Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Venetië

Vliegtickets naar Venetië Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Venetië

Venetië is een stad die voornamelijk bekend staat om haar indrukwekkende kanalen en bruggen die door de stad lopen. Hoewel Venetië al een paar eeuwen bestaat, maakte het steeds belangrijke veranderingen door de geschiedenis heen.

Oprichting van Venetië dateert uit de 5e eeuw. Toen een groep mensen afstand nam van Rome, werden ze in staat gesteld hun vrijheid te rusten. De vluchtelingen op hun beurt vonden de lagune van de Adriatische Zee, waar de eilanden San Georgio, San Nicolo y Torcello, Rialto en de quarante naar de oceaan leiden. Ze besloten om dat gebied hun thuis te maken.

Om elk eiland te beschermen, bouwden ze een aantal bruggen of muren tussen hen. De eerste bewoners waren patriarchen en herder met een diep geloof in God. Eenmaal in de 8e eeuw had er zich al een mooi stedelijk centrum ontwikkeld.

Tegen de 10e eeuw had Venetië het meeste van de eilanden geannuleerd en was klaar om handel te transacteren met verschillende Europese landen. Dit was een grote opbrengst voor het paleis, omdat de economische groei de dreiging van de landroof door Florence, of vanuit het oosten door Turkse steden, vermindeerd.

Waarom Venetië?

Venetië staat bekend als een van de mooiste steden in de wereld. Het is een plek waar de romantiek van de oude kanaal brugge met de moderne stad samenkomt. Maar er zijn meer redenen waarom mensen erheen gaan.

De eerste is het feit dat Venetië uniek is. Zijn mengeling van werelds architectuur wordt geaccentueerd door haar kanalen die altijd opnieuw intrigeren. Bezoekers raken fascineren door al het moois.

Daarnaast is de stad ook een beroemd kunstcentrum met schilderijen van de meest bekende kunstenaars die hier zijn gemaakt. Van Giotto tot Titiaan, je vindt hier kunstwerken in alle stijlen en technieken.

Ook kunt u Romantieke restaurants, geschiedenis in meer dan één tijdperk, genieten van winkelen en genieten van de lokale keuken proeven. Venetië zal u zeker niet teleurstellen met zijn architectuur, cultuur, geschiedenis en mogelijkheden.

5 bezienswaardigheden in Venetië die je moet zien

# De Rialtobrug
De Rialtobrug is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Venetië. De brug overspant de Grand Canal al meer dan 400 jaar. Het is het meest herkenbare beeld van Venetië en niet te missen.

# San Marco Campanile
De San Marco Campanile staat in het historische centrum van Venetië en is een van de best bewaarde torens in Italië. Met zijn 97 meter hoogte is het het hoogste punt van de stad, met een prachtig uitzicht over Venetië.

# Piazza San Marco
Piazza San Marco is een van de mooiste pleinen van Venetië. De plein werd aan het einde van de 11e eeuw gebouwd, en is naar het Romeinse Forum gebouwd.

# Doge’s Palace
De Doge’s Palace is een bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen als je in Venetiam. Het is een schitterend paleis dat ooit de residentie van de stadsleider was, de Doge. Het werd gebouwd in de 14e eeuw en is een van de belangrijkste monumenten in Venetië.

# Campo Santo Stefano
Campo Santo Stefano mag je niet missen als je Venetië bezoekt. Het is een van de meest beroemde pleinen onder toeristen. Hier kun je de kerk, de cafe’s en andere gezellige plekken bezoeken.

5 restaurants in Venetië welke je moet bezoeken

# Osteria All’Alba
Osteria All’Alba is een kleine, gezellige osteria (Italiaanse taverne) die heerlijke gerechten in een rustige omgeving serveren. Een restaurant waar je de authentieke smaken van de regio ervaart.

# Trattoria Da Betta
Trattoria Da Betta is het perfecte restaurant om Venetiaanse gerechten te proeven. De gerechten die hier worden geserveerd, komen uit de Venetiaanse traditie, met verse, lokale ingrediënten.

# Osteria al Portego
Als je op zoek bent naar een authentiek alternatief, dan is Osteria al Porlego een goede optie. Een restaurant met lokale gerechten en een rustige sfeer.

# Antiche Figure
Antiche Figure staat bekend om zijn fusion gerechten met een Venetiaanse twist. Dit is een moderne trattoria met lokale zeevruchten en vlees in verschillende sauzen.

# Ai Cugnai
Ai Cugnai is een informele trattoria dat gespecialiseerd is in heerlijke lokale specialiteiten, zoals spaghetti en cuttlefish ink. Een goed adres om lokale seizoensgebonden gerechten te proeven.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Venetië?

Er zijn meerdere luchthavens in de buurt van Venetië. De dichtstbijzijnde luchthaven is Marco Polo Airport. Deze ligt op ongeveer 12km van het stadscentrum. Ook Treviso Airport ligt vlakbij Venetië, op ongeveer 35km van het stadscentrum.

Beide luchthavens zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf de Marco Polo Airport kun je de Alilaguna-lijn van de luchthaven naar de stad gebruiken. Vanaf Treviso Airport kun je met een trein reizen, met een tussenstop in Mestre en je komt bij het treinstation Santa Lucia in Venetië.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa