Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Thessaloniki

Vliegtickets naar Thessaloniki Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Thessaloniki

Thessaloniki, ook wel Saloniki genoemd, is de tweede grootste stad van Griekenland. De stad is vernoemd naar Alexander de Grote’s half-zus Thessalonike, die regeerde vanaf hessaloniki vanaf 316 v.Chr. tot haar dood in 297 v.Chr. Thessaloniki werd gebouwd op het eiland Thermaikos, hetgeen deel uitmaakt van de Atheense-Spartaanse Alliantie onder Alexander de Kale en Antigonos I. Thessaloniki is gelegen op de oostelijke oever van de Thermaikos Golf, en is gelieerd aan het gebied gelegen aan beide zijden van de Thermaikos Golf. Tripolis, een nabijgelegen openbaar gebied dat werd gebouwd in de vierde eeuw v.Chr., is een historische stad die deel uitmaakte van Thessaloniki. Thessaloniki evolueerde steeds verder vanaf de aanvankelijke bouw in de vierde eeuw v.Chr. en groeide uiteindelijk uit tot een prachtige stad met tal van prachtige bezienswaardigheden en attracties.

Waarom Thessaloniki?

Thessaloniki is vaak een stad waar bezoekers verlangen naar heen te reizen. De stad biedt de gasten een ingerichte, interessante en cultureel uitgebreide reiservaring. Het is een stad waar gasten van over de hele wereld kunnen genieten van lekker eten, winkelen, genieten van het uitgaansleven en nog veel meer. Thessaloniki is ook de 100e grootste stad ter wereld en heeft meer dan een miljoen inwoners, waardoor het een van de drukste steden ter wereld is. Thessaloniki biedt zijn bezoekers veel opties om hun reis zo plezierig mogelijk te maken en om eindeloos te genieten van de stad.

5 bezienswaardigheden in Thessaloniki die je moet zien

Thessaloniki heeft tal van prachtige bezienswaardigheden en attracties die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De volgende bezienswaardigheden zijn een must-see als je Thessaloniki bezoekt:

  • White Tower – de iconische Toren die symbool staat voor Thessaloniki. Ooit bedoeld als fort wordt deze Toren nu gebruikt als museum waar je de geschiedenis van Thessaloniki kan ontdekken.
  • . Aristotelesplein – een mooie plek die is gebouwd ter ere van de beroemde filosoof.
  • Arc de Triomphe – een gigantisch monument dat dateert uit de 4e eeuw v.Chr. en voornamelijk gebruikt als eerbetoon aan de Peloponnesische oorlog.
  • Rotonda – een prachtig Byzantijns bouwwerk dat door het Byzantijnse Rijk is gebouwd ter ere van St. George.
  • Fortress of Anthemus– het oudste gebouw van de stad, gebouwd in de 4e eeuw v.Chr.

5 restaurants in Thessaloniki welke je moet bezoeken

Als je van het genieten van de lokale gastronomie houdt, dan zit je in Thessaloniki op de juiste plaats. Je vindt hier veel lekkere restaurants waar je authentieke gerechten kunt proeven, gepresenteerd met veel stijl en klasse. De volgende restaurants zouden bezocht moeten worden wanneer je Thessaloniki bezoekt:

  • Stavroupolis Restaurant – een modern restaurant waar je kunt genieten van de klassieke Griekse gerechten.
  • Tropicana Beach Restaurant – een restaurant met een geweldig uitzicht op zee. Hier kun je genieten van traditionele Griekse gerechten met verse ingrediënten.
  • Taverna Proastio – een bekende taverna gelegen in het getto van Thessaloniki, waar je kunt genieten van authentieke gerechten.
  • Taverna To Trivouno – een prachtig restaurant met een geweldige sfeer. Hier kun je genieten van heerlijke lokale gerechten.
  • Ouzo in Thessaloniki Seafood and Grill Restaurant – een moderne Griekse taverna waar je kunt genieten van kleurrijk gepresenteerde vis en zeevruchten gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Thessaloniki?

Thessaloniki heeft twee internationale luchthavens – Thessaloniki Makedonia International Airport en Irakleio Airport of David-Belle. Beide luchthavens bieden veel internationale bestemmingen aan. De Thessaloniki Makedonia International Airport is een van de drukste luchthavens in het noorden van Griekenland, met tal van internationale bestemmingen. De luchthaven biedt dagelijkse vluchten naar veel Europese bestemmingen, waaronder Londen, Milaan, Berlijn, Parijs, Wenen, Amsterdam, Madrid, Eindhoven en veel meer. Irakleio Airport of David-Belle biedt ook veel internationale bestemmingen, met name naar bestemmingen in het Midden-Oosten.

Als je van plan bent om Thessaloniki te bezoeken, dan heb je veel keuzes als het gaat om manieren om er te komen. Je kunt ervoor kiezen om bij een van de lokale luchthavens aan te komen, die verbonden is met veel internationale bestemmingen. U kunt ook ervoor kiezen om aan te komen bij een van de nabijgelegen luchthavens, die verbonden zijn met veel andere Europese bestemmingen.

Thessaloniki
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa