Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Zadar

Vliegtickets naar Zadar Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Zadar?

Zadar is een stad in het westen van Kroatië. Het ligt aan de Adriatische Zee waar de oude Romeinse ruïnes een bewijs zijn van de vroege geschiedenis van deze stad. De stad is een Wilayet van de Republiek Kroatië en heeft een lange oude geschiedenis.

De oorsprong van Zadar gaat terug tot het paleolithische tijdperk, toen Croats hun eerste stappen zetten in het schiereiland van Zadar. In de loop der eeuwen heeft Zadar veel veranderingen en geschiedenis gezien. In de jaren voor de Romeinse overheersing, hebben de Illiriërs deze stad geregeerd. Later was de stad onder de krijgsheren van de Nemanjic-dynastie.

Rome zag in Zadar een ideale plek met een strategische ligging om macht en rijkdom te verwerven. Zodoende werd in 9 A.D. Zadar een Romeinse stad. In de latere eeuwen heeft de stad veel invloeden ondergaan van de Turken, de Venetianen, de Oostenrijkers en de Italiaanse fascisten. Uiteindelijk komen de independentisten in de twintigste eeuw op en werd Zadar in 1992 lid van de Republiek Kroatië.

Waarom Zadar?

Zadar is een stadsstand op een bijzondere locatie. De stad is ook vrijwel de enige plek waar het woord “enjoyment” past. Niet alleen omdat de stad alle verscheidenheid biedt die een stedentrip kan bieden, maar ook omdat het een spiritueel en uniek stedelijk ervaringsgebied is. Zadar heeft interessante musea, historische bezienswaardigheden, cultureel erfgoed, eeuwenoude architectuur en kilometers aan prachtige stranden.

Maar waarom zou je naar deze stad gaan? De stad heeft veel te aanbieden, maar in eerste instantie zijn het de verhalen en de lokale cultuur die je hier in deze stad je verliefd op de stad laten vallen. Ook de locatie is uniek en de kustlijn heeft prachtige baaien, eilanden en inhammen wat het een heel bijzonder plaatsje maakt om eens een kijkje te nemen.

Het is ook een waar eldorado voor het activiteiten als wandelen, klimmen, snorkelen, duiken en vissen. De meeste van de hotels, appartementen en campingplaatsen hebben een uitgebreid aanbod aan sportfaciliteiten. Ook de lokale cultuur, gerechten, taal en het landelijke leven, zal je verliefd zullen laten vallen op Zadar.

5 bezienswaardigheden in Zadar die je moet zien?

Hier volgen 5 bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn als je in Zadar bent:

  1. Museum of Illyrian and Samartian Archeology – dit museum is gehuisvest in het voormalige paleis van een Kroatische vorstenfamilie. Hier kun je alles te weten komen over de prehistorische Illyriërs en Samartiërs die het gebied bewoonden.
  2. St Donat’s Church – deze pre-romaanse kerk is gebouwd in de 9e en 10e eeuw. De kerk is een van de oudste gebouwen in Zadar
  3. St Anastasia Cathedral – Zadar’s kathedraal is gebouwd in de 12e en 13e eeuw. De kathedraal heeft een prachtige koepel en een Romaanse poort.
  4. Forum Square – het Forum Square is het hart van Zadar en staat al eeuwenlang bekend als het centrale punt voor handel en uitwisselingen. Het Forum is ook het start- en eindpunt voor de meeste van de toeristische excursies.
  5. The Earthquake Monument – het monument herinnert aan de zware aardschok die Zadar in 1667 verwoestte. Het is een indrukwekkende herinnering aan een donkere episode in de stad.

5 restaurants in Zadar welke je moet bezoeken?

Als je bent op zoek naar restaurants bij jouw verblijf in Zadar, dan volgen hier een paar tips:

  • Restoran Galeb – Galeb is genesteld in het hart van Zadar op het Forum Square. Hier kun je smullen van heerlijke lokale gerechten met een aroma van Dalmatië.
  • Konoba Nostrum – deze heerlijke eetgelegenheid is gevestigd in een steegje, maar de de moeite waard. Hier kun genieten van heerlijke gerechten met verse ingrediënten die zijn bereid met Dalmatische recepten.
  • Gianfranco Ristorante – Gianfranco is een chique Italiaans restaurant in het centrum van de stad. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op de eilanden en de mooi gedecoreerde interieur.
  • Konoba Marinero – deze populaire eetgelegenheid is gelegen aan de kust, waar je kunt genieten van lokale en Mediterrane gerechten. Dit is de perfecte plek om de zonsondergang te bekijken met een bordje met heerlijke gerechten.
  • Trattoria Pizzeria Barba Danilo – deze gezellige zaak serveert alle bekende Italiaanse gerechten, van pizza en pasta, tot antipasti en salades. Bron: Tripadvisor

Welke luchthavens heb je in de buurt van Zadar?

Er zijn twee internationale luchthavens in de buurt van Zadar: Zadar International Airport en Split-Kastela Airport. Zadar Airport is gelegen op nog geen 20 kilometer afstand van het centrum

Zadar
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa