Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Tampere

Vliegtickets naar Tampere Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Tampere?

Tampere is een klein stadje in Fins-Kareli, dicht bij de Finse Golf. Tampere is in 1779 gesticht en was tegen het einde van de 19e eeuw de snelst groeiende stad in de Scandinavische hele regio. In het verleden werd Tampere steeds meer stedelijk, eerst als industriestad en later ook, mede dankzij goede openbaarvervoerverbindingen, als centrum van Fins-Karelisch district.

De stad groeide gestaag door technische vorderingen, zoals de aanleg van de spoorlijn in 1862, de komst van de stroomvoorziening in 1882 en het uitbreken van de eerste steenkolenmijnen in 1887. De economie groeide zo flink dat Tampere al snel als trading- en congregatieplaats gebruikt werd.

Tampere is ook bekend als De Rode Stad, vanwege de proletarische verzetsbeweging die hier plaatsvond begin jaren ’10. Hoewel de stad serieuze verwoestingen opliep tijdens de Tweede Wereldoorlog, kon de stad opnieuw opbloeien vanaf de jaren ’50. Met industriële innovaties, toerisme en hoge werkgelegenheidscijfers is Tampere een aantrekkelijke plaats geworden om te wonen.

Waarom Tampere?

Tampere wordt steeds populairder, onder andere door de schitterende natuur en attracties die je in de buurt kunt bezoeken. De stad is een prachtige toevluchtsoord voor weg uit de drukte van de drukke steden in de omgeving en heeft een fijne sfeer.

Tampere is ook een stad met een gevarieerd cultureel aanbod. Van musea, galerieën en concertzalen tot theaters, festivals en wereldberoemde poëzieavonden. De stad heeft ook een levendige technische scene: er zijn vele startups en startups en de stad is een hub geworden voor de Fins-Karelische technologiegemeenschap.

Met de Kalevan sloot, de rivieraura, het Pyhäjärvi meer, de Näsijärvi meer en meer dan 160 parken is Tampere een paradijs voor natuurliefhebbers. Er zijn vloeiende meren en beken zoals de Pyhäjoki rivier, die de stad omringen. Het hele gebied staat bekend als het meest weidse, dunbevolkte gebied van Finland.

5 bezienswaardigheden in Tampere die je moet zien?

Tampere biedt vele mooie bezienswaardigheden voor toeristen. Hieronder staan een paar absolute must-visits die je niet mag missen:

1. Pyynikinlinna kasteel

Pyynikinlinna kasteel is een must-visit tijdens een bezoek aan Tampere. Het kasteel heeft een schitterend uitzicht over het Pyhäjärvi-meer, het Finlandse stuwmeer en de omliggende landerijen. Ook als je geen toerist bent, heeft Pyynikinlinna kasteel veel te bieden met zijn verschillende restaurants, tuinen en cafe’s.

2. Pyynikki duinen

De Pyynikki duinen, op de randen van de stad Tampere, zijn de perfect plek om te ontspannen. Je kunt er genieten van de vergezichten over de heuvels en meren in de buurt. Bezoekers kunnen hier ook fijne wandelingen maken of een ontspannen picknick doen.

3. Laukko Manor

Op slechts 20 minuten rijden van Tampere ligt het statige Laukko Manor. De villa is gebouwd door Charles Robert Cynge in 1853 en dateert uit de 19e eeuw. Het bevindt zich in een prachtig landschap met woonhuizen, tuinen en meer dan 200 jaar oud bos waar je heerlijk kunt wandelen.

4. Museum van de Revolutionaire Beweging

Het Museum van de Revolutionaire Beweging heeft een indrukwekkende collectie over politieke geschiedenis in Finland. Het herbergt ook vele tentoonstellingen over revolutionaire bewegingen in andere landen, zoals Mexico, de Verenigde Staten en Spanje.

5. Naturum Laen

Naturum Laen, dat zich in het oosten van Tampere bevindt, is een perfecte plek om in contact te komen met de natuur. Het herbergt vele dieren, waaronder bruine beren, lynxen en wolven, en heeft enorm veel verschillende plantensoorten. Hier kun je heerlijk recreëren en de rust opsnuiven.

5 restaurants in Tampere welke je moet bezoeken?

Tampere heeft een rijk aanbod van restaurants en cafés. Hieronder staan een paar restaurants die je absoluut moet proberen:

1. Ravintola Gedempte Haven

Ravintola Gedempte Haven is één van de populairste restaurants in Tampere. Het serveert heerlijke visgerechten en vegetarische opties, evenals traditionele Fins-Karelische gerechten.

2. Ravintola Kuu

Dit unieke restaurant is gevestigd in een voormalige locatie van de Chemische Fabriek. Bij Ravintola Kuu kan je kleurrijk en seizoensgebonden gerechten uit alle delen van het land proberen.

3. Cafe Suutari

Deze charmante café is gehuisvest in een voormalig pakhuis uit de 19e eeuw, direct aan Finse Golf. Cafe Suutari serveert lokale delicatessen, volgens de seizoenen, zoals verse vis, wild en paddenstoelen.

Tampere
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa