zoals ‘kommer’ en ‘kapsaple’ tot meer exotische gerechten.

5 bezienswaardigheden in Tallinn die je moet zien

Tallinn is de perfecte stad om te verkennen met zijn vele unieke en interessante bezienswaardigheden.

1. Toompea Kasteel: Dit centrale kasteel, dat meer dan miljoen jaar geleden is gebouwd, biedt een prachtig uitzicht over de stad en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Tallinn.

2. De Alexander Nevski Kathedraal: De Alexander Nevski kathedraal is een andere interessante bezienswaardigheid van Tallinn en is in de 19e eeuw gebouwd in neobyzantijnse stijl.

3. Een van de oude stadspoorten: Bezoek ook een van de oude stadspoorten in Tallinn, zoals St. Olaf’s Gate.

4. DDR-museum: In het DDR-museum in Tallinn leer je meer over de recente geschiedenis van Estland in de Sovjet-tijd.

5. Vanalinn: Een bezoek aan de 18e eeuwse Vanalinn is een must als je de authentieke stadswandelingen van Tallinn wilt ervaren.

5 restaurants in Tallinn welke je moet bezoeken

1. Kolm Loceteria: Dit lokale restaurant serveert heerlijke Estse gerechten, waaronder vis-en-vleesgerechten.

2. Hell Hunt: Een modern restaurant dat een frisse kijk heeft op de Estse keuken.

3. Põrgu: Dit is een grillrestaurant dat heerlijke gerechten serveert, zoals geroosterde kip, spareribs en salades.

4. Maarjamäe Vina: Dit zijn buitenplaatsen met een locatie aan het strand en heerlijke Estische wijn.

5. Olde Hansa: Dit restaurant wordt vaak beschreven als een historisch themarestaurant waar authentieke Estse gerechten worden geserveerd.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Tallinn?

Tallinn heeft twee luchthavens, waaronder de luchthaven Lennart Meri Tallinn. De luchthaven heeft internationale en binnenlandse vluchten naar veel bestemmingen in Europa. Het is eenvoudig om naast lange afstandsvluchten ook korte veerboten te nemen.

De tweede luchthaven is de luchthaven Ulemiste, die voornamelijk voor kleinere vliegtuigen en lagere kosten ingericht is. De luchthaven heeft voornamelijk binnenlandse vluchten, hoewel sommige aankomsten en vertrekken ook buitenlandse bestemmingen hebben. Ulemiste biedt ook andere middelen van transport, waaronder openbaar vervoer, shuttleservices en taxi’s.

Tallinn
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa