Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Turijn

Vliegtickets naar Turijn Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Turijn

Het Italiaanse Turijn is de hoofdstad van de regio Piemonte en heeft ongeveer 900.000 inwoners. De stad die nu bekend staat om zijn romantiek en architectonische meesterwerken, heeft de nodige geschiedenis achter zich.

De stad is vernoemd naar de Taurini, de naam van een Keltisch volk, waarvan archeologische vondsten bevestigen dat zij bezielden wat hedendaags maar Turijn wordt genoemd.

Over de 2000 jaar heen ontwikkelde Turijn zich tot een van de belangrijkste steden van Italië. In de Middeleeuwen verloor de stad een beetje aan belang, maar in 1563 veroverde de stad de Savoia dynastie, ofwel de huidige koningen van Italië. Hierdoor begon het hof prestige aan de stad toe te voegen. Al met al een stuk geschiedenis en culturele rijkdom die zich rond de stad heeft ontwikkeld.

Waarom Turijn?

Turijn is een levendige stad, geurend naar koffie, stijlvolle cafe’s, knusse restaurants en heerlijk eten. Er is genoeg te beleven; zowel de historische gebouwen, de grandeur van de boulevards, de mooie parken en de werelds beroemdste museum, het Museo Egizio.

De stad is flexibel genoeg om aan te passen aan iedere reizigers wensen; leren koken, stadswandelingen maken of de kerstmarkten bezoeken. Turijn heeft ook genoeg om voor iedereen interessant te zijn. Je kan er een wandeling maken langs de rivier de Po, genieten van een opera in het typisch Italiaanse, levendige openluchttheater van Valle dei Templi de Colosseo of naar de prachtige etalages of winkels langs de mooie straten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Turijn? Dan is het tijd om enkele van de bezienswaardigheden te ontdekken die de stad je te bieden heeft.

5 Bezienswaardigheden in Turijn die je moet zien?

Turijn is boordevol interessante bezienswaardigheden. De volgende 5 moeten zeker op je lijst staan om te bezoeken:

  • Les Galleria Subalpina
  • Mole Antonelliana
  • Le Gran Madre di Dio
  • De Duomo di San Giovanni
  • De Piazza Castello

Les Galleria Subalpina is de oudste overdekte galerij van het land. Dit leuke en interessante stukje Italiaanse cultuur ligt tussen het winkelcentrum en de oude vestingwerken. Je kan er genieten van stijlvolle winkels, antique boetiekjes, sidewalk cafe’s en een bioscoopcomplex.

De Mole Antonelliana is waarschijnlijk een van de meest bekende bezienswaardigheden van Turijn. Het is een 165 meter hoge toren die is ontworpen door Alessandro Antonelli en gebouwd in 1863. Vooral bekend is de hoogste metalen koepel ter wereld, en is tegenwoordig ook het Nationale Cinema Museum.

Le Gran Madre di Dio is een kerk die dateert uit 1814. De kerk staat symbool voor de prestaties van Napoleon, die Turijn bevrijde en voorheen gedomineerd had. Er is een prachtig kerkplein buiten de kerk waar veel bezienswaardigheden zich bevinden.

De Duomo di San Giovanni is een grote kerk dat verwijst naar de tijd toen Turijn onder Savoia-directie stond. De kerk staat bekend om zijn basilicaanse interieur, koperen deuren en prachtige fresco’s, evenals een verscheidenheid aan andere sculpturen. Je kan hier ook bezienswaardigheden vinden zoals het zoontje van John the Baptist en andere kunstwerken.

De Piazza Castello is een kenmerkende plek in Turijn. Hier vind je het paleis Realj delle Oficii, het Palazzo Reale en de Palazzo della Ragione. Naast deze historische monumenten ligt het enorme, mooie plein.

5 restaurants in Turijn welke je moet bezoeken?

Turijn staat bekend om haar heerlijke culinaire tradities, dus het is niet verwonderlijk dat er veel verschillende restaurants zijn waar je kunt genieten van de zelfgemaakte gerechten. Dit zijn 5 restaurants waar je zeker heen zou moeten gaan als je een bezoek aan Turijn brengt:

  • Osteria Cuorgné
  • Agosto
  • Ristorante Il Barolo
  • The Bungalow
  • La Cucina del Buon Gusto

Osteria Cuorgné wordt gezien als een van de beste restaurants in Turijn. Je kan er genieten van heerlijke Piemontse gerechten, geserveerd in een zeer modern interieur.

Bij Agosto krijg je een echte Italiaanse vakantiereservering; je kan er genieten van heerlijke gerechten in een onderhouden Italiaanse setting.

Ristorante Il Barolo serveert fantastisch kwaliteits eten waarvoor je hier echt heen moet gaan. Je kan er genieten van heerlijke Piemontse gerechten en de uitstekende wijnen.

The Bungalow is een gezellige en kleine eetgelegenheid waar je heerlijke Piemontse gerechten en verrukkelijke cocktails kunt

Turijn
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa