Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Toulouse

Vliegtickets naar Toulouse Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Toulouse

Toulouse, soms bekend als La Ville Rose, heeft een lange geschiedenis die terug te voeren is tot de Romeinse tijd in de 1e eeuw voor Christus, toen de stad bekend stond als Tolosa en deel uitmaakte van de provincie Gallia Aquitania. De komst van de Romeinen veranderde het landschap en beperkte de invloed van het Keltische volk. In de eeuwen daarna werd Toulouse meerdere malen veroverd door Barbarianen, Visigoten, Moorse legers en zelfs de Turken.

De economie van de stad werd in de 17e eeuw versterkt door de komst van calvinisten en protestanten uit Engeland, die veel investeringen brachten in de textielindustrie. Na de verovering door de Franse koning in de 17e eeuw, werd Toulouse de belangrijkste stad in de provincie Languedoc en maakte deel uit van het Parijse Koningrijk.

In de 19e eeuw bezorgde de Opiumoorlog Toulouse een economische boost, waardoor het een van de belangrijkste productiecentra van onder meer textiel, sigaretten, wijn en tabak werd. Ook de lokale economie bleef groeien door investeringen in de luchtvaartindustrie, het toerisme en dienstensector.

Waarom Toulouse?

Toulouse is een stad vol met een charme die je overal terug zult vinden. De stad wordt ook wel La Ville Rose genoemd, vanwege de terracotta gekleurde daken waarvan veel gebouwen voorzien zijn. Deze kleur is een ware gids door het centrum van de stad. Behalve prachtige architectuur, zijn er ook veel historische plaatsen te bezoeken.

Toulouse is ook een stad met een kosmopolitische en intellectuele sfeer. Het is een centrum voor studenten, door de aanwezigheid van veel universiteiten en onderzoeksinstituten zoals het vliegtuigcentrum.

Toulouse heeft ook een veelzijdig karakter met zijn historische middeleeuwse charmante straten, prachtige parken en tuinen, culturele evenementen, winkelcentra, restaurants en nachtclubs. De gastronomie van Toulouse is een combinatie van Franse klassiekers zoals foie gras, kaas, wijn en truffels, gecombineerd met Franse invloeden zoals Catalan, Occitan en Spaanse cuisine. Toulouse is ook een ideale locatie voor een weekendtrip: vliegtickets zijn goedkoop en er zijn veel budgethotels te vinden.

5 bezienswaardigheden in Toulouse die je moet zien

Toulouse heeft veel bijzondere historische monumenten en bezienswaardigheden. Hier zijn de 5 bezienswaardigheden in Toulouse, die je absoluut moet zien:

  • Saint-Sernin Basílica – Deze prachtige basiliek, in Romaanse stijl gebouwd in de 11e eeuw, is één van de belangrijkste monumenten van Toulouse. De basiliek getuigt nog altijd van de rijke geschiedenis van de stad, en het speelt een essentiële rol in de moderne retraites en bedevaarten.
  • Musée des Augustins – Dit is een museum dat een collectie van kunstwerken biedt van schilders uit de 14e tot en met de 18e eeuw. Het bevat ook kunstwerken van moderne kunstenaars zoals Picasso en Matisse.
  • Place du Capitole – Het centrale plein van Toulouse bevindt zich aan de zuidkant van de stad. Het is de locatie waar belangrijke historische gebeurtenissen zoals proclamaties en veroordelingen in de Franse Revolutie plaatsvonden.
  • Midi Canal – De Midi-kanaal is een van de belangrijkste kanalen in Toulouse. Het is een prachtige verkenningsweg voor toeristen, waar je kan varen voor diverse watersportactiviteiten, waaronder kanoën en vissen.
  • Halle aux Grains – Deze klassieke concertzaal is gebouwd in de 19e eeuw in neoclassicistische stijl. Er worden hier concerten, balletten, cinema’s en andere events gehouden.

5 restaurants in Toulouse welke je moet bezoeken

Een bezoek aan Toulouse is ondenkbaar zonder een heerlijke maaltijd te proeven. Hier zijn de 5 restaurants die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf in de stad:

  • Perrodin Gastronomie – Dit is een Michelin-sterren restaurant, gespecialiseerd in Franse gastronomische gerechten, waarvan vele maken gebruik van lokale ingrediënten.
  • Le Kazak – Le Kazak is een bistro-restaurant gespecialiseerd in Toulouse streekgerechten, zoals kalfsburger met rode ui petals en kippenlever terrine.
  • Le Croissantiere – Het serveert zoete en hartige franse croissants, gerechten, salades en sandwiches, allemaal vers bereid.
  • Restaurant Au Petit Redon – Dit is een lokaal restaurant gesticht in de 19de eeuw, die specialiseert in de lokale specialiteit aligot, een Franse aardappelkaas – aardappel puree.
  • Chez Jadin – Een perfecte plek om te genieten van een smakelijke Franse lunches, Zuid-Franse specialiteiten, sandwiches, salades en tapas.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Toulouse?

Toulouse heeft 2 luchthavens, waarvan één internationale luchthaven en één voor lokaal reisverkeer, die veel lijndienstreizen bieden naar binnenlandse en internationale bestemmingen.

De Toulouse-Blagnac International Airport is de belangrijkste luchthaven van de regio en een belangrijke verbinding tussen Europese steden. Het biedt meer dan 80 internationale l

Toulouse
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa