Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Trondheim

Vliegtickets naar Trondheim Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Trondheim?

Trondheim is een stad in Noorwegen, gelegen aan de Trondheims Fjord. De stad is de op een na grootste stad van Noorwegen, met meer dan 180.000 inwoners.
Trondheim is een stad met een lange geschiedenis; het is het oude koningsdom, oorspronkelijk gesticht in 997 door koning Olav Tryggvason, die Korstad genoemd werd. Korstad werd kort daarna omgedoopt tot Trondheim, de hoofdstad van het koninkrijk. Midden in de 11e eeuw, Trondheim was de belangrijkste katholieke heersers in Noord-Europa en de heilige Olav werd gevierd als patroonheilige van Noorwegen.
Sinds die tijd heeft Trondheim steeds opnieuw aan kracht gewonnen, een grote handel en economie wordt gedreven in de stad, vandaag de dag meer dan ooit tevoren. Het is de thuisbasis van de Koninklijke Universiteit van Noorwegen, en het centrum van de culturele en economische leven in het noorden van Noorwegen.

Waarom Trondheim?

Trondheim is een stad met veel te bieden, zowel cultuur, shopping, natuur en entertainment. De stad ligt bij de Trondheimsfjord, die het een prachtig uitzicht en bezienswaardigheden biedt aan de omgeving. De stad heeft een levendige culturele scène en een levendige Oude stadscentrum waar je kunt genieten van historische gebouwen zoals de Nidelven kerk en de Erkebispegåruen. Trondheim biedt ook een enorm scala aan uitgaansgelegenheden, restaurants, cafés, clubs en bars. De stad ligt ook heel dicht bij de Oostzee, en is een populaire bestemming voor toeristen die willen genieten van watersport, stranden en een adembenemende omgeving.
Verder biedt de stad ook veel outdoor activiteiten, zoals wandelen, fietsen, kanoën, bergbeklimmen, paardrijden en winteractiviteiten in de buurt. Trondheim is een prachtige stad, waar je nooit genoeg kunt ontdekken.

5 bezienswaardigheden in Trondheim die je moet zien?

  • Trondheim Botanisk Hage: een prachtige botanische tuin met bloemen en planten in het centrum van de stad.
  • Nidaros Cathedral: de cathedraal van Nidaros biedt een prachtig uitzicht op de stad en één van de grootste middeleeuwse bouwwerken van Noorwegen.
  • Gamle Bybrug: de Oude stadsbrug is één van de bekendste monumenten in de stad en een wereldwijd erkend bouwwerk.
  • Ringve Museum: een museum dat huist over de Noorse cultuur en geschiedenis, met een enorme collectie kunst en antiek.
  • Tou Scene: een populaire cultuurcentrum met muziek, kunst en theater evenementen.

5 restaurants in Trondheim welke je moet bezoeken?

  • Villa Munkholmen: een prachtig restaurant op de Munkholmen eiland, met een geweldig uitzicht over de Trondheimsfjord.
  • Cricket’s Café & Restaurant: een chic restaurant dat beroemd is om zijn fusion-keuken.
  • Rica Nidelven Hotel: een populair restaurant in het hart van Trondheim biedt gerechten, die variëren van Noors tot Aziatisch.
  • Vervensteinen: een modern Noors restaurant gespecialiseerd in wildgerechten en seizoensgebonden gerechten.
  • Thintebutikk: een boetiek-achtig restaurant dat heerlijke sandwiches, salades, soepen en koffie verkoopt.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Trondheim?

Trondheim heeft één internationale luchthaven, Trondheim Airport Værnes. De luchthaven ligt op zo’n 20 km ten noorden van de stad. Er zijn vluchten naar andere steden in Noorwegen, Europa, Noord-Afrika en Azië.
Verder kun je naar de stad Trondheim reizen via het openbaar vervoer. Er zijn veel bussen en treinen die de stad verbinden met andere steden in Noorwegen zoals Oslo, Bergen en Stavanger. Er zijn ook veerboten die de stad verbinden met het eiland Munkholmen, dat bekend staat om zijn prachtige uitzicht.

Trondheim
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa