Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Zagreb

Vliegtickets naar Zagreb Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en de Economische en Cultuur hoofdstad van de Regio Zagreb. Het is een belangrijke staat van Centraal- en Oost-Europa. Zagreb is opgericht in het 11e eeuws door Vlak (het vroegere boerenvolk). Het is de op één na grootste stad van Kroatië na Split. Het is gelegen aan beide kanten van de Sava rivier en is ingesloten door de heuvels van Zagorje.

Historisch gezien, heeft de stad een interessant verleden. Het gebied rondom de stad is bewoond sinds de prehistorie. De stichting van de stad is vastgesteld op 1094 door de Koning van Hongarije Geza. Hij gaf de stad de naam Zagreb.

De stad werd verwoest tijdens de Tachtigjarige oorlog tussen Oostenrijk en Frankrijk maar in 1776 begon de restauratie. In de 19e eeuw begon de bevolking van de stad te groeien en de infrastructuur en stedelijke ontwikkeling begon verder te gaan. In 1941 werd het een onafhankelijk staat en werd het hoofdstad van Kroatië. Na de Kroatisch-Servische Oorlog van 1991-1995, herstelde Zagreb voornamelijk door het hard werk van de inwoners en de overheid.

Waarom Zagreb?

Zagreb is een prachtige en interessante stad om te bezoeken, met veel interessante bezienswaardigheden en ervaringen. De stad biedt zijn bezoekers veel verschillende soorten voordelen.

Ten eerste, heeft Zagreb prachtige natuur. De stad is omringd door heuvels en bossen, waardoor het een rustige, maar aantrekkelijke plek is om te bezoeken. Ook de Sava rivier voegt aan de schoonheid van de stad.

Ten tweede, is Zagreb een voedsel haven. Er is een grote verscheidenheid aan restaurants in de stad. Van de lokale stijl eetcafés, tot de internationale restaurants, die voorzien in de culinaire behoeften van buitenlanders. Dit maakt Zagreb tot een plek waar je onvergetelijke culinaire ervaringen kan opdoen.

Ten derde, heeft Zagreb een rijke cultuur en geschiedenis. Er zijn veel musea, kerken en bezienswaardigheden die je meer kunnen vertellen over de stad en de mensen die er wonen. Door deze cultureel erfgoed, kan je je meer verbinden met Zagreb.

Ten slotte, is Zagreb ook ideaal als toegangspoort tot andere steden in Kroatië. Er zijn veel luchthavens in de buurt, waaronder het Pleso Vliegveld en de Franjo Tuđman International Airport. Je hebt hier toegang tot veel steden in Kroatië en andere delen van het land.

5 bezienswaardigheden in Zagreb die je moet zien

Hier zijn 5 bezienswaardigheden in Zagreb die je moet bezichtigen:

  • Katedrala Marije Snežne: deze kathedraal stamt uit de 13e eeuw en is een van de belangrijkste historische bouwwerken in de stad.
  • Jarun Meer: dit is een recreatieruin waar je kan wandelen, chillen en genieten van de schoonheid van de natuur.
  • Het Museum van het Kroatische Museum van Natuurhistorie: dit is een must als je interesse hebt in het Kroatische milieu en de geschiedenis van de stad.
  • Strossmayer Galerij: dit is een tentoonstellingsruimte die is gewijd aan 19e eeuwse kunst, gevestigd in de academische traditie van de stad.
  • Kuniščak Park: dit is een mooi park dat is verborgen tussen de smalle straatjes van het oude centrum van Zagreb.

5 restaurants in Zagreb welke je moet bezoeken

Hier zijn 5 restaurants die je moet bezoeken tijdens je bezoek aan Zagreb:

  • Vinodol: dit is een lokale restaurant dat is gespecialiseerd in grillgerechten en Kroatische wijnen.
  • Vinarija Pavle: dit is een rustiek restaurant dat staat bekend om zijn lokale specialiteiten en prijselijke wijnkaarten.
  • Pivnica Medvedgrad: dit is een restaurant dat is gespecialiseerd in Tapas en lokale bieren.
  • Konoba Cvjetni: dit is een traditioneel Kroatisch restaurant met lokale specialiteiten, zoals grillgerechten en verse vis.
  • Agava: dit is een populaire zeevruchten restaurant, bekend om zijn verse ingrediënten en lekkere maaltijden.

welke luchthavens heb je in de buurt van Zagreb?

Zagreb heeft twee internationale luchthavens: Pleso Vliegveld en Franjo Tuđman International Airport. Pleso Vliegveld is de kleinste luchthaven van de twee, gelegen op slechts 5 km (3 mi) van het centrum van Zagreb. Het Franjo Tuđman International Airport is gelegen op 18 km (11 mi) van het centrum en is de grootste luchthaven van Kroatië.

De luchthavens verbinden Zagreb met conventionele steden in Europa, maar ook met veel steden over de hele wereld. Je hebt een vlucht naar alle grote steden van Europa, aangeboden door luchtvaartmaatschappijen zoals Qatar Airways, Air France, KLM, Lufthansa, British Airways, en vele andere.

Het Franjo Tuđman International Airport is ook verbonden met vele cities in Turkije, Afrika en Azië. Er worden vluchten aangeboden door

Zagreb
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa