Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Wenen

Vliegtickets naar Wenen Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Wenen

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, wordt gekenmerkt door haar schoonheid, rijkdom aan cultuur, prachtige architectuur en een aantal adembenemende tuinen. Wenen staat bekend als de musicusstad en heeft een lange historische erfenis. De stad stond al 5000 jaar voor Christus in de schijnwerpers. Hoewel de geschiedenis van Wenen zich over meer dan 750 jaar uitstrekt, is het gebouwd op basis van vele culturen, dat zichtbaar is in de boeiende stadsstructuur met gebouwen uit een oud Romeinse tijdperk en het late Middeleeuwse tijdperk.

De stichting van Wenen gaat terug tot 500 jaar voor Christus. In de Romeinse tijd was de stad een legerkamp in hun grenscontrole en sindsdien heeft Wenen invloedrijke staatsmannen en bedrijven gekend. In 1278 werd Wenen benoemd tot residentie van de Duitse keizer. In het vervolg kenden de Duitse successiestad Oostenrijk diversiteit. In de 16e eeuw was de stad de religieuze hoofdstad van het Heilige Roomse Rijk. Na de Turkse invasie in het midden van de 19e eeuw, erfde Wenen miljoenen van inwoners wonen in de stad als een van de grootste Europese steden van die tijd met een bevolking van meer dan 2 miljoen mensen.

Waarom Wenen?

Wenen is niet alleen de hoofdstad van Oostenrijk, maar is ook een van de populairste wereldsteden vanwege haar brede aanbod aan culturele activiteiten. De stad kenmerkt zich door haar ontelbaar vele musea, concertzalen, theaters, galerijen, galerijen, kunstenaarsverenigingen en andere toeristische attracties.

Ook is het een ideaal podium voor historici, die hier een zee aan informatie vinden over het Romeinse, Barokke, keizerlijke en wederopbouwtijdperk. Er zijn plaatsen waar je de geschiedenis van de stad nog steeds kan voelen. U komt de prachtige barokke paleizen binnen, het centrale plein in de stad, het Belvedere-paleis en veel andere attracties.

Er is ook veel te ontdekken in het charmante straatbeeld van Wenen. Hier vind je prachtige panden in allerlei architectonische stijlen van het Empire-tijdperk en modernisme. En er is geen tekort aan de afwisselende winkels, restaurant en kroegen.

5 bezienswaardigheden in Wenen die je moet zien

1. HOFBURG Imperial Palace – een centrale locatie met een interessante geschiedenis en een complex van kunstgalerijen, musea, concertgebouwen en cafés.

2. SCHÖNBRUNN Palace – een prachtig paleis van de 18e-eeuwse barokke stijl, gelegen in een magnifiek park.

3. STEPHANSDOM Cathedral – een middeleeuwse kathedraal met prachtige binnen- en buitenplaatsen.

4. Albertina Museum – een van ‘s werelds grootste museum voor kunst met meer dan 65.000 kunstwerken van de klassieke en moderne kunst.

5. Kunsthistorisches Museum – een geweldig museum met meer dan 2.000 jaar geschiedenis van kunst, met collecties van leder in het gebouw.

5 restaurants in Wenen welke je moet bezoeken?

1. Motto am Fluss – een innovatief restaurant aan de Donau die de beste hoogwaardige ingrediënten combineert.

2. Volta Kitchen – een modern restaurant met signature klassiekers die worden geserveerd in een kunstzinnige en relaxte sfeer.

3. Dstrikt Restaurant – een populaire keuken dat bekend staat om hun innovatieve kookkunst en verse ingrediënten.

4. Fabios – een restaurant met de beste regionale en authentieke Italiaanse gerechten.

5. Kleines Café – een populair en traditioneel café met zeer betaalbare kaart met koffiespecialiteiten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Wenen?

Wenen is per vliegtuig gemakkelijk en handig te bereiken. Het heeft twee internationale luchthavens: de Luchthaven Wenen-Schwechat en de Luchthaven Hoofstad Wenen. Deze luchthavens liggen op 17 km en 23 km van het centrum van Wenen. Er zijn vele maatschappijen die vanaf deze luchthaven vertrekken en er zijn meer dan 90 internationale bestemmingen beschikbaar. Daarnaast zijn er Taxistandplaatsen en busstations voor het veren voor meer comfort. Er is ook de optie voor toeristen om te reizen via de trein.

Als je naar Wenen reist, is er een veelheid aan activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in de stad. U vindt er prachtige architectuur en mooie tuinen, galerijen, musea, concertgebouwen, theaters, cafés, galerijen en bars. Het is een stad van onmetelijk schoonheid en rijkdom.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa