Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Warschau

Vliegtickets naar Warschau Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Warschau

Warschau is de hoofdstad van Polen en ligt in het noorden van het land. De stad is genoemd naar de prins van Warschau en dateert uit de 10e eeuw voordat Polen een nationaal land was.

Oorspronkelijk was Warschau een klein stadje dat gevestigd was aan de Vistula rivier. Begin 13e eeuw werd Warschau de hoofdstad van het Koninkrijk van Polen. Warschau groeide op tot een florerende stad met winkels, markten en het hof van de koning.

Er werden verschillende kerken, paleizen en kastelen gebouwd, zoals het Kasteel van Warschau dat gebouwd werd in de 15e eeuw. In 1596 werd Warschau de hoofdstad van de Republiek van de Zuidelijke Nederlanden en kende een economische en culturele opbloei.

In de 18e eeuw werd de stad echter verwoest tijdens de Oostenrijk-Poolse oorlog. Na de ineenstorting van het Oostenrijkse rijk werd Warschau opnieuw herbouwd. In de 19e eeuw werd Warschau een havenstad en in 1865 werd het een stad met een moderne infrastructuur.

Ondanks de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Warschau momenteel weer opnieuw opgebouwd. Wegens het politieke verzet tijdens de bezetting is Warschau door de UNESCO uitgeroepen tot een City of Hero’s.

Waarom Warschau?

Warschau is een uitstekende bestemming voor een stedentrip. De stad is gevuld met fascinerende architectuur, geschiedenis en cultuur. Warschau is een kosmopolitische stad waar je alles vindt, van moderne winkelcentra tot architecturale juweeltjes en musea.

Het gevarieerde uitgaansleven is forensisch als het gevuld is met bars en clubs van de vooruitstrevende kunstscene. Warschau heeft ook prachtige parken zoals het Royal Lazienki Park met zijn meren, tuinen en gebouwen.

Warschau heeft meerdere culturele evenementen en festivals. De stad heeft bovendien diverse restaurants, waardoor je geniet van de lokale smaken maar ook van de wereldkeuken. Het internationale karakter van de stad betekent dat je hier ervaringen uit de hele wereld samenzaad.

5 bezienswaardigheden in Warschau die je moet zien

  • Kasteel van Warschau: Het oude Kasteel van Warschau is de oudste middeleeuwse bouwwerk dat nog steeds in Warschau staat. Het kasteel is gebouwd in de 15e eeuw en heeft een prachtige renaissance architectuur. Het kasteel geeft je een kans om terug te gaan in de tijd.
  • Tomb of the Unknown Soldier: De Tomb of the Unknown Soldier is de plek die herinnert aan de soldaten die hun leven hebben gegeven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je kunt hier hun plaquette en medailles bekijken. Het is ook een heilige plek waar veel Polen een bezoek brengen.
  • St. Annas Kerk: Zeer indrukwekkend is de St. Annas Kerk, meer bekend als de Zwarte Kerk. Het kerkgebouw is gebouwd in de 15e eeuw met een gothische stijl en wordt gedomineerd door een enorme zwarte toren. De toren is gemaakt van koolpijp en is meer dan 70 meter hoog.
  • Palace of Culture and Science: De Palace of Culture and Science is een indrukwekkende verschijning in het hart van Warschau. Het imposante gebouw is gebouwd in de jaren 50 en is bijna 231 meter hoog. Het is het hoogste gebouw in Polen en een geweldige plek om trouwe selfies te maken.
  • Royal Lazienki Park: Dit is misschien wel het meest rustige gebied in Warschau. Royal Lazienki Park is het grootste en meest mooie park in Warschau. Je vindt hier kleine herten die je kunt voeren, het kasteel van de 19e eeuw en veel rustige plekken waar je kunt luieren in een picknick.

5 Restaurants in Warschau die je moet bezoeken

  • U Fukiera: U Fukiera is een Michelin-sterrenrestaurant met een Polisch-Franse keuken. Het restaurant heeft zowel een traditionele als een innovatieve gastronomische deel. De chef heeft waardering gekregen voor zijn originele gerechten.
  • Hals: Hals is een vegetarisch restaurant dat een populair eethuis is in Warschau. De kok bereid gerechten uit verschillende delen van de wereld en plaatst een modern accent op lokale specialiteiten.
  • La Rotisserie: La Rotisserie is een charmant restaurant dat gespecialiseerd is in de Franse keuken. Hier kun je genieten van de Franse delicatessen zoals konijnen, kreeft en lam.
  • Podwale Piwna: Podwale Piwna is een populaire plek om lokale en internationale gerechten te proeven. Het restaurant is vol met oude lithografie en schilderijen van Warschau.
  • Mona Pizza: MoCha Pizza is een plek waar je authentieke Napolitaanse pizza kunt proeven. Deze pizzas worden bereid in een hout gestookte oven waarbij de pizza’s een perfecte krokante korst krijgt.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Warschau?

Warschau heeft twee internationale luchthavens. De Internationale Luchthaven Frédéric Chopin is de grootste luchthaven in Warschau. Deze luchthaven heeft een grote variety a

Warschau
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa