Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Tbilisi

Vliegtickets naar Tbilisi Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Tbilisi?

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië, gelegen aan de Kura-Rivier. De stad is al meer dan 1500 jaar oud, mede dankzij het strategische belang dat het terrein had voor Bakoe en Marseille. Tbilisi heeft een schitterende geschiedenis waarin verschillende culturen, religies en volken samenkomen.

In de tijd van de Oudheid – meer dan tweeduizend jaar geleden – werd Tbilisi naar verluidt gesticht door een koning uit Armenië. Koning Vakhtang Gorgasali, de vierde koning van Iberië, besloot zijn nieuwe stad te stichten en noemde hem Tbilisi (een verbastering van het Kartsje, თბილისი, dat “warm” betekent, vanwege de vele thermale bronnen rondom de stad).

De komst van de Mongoolse invallers in 1236 veranderde de stad drastisch. Na de verdrijving van de Mongolen verviel Tbilisi in het lange duister van de Otomaanse overheersing. Bijna vier eeuwen later werd Tbilisi veroverd door de Russen. In 1921 werd Tbilisi uiteindelijk de hoofdstad van een eigen republiek, Georgië.

Waarom Tbilisi?

Tbilisi is de ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar iets anders. De stad biedt een bont scala aan culturele aantrekkingskracht, van verhalen over 3000 jaar geschiedenis tot een bruisend nachtleven. Naast het uitzonderlijke aanbod aan restaurants, cafés, musea, gebouwen en andere interessante bezienswaardigheden, is Tbilisi één van de meest hospitable steden in de wereld.

Bezoekers zullen verwelkomd worden door de gastvrijheid, de warmte en de cultuur van de stad. Tbilisi heeft zeer veel te bieden aan gasten, of je nu op zoek bent naar natuur, cultuur, winkelen, nachtelijk vermaak of alleen maar wilt genieten van het werelds meest uiteenlopende landschappen. Tbilisi heeft het allemaal, en is daarom de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een authentieke reiservaring.

5 Bezienswaardigheden in Tbilisi die je moet zien

Tbilisi biedt tal van unieke ervaringen en bezienswaardigheden die je een leven lang met je meedraagt. Hier zijn vijf van de meest bezochte bezienswaardigheden in Tbilisi die je gewoon niet mag missen:

  • De Sioni Cathedral: De Sioni Cathedral is het meest prominente religieuze gebouw in Tbilisi, gebouwd in de zevende eeuw over de tombe van de joodse profeet St. Nino. De binnenkant van de kathedraal is bedekt met terracotta decoraties.
  • Metekhi Kerk: Deze kerk is gebouwd in de 13e eeuw en staat hoog boven de stad uit. Vanaf de top heb je daardoor een fantastisch uitzicht over de stad.
  • Narikala-vesting: De Narikala-vesting is een fraaie versterking, gelegen op een heuvel aan de oever van de Kura-rivier. De vesting stamt uit de 4e eeuw en is de originele stadsmuur van Tbilisi.
  • Mtatsminda Amusementpark: Mtatsminda Amusementpark is een beroemd amusementpark dat bekend staat om zijn glijbanen, reuzerad, navigatiesysteem, draaimolens en natuurlandschappen.
  • Tbilisi Opera & Ballet Theater: Dit prachtige theater is gebouwd in 1851 en staat bekend om zijn schitterende voorstellingen, waaronder ballet, Opera en symfonische muziek.

5 Restaurants in Tbilisi die je moet bezoeken

Tbilisi heeft een levendige culinaire scène, met een breed scala aan restaurants en cafés met veel verschillende gerechten. Hier is een lijst met vijf van de beste restaurants die je moet bezoeken terwijl je in Tbilisi bent:

  • Cheshmi: dit authentieke restaurant heeft heerlijke gerechten met ingrediënten uit de Georgische keuken. Het restaurant heeft een mooie inrichting met warm licht en traditionele Georgische decoraties.
  • Cafe Khasheria: deze populaire cafés is gehuisvest in een mooi modern gebouw. Hier kun je genieten van gerechten uit verschillende delen van Georgië, evenals delecatessen uit andere landen.
  • ChaCha Club: deze elegante zaak is een echte favoriet onder de locals, waar je heerlijke gerechten en Georgische wijnen kunt nuttigen.
  • Tashirma: Dit modern restaurant staat bekend om zijn eerlijke kookstijl, waarbij lokale producten en ingrediënten worden gebruikt om een heerlijke maaltijd te creëren.
  • Knikha Restaurant: Deze beroemde traditioenle restaurants serveert heerlijk eten en heeft een zeer gastvrije bediening.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Tbilisi?

Tbilisi heeft twee internationale luchthavens in de buurt, waaronder de grootste in Georgië, Tbilisi International Airport, die ook bekend staat als Novo Alexeyevka International Airport. Het tweede vliegveld is Vaziani International Airport. Beide luchthavens bieden een grote selectie aan internationale vluchten, variërend van lage kosten budgetvluchten tot luxe lijnvliegtuigen. De luchthavens zijn goed verbonden met de hoofdstad via het snelle spoorwegvervoer en verschillende bussen.

Tbilisi
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa