Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Zürich

Vliegtickets naar Zürich Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Zürich

Zürich is een schitterende stad in de deelstaat Zwitserland. De stad heeft een gematigd zeeklimaat.
De stad heeft zich ontwikkeld van een handelscentrum met een rijke geschiedenis. Zürich werd voor het eerst vermeld als een Romeinse stad genaamd Turicum in de vierde eeuw.

Al in de zesde eeuw was de stad een belangrijk centrum van handel en manufacturen. Zürich stond aan de basis van de katholieke reformatie in de 16e eeuw. Het werd het commercieel centrum van Zwitserland en een belangrijk centrum voor actuele financiële mechanismen die nu deel uitmaken van de internationale economische structuren.

Tegenwoordig is het een wereldwijde hotspot voor toerisme en financiële sectoren, met name in de verzekerings- en financiële dienstverlenende sectoren. Het is een belangrijke stad, met toonaangevende luchthavens, goed ontwikkelde infrastructuur en veel grote, kleine bedrijven.

Waarom Zürich?5 bezienswaardigheden in Zürich die je moet zien?

Als je een bezoek brengt aan de stad Zürich, wil je zeker wat iconische bezienswaardigheden zien. Hier zijn 5 must-see attracties die je moet zien als je in Zürich bent:

1. Fraumünster kerk

Fraumünster is een prachtige kerk, gelegen in het centrum van de stad. De kerk is gebouwd in de 12e eeuw en heeft een prachtig interieur. Bekijk de kunstwerken van Marc Chagall in de kerk.

2. Groot Munsterkerk

Deze kerk dateert uit het tweede millennium en is een belangrijk historisch monument. De kerk bevat prachtige kunstwerken uit de 16e en 17e eeuw die je kunt bekijken.

3. Kantonsmuseum Zürich

Het Zwitserse Kantonsmuseum Zürich, ook wel Zürcher Geschichtsmuseum, is een belangrijk historisch museum. Je kunt hier de imposante kunstwerken van de oude bewoners van Zürich zien.

4 Uetlibergberg

Uetlibergberg is een berg die 900 meter boven de zeespiegel uitsteekt. Je kunt hier genieten van een adembenemend uitzicht op de stad en de Alpen.

5. Lindenhof

Lindenhof is een schilderachtig plein in het centrum van de stad. Geniet van de schone stralende fonteinen, de kronkelende straatjes en de prachtige architectuur van de stad.

5 restaurants in Zürich welke je moet bezoeken?

Zürich heeft een heerlijk culinair aanbod dat je absoluut moet proeven. Hier zijn 5 populaire restaurants die je moet bezoeken tijdens je bezoek aan de stad:

1. Kronenhalle

De Kronenhalle is bekend om zijn heerlijke traditionele Zwitserse gerechten en zijn delicatessen. Je zult genieten van de ambachtelijk bereide gerechten.

2. Derwid Swiss Deli

De Derwid Swiss Deli is een eigentijds restaurant dat een verscheidenheid aan Zwitserse gerechten en delicatessen serveert. Proef de vers bereide kaas, worsten en kazen.

3. Uto Kulm

Uto Kulm is een populair restaurant gelegen bovenop een berg. Er is een prachtig uitzicht op de stad vanuit het restaurant. Je kunt genieten van traditionele Zwitserse gerechten met een eigentijdse twist.

4. La Gritta Restaurant

La Gritta Restaurant staat bekend als een van de beste Italiaanse restaurants in Zürich. Je kunt hier genieten van heerlijke gerechten zoals pizza, pasta’s en vleesgerechten.

5. gourmetfleisch

gourmetfleisch is een must-visit restaurant als je van vlees houdt. Je kunt hier genieten van een selectie van de beste kwaliteit vlees bereid op traditionele wijze.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Zürich?

Zürich heeft een aantal luchthavens in de buurt en heeft internationale verbindingen met elk continent. Hier zijn een paar luchthavens die je in de buurt van Zürich vindt:

1. Internationale Luchthaven Zürich – Kloten

Internationale Luchthaven Zürich is de grootste luchthaven in Zwitserland. De luchthaven is gelegen op 8,5 km afstand van het stadscentrum van Zürich.

2. EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg

EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg is een internationale luchthaven gelegen op ongeveer 70 km ten noordwesten van Zürich. De luchthaven heeft goede verbindingen met veel Europese steden.

3. Luchthaven Zurich-Kloten (LSZH)

Luchthaven Zurich-K

Zürich
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets binnen Europa