Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Tirana

Vliegtickets naar Tirana Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Tirana?

Tirana is de hoofdstad van Albanië en het is ook de grootste stad van het land. Het ontstaan van de stad komt voort uit de oude Epirische stad, Tirkan. De stad heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot in de 4e eeuw voor Christus. In de loop der eeuwen werd Tirana tegelijkertijd gecontroleerd door de Romeinen, de Byzantijnen, de Turken, de Venetianen, de Albanese vorst, Skanderbeg en de invallende Ottomanen.

De stad heeft een interessante geschiedenis, van vele stijlen en stromingen. Vanaf 1800 kreeg Tirana een nieuwe impuls toen Turks-Albanezen die uit andere steden waren verdreven, naar de stad kwamen. Het gaf de stad een nieuwe economische en culturele impuls en maakte de stad de aangrijpingspunten voor vele subsidies uit andere deelstaten.

Waarom Tirana?

Tirana is een interessante stad om te bezoeken door haar verbrijzelende geschiedenis, haar veleculturen en natuurlijk haar buitengewone landschappen, die worden afgewisseld met geplaveide straten en modern gebouwde stadsdelen. Al deze gebieden maken de stad uniek en Een bezoek aan de stad is absoluut de moeite waard.

De stad heeft een bruisend dans- en uitgaansleven, waarmee je vervolgens de lokale cultuur leert kennen. Er is een uitgebreid programma van festivals, concerts, theatervoorstellingen en openlucht evenementen waar je deel aan kunt nemen.

Om de stad te verkennen, is het ook mogelijk om te wandelen, fietsen en zelfs kajakken, zodat je de stad echt kunt voelen. Tirana is alleen maar groeiend en heeft vele attracties, die het bezoeken van deze stad zeer aantrekkelijk maken.

5 bezienswaardigheden in Tirana die je moet zien?

Tirana heeft een enorme reeks bezienswaardigheden waar je mee door kunt gaan. Hieronder vind je 5 geweldige bezienswaardigheden die je echt moet bezoeken bij je bezoek aan de stad:

 • Het Bunk’Art 2 Museum: Een oude kernbunker die is omgesmeed tot een museum vol met kunst. Je gaat er op reis door de geschiedenis van Tirana.
 • De Et’hem Bey Moskee: Deze moskee is gebouwd in 1789 en is wordt gezien als een van de mooiste moskeeën in Albanie.
 • De Piramida: Het was voorheen het mausoleum van voormalig leider Enver Hoxha. Je vindt er nu een nachtclub en een museum gewijd aan de Albanese cultuur.
 • De Skanderbeg-plein: Het grootste plein in Tirana, gelegen in het hart van de stad en is omgeven door historische gebouwen zoals de Bozdo Palace.
 • De Kloof van Tirana: De kloof is een unieke plek, gelegen net buiten het stadscentrum en omgeven door groene bossen.

5 restaurants in Tirana welke je moet bezoeken?

Er zijn veel geweldige restaurants binnen de stadsgrenzen te vinden Die heerlijke maaltijden serveren, waaronder traditionele Albanese gerechten. Hieronder staan enkele restaurants in Tirana die je moet bezoeken als je in de stad bent:

 • Oda: Een van de beste restaurants in Tirana, gelegen binnen de muren van het voormalige paleis van de hertog van Scanderbeg.
 • Ylli i Kuq: Een kleine, maar gezellige taverna, waar je verschillende lokale gerechten en traditionele bieren kunt krijgen.
 • Albanian House Restaurant: Een rustiek restaurant, dat gespecialiseerd is in traditionele Balkan-gerechten, zoals souvlaki en gyros.
 • Mario’s Steakhouse: Een steakhouse in het midden van Tirana en staat bekend om zijn heerlijke steaks aan de houtkachel.
 • Godina 12: Een trendy restaurant, gespecialiseerd in Cubaanse gerechten, cocktails en muziek.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Tirana?

Tirana wordt bediend door verschillende luchthavens in de buurt, waaronder:

 • Luchthaven Rinas TIA: De grootste commerciële luchthaven in Albanië met vele internationale verbindingen naar andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika.
 • Luchthaven Qazimerya: Een kleine luchthaven, vooral gebruikt voor regionale vluchten in kleinere steden in Albanië.
 • Luchthaven Shkodër: Een grotere luchthaven, de tweede grootste in Albanië. Bedient vele lokale destinaties binnen Albanië en andere Balkanlanden.
 • Durrës Luchthaven: Een kleine luchthaven, bediend met twee dagelijkse verbindingen met de stad Durres in het zuiden van Albanië.
Tirana
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa