Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Valencia

Vliegtickets naar Valencia Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Valencia

Valencia, de de hoofdstad van dezelfde naam provincie, is een van de oudste steden in Spanje. Er wordt al meer dan 2000 jaar gesproken van de stad als een Romeins fort dat werd opgericht door de Romeinen in 138 voor Christus. In de Middeleeuwen werd Valencia een koninklijke stad en er stonden kastelen die herinnerden aan de vele conflicten die het land teisterden, waaronder de mores, de christenen, de moslims en de christelijke koninkrijken.

De stad is ook een belangrijk cultureel erfgoed, dat bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Valencia staat bekend om haar prachtige architectuur, waaronder de Andalusische en Barokstijl, alsmede de massa populaire feesten die daar jaarlijks plaatsvinden. Er zijn een aantal musea, zoals het Museo de Bellas Artes de Valencia, waar kunst en archeologische objecten te vinden zijn.

Waarom Valencia?

Valencia staat bekend als een bruisende mediterraanse stad die voortdurend verandert tijdens de verschillende seizoenen van het jaar. Het heeft een warm klimaat, prachtige stranden en mooie plaatsen om te bezoeken, zoals het oude stadscentrum. De stad staat ook bekend om de uitstekende keuken, die je kunt proeven in de vele restaurants, bars en cafés. Valencia is daarnaast een warm en vriendelijk stad, met enthousiaste inwoners, waar je door de straten kunt dwalen om de architectuur, kunst en cultuur van de stad te ervaren.

5 bezienswaardigheden in Valencia die je moet zien

Valencia is vol met bezienswaardigheden, hier een paar die je zeker moet zien als je de stad bezoekt:

  • De World Press Photo expositie – Deze expositie wordt jaarlijks georganiseerd in Valencia en heeft foto’s van journalisten uit de hele wereld. Het is een unieke manier om te leren over de wereld.
  • De stadsstranden van Valencia – Bezoek de stadsstranden om te genieten van het strandplezier in een stedelijke omgeving. De stranden zijn voorzien van faciliteiten en er is gratis toegang.
  • Plaza de la Reina – Hier vind je één van de mooiste gebouwen van de stad, de Santa María de Valencia Basiliek. Ook zijn er prachtige Moorse en Romeinse stukjes architectuur te vinden.
  • El Miguelete klokkentoren – Deze klokentoren dateert uit de 15e eeuw en is één van de oudste bouwwerken in Valencia. Je kunt het klokkenspel vanaf de top van de Miguelete klokkentoren horen.
  • Palau de la Música – Dit prachtige concertgebouw is bekend door het gezang festival dat er jaarlijks wordt gehouden. Het gebouw is een stukje modernisme en is zeker de moeite waard om te zien.

5 restaurants in Valencia welke je moet bezoeken

Valencia heeft veel lekkere restaurants waar je kunt genieten van de traditionele Spaanse keuken. Hier zijn vijf restaurants die je moet bezoeken in Valencia:

  • La Bicoca Restaurant – Dit restaurant is een echte Valencianer gerenommeerd om zijn delicatesse, onder andere de ‘rerroz de eroza’. Je kunt hier genieten van lidi vleesgerechten, alsmede Valenciaanse visgerechten.
  • Chocolateria Valor – Dit is een bekend Chocolateria in Valencia. Je kunt hier verse artisanale chocolaatjes proberen, alsmede warme chocolademelk en diverse zoetwaren.
  • Restaurant L’Estrella – Een plaatselijke favorite in Valencia. Het menu omvat vlees- en visgerechten, alsmede typisch lokale gerechten zoals het gebakken kabeljauw.
  • Taberna El Pato – De Taberna El Pato is een ander populair restaurant in Valencia. Zijn specialiteit is de plaatselijke taart, de “las tres letras de Oro”, die gemaakt is met kaneel, kruiden en slagroom. Je kunt hier ook een schotel van diverse visgerechten bestellen.
  • Jose Petit – Dit restaurant serveert verschillende Mediterrane gerechten. Het menu is onder meer gevuld met tapas, een verscheidenheid aan visgerechten en paella.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Valencia?

De luchthaven van Valencia is een van de grootste luchthavens van Midden-Europa, waar jaarlijks meer dan 17 miljoen passagiers komen. De luchthaven is makkelijk bereikbaar met de nieuwbouw treinverbinding die direct verbinding heeft met het stadscentrum. Er zijn ook busverbindingen van en naar verschillende plaatsen, zoals Regelón, Vagar, Alicante, Alcoi, Benidorm en Cambrils.

Daarnaast heeft de provincie Valencia meer dan 20 luchthavens, waaronder Castellón, Jeroni Moreno en Torre Pacheuca. Deze kleinere vliegvelden zijn geschikt voor een korte vakantie waarmee je gemakkelijk overal in Valencia kunt reizen.

Valencia
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa