Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Verona

Vliegtickets naar Verona Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Verona?

Verona is een stad in het noordoosten van Italië, gevestigd aan de kust van de Adriatische Zee. Het bestaat al sinds de prehistorische tijd, en is een van de oudste steden van het land.
De oorsprong van Verona kan terug gaat tot in de 4de eeuw voor Christus. De Romeinen vestigden zich in deze regio en begonnen een stad te bouwen die later Verona zou worden. In de 8e eeuw kregen de Franken de controle over de stad en hun heerschappij duurde bijna 1500 jaar. Het vervoer in Verona werd vooral beheerst door rivieren en kanalen, waardoor de stad eeuwenlang kon evolueren en bloeien.
De stad bereikte haar hoogtepunt in de 14e eeuw, toen de Veronanen hun eigen republiek hadden. Er werden kathedralen gebouwd, fortificaties en andere gebouwen. Er ontstonden ook kerken, musea en andere gebouwen die heden ten dage nog steeds helemaal intact zijn.
Verona was een belangrijke kruispunt en handelscentrum. Handelaren uit vele Europese landen kwamen er om hun waar te verkopen, en daardoor ontwikkelde Verona zich tot een belangrijk cultureel, economisch en politiek centrum.
Verona heeft veel interessante historische monumenten en culturele attracties, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen uit over de hele wereld.

Waarom Verona?

Verona is een stad met een lange en rijke geschiedenis. Het heeft een prachtige historische centrum dat gevuld is met oude monumenten die een uniek kijkje bieden in de vroegere Europese beschavingen. Er zijn tal van interessante monumenten en bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn, zoals de Arena di Verona, de San Zeno Maggiore en de Torre dei Lamberti.
Verona is ook een levendige stad, waar toeristen en locals kunnen genieten van kunst, cultuur en amusement. Er zijn veel gezellige pleinen om te bezoeken, waar je kunt genieten van prachtige architectuur, muziek, charme en Italiaanse gastvrijheid. De levendige marktstraten zijn gevuld met winkels, restaurants en bars. Er zijn ook veel interessante musea, galeries en theater om naar toe te gaan.
Verona ligt ook in een perfecte locatie voor dagtrips naar andere plaatsen in de regio Veneto, zoals Venetië, Padua, Vicenza en Treviso.
Verona biedt een unieke mix van oude geschiedenis, kunstculturen, gastvrijheid en vriendelijke inwoners, waardoor het een perfecte bestemming is voor toeristen die opzoek zijn naar een echt Italiaans avontuur.

5 bezienswaardigheden in Verona die je moet zien?

Verona is een stad die je moet zien om het te kunnen waarderen. Hier zijn vijf bezienswaardigheden dat je zeker gezien moet hebben als je Verona gaat bezoeken:

 • De Arena di Verona – een van de meest indrukwekkende bouwwerken in de stad. Het is een Romeins amfitheater uit de 1e eeuw, dat ooit gebruikt werd om heksenprocessen, gevechten en toneelstukken te organiseren. Het is ook de thuisbasis van het populaire Verona Opera Festival elk jaar.
 • Het Castelvecchio Museum – een van de beste musea in Verona waar je kunst uit de veertiende, vijftiende en zestiende eeuw en van andere culturen kunt bewonderen.
 • De kathedraal van Verona – een gotisch meesterwerk uit de dertiende eeuw dat de enorme façade, de gotische koepel en een mooie tuin heeft.
 • De Piazza Delle Erbe – een van de oudste markten van Verona waar je authentieke produkten van lokale boeren kunt vinden en regionale gerechten kunt proeven.
 • De San Giorgio Maggiore kerk – een mooie kerk met veel opmerkelijke fresco’s en schilderijen in de gotische en renaissance stijl.

5 restaurants in Verona welke je moet bezoeken?

Verona heeft veel restaurants waar je heerlijk eten kunt eten. Hieronder staan 5 restaurants in Verona die je absoluut moet bezoeken:

 • Antica Bottega Del Vino – een heerlijke trattoria met een uitgebreide Italiaanse wijnkaart en gerechten met regionalproducten.
 • Osteria del Bugiardo – een klein restaurant waar je lekkere vegetarische gerechten en regional producten kunt eten.
 • Vecio Fritolin – een restaurant met regionale gerechten die bereid worden met lokaal geproduceerde ingrediënten.
 • Ristorante Pizzeria Il Tor vite – een restaurant waar je heerlijke pizza’s en andere Italiaanse gerechten kunt eten.
 • Il pizzerotto di Verona – een pizzeria waar je authentieke pizza’s kunt vinden in alle smaken.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Verona?

Verona is goed bereikbaar met luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld. De stad ligt in de buurt van twee grote luchthavens:

 • Verona Villafranca Airport – De luchthaven ligt op ongeveer 10 kilometer ten zuiden van het centrum van Verona en wordt aangedaan door meer dan 20 luchtvaartmaatschappijen.
 • Trento – Mattarello Airport – Deze kleinere luchthaven ligt op
Verona
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa