Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Trapani

Vliegtickets naar Trapani Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Trapani

Trapani is een stad en een provincie gelegen in het zuidwesten van Sicilië, Italië. De stad is ontstaan in de 8e eeuw voor de jaartelling, toen de Fenicieren Trapani stichtten. Niet veel later, rondom de 4e of 5e eeuw voor de jaartelling, kwamen hier de Grieken en de Puniers in de regio wonen. Remigius van Regensburg bezocht Trapani in het jaar 639 en schreef over het verhaal van de stad.

In de 11e en 12e eeuw, en vervolgens de periode daarna, werd de stad geregeerd door de Arabische Moren. Trapani kreeg een sterk fort en stond onder Macharense controle, maar werd in 1307 door de Normandiërs veroverd. Later, in 1224,1296 en 1336 werd de stad aangevallen door de Engelsen, maar de stad stond tegen deze aanvallen.

Waarom Trapani?

Trapani is een prachtige stad met veel historische bezienswaardigheden en natuurlijke attracties. Het is een stad die je, wanneer je eenmaal in de buurt bent, niet mag missen. Je kunt er wandelen langs de kust, waar je prachtige historische straten en oude pleinen kunt vinden, en de prachtige kleuren van de hemel, de zee en de zandstranden. Trapani biedt ook een aantal spectaculaire festivals, waaronder het Palermo vuurwerkfestival en het Festival van de zee.

In Trapani het voorjaar en de zomer is een perfecte tijd om te ontspannen en te genieten. Het weer is warm, maar niet te warm, en de prachtige stranden en de indrukwekkende historische panden ervoor dat je een onvergetelijke vakantie hebt.

5 bezienswaardigheden in Trapani die je moet zien

Als je naar Trapani gaat, dan moet je zeker weten de volgende 5 bezienswaardigheden niet missen:

 • Stadspoort van de Via dei Mercanti: Deze stadspoort, gebouwd in de 11e eeuw, is een van de toegangspoorten naar Trapani en heeft verfraaiingen in de Romeinse, Arabische en Normandische stijlen.
 • De kerk van Sant’Agostino: Deze kerk is gebouwd in de 13e eeuw in de stijl van de Arabische, Normandische en Romaanse architectuur. Het is een perfect voorbeeld van de architectuur van die tijd.
 • Verdotte klooster: Gebouwd in de 16e eeuw door de Spanjaarden, is dit verzonken klooster van Sint-Paulus de oudste kerk van de stad.
 • Gehamerde kerk: Dit is de enige gebouwde kerk in gehamerde stijl in Italië. Het werd gebouwd in de 12e eeuw en is een van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad.
 • Curtis dei Militari: Deze voormalige militaire omgeving dateert uit de twaalfde eeuw en is een van de oudste herenhuizen in Trapani.

5 restaurants in Trapani welke je moet bezoeken

Als je in Trapani bent, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de volgende 5 restaurants:

 • Al Timon: Gevestigd in Ottobrino, is dit de perfecte plek voor degene die houden van Siciliaanse gerechten. Het restaurant heeft een rustige en ontspannen sfeer.
 • La Bitta: Dit is een lokaal restaurant met een prachtig uitzicht op zee. Het restaurant serveert een verscheidenheid aan lokale en mediterrane gerechten, waaronder de typische Siciliaanse visschotels.
 • Mesa Madre: Gevestigd in een oude kerk, serveert dit restaurant heerlijke mediterraanse en lokale gerechten.
 • Al Cappuccino: Dit is een klassiek restaurant dat heerlijke visgerechten serveert. Het biedt ook heerlijke versmarktgerechten, pizza’s en pasta’s.
 • Osteria Del Duca: Deze osteria is gevestigd in het centrum van Trapani en serveert lokale specialiteiten in een intieme setting.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Trapani?

In de buurt van Trapani vind je een aantal luchthavens:

 • Luchthaven van Trapani-Birgi: Deze luchthaven bevindt zich in Trapani en omvat routes vanuit alle Europese steden.
 • Luchthaven van Palermo: Deze luchthaven is de grootste luchthaven van Sicilië en biedt veel internationale bestemmingen.
 • Luchthaven van Catania: Deze luchthaven is de grootste luchthaven in Sicilië en biedt routes naar vele internationale bestemmingen.
 • Luchthaven van Comiso: Deze luchthaven bevindt zich op 40 km van Trapani en biedt veel internationale bestemmingen.
 • Luchthaven van Reggio Calabria: Deze luchthaven bevindt zich op 120 km van Trapani en biedt routes naar vele Europese bestemmingen.

Trapani is een fascinerende stad vol met historische bezienswaardigheden, prachtige stranden en heerlijke restaurants. Het heeft veel te bieden voor toeristen die een onvergetelijke ervaring willen hebben. Met zijn prachtige luchthavens in de buurt, is het gemakkelijk om Trapani te bereiken. Tripadvisor beoordeelt Trapani zelfs met een 4.5/5 sterrenwaardering. Dus als je op zoek bent naar een geweldige vakantiebestemming dan is Trapani de beste optie.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa