7 Geheime tips voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets


7 Geheime Tips voor het vinden van de Goedkoopste Vliegtickets

Tip 1: Kies een flexibele reisdata

Het kiezen van de perfecte data voor je reis staat aan de basis van het vinden van de goedkoopste vliegtickets. Bij vliegtickets.com wordt je aangeraden om naar aanbiedingen buiten het drukke reisseizoen te zoeken. Probeer plaats te reserveren vlak voor het hoogseizoen of nadat het seizoen gedaan is. Zoek ook naar goedkope vluchten, die op dagen vertrekken waarop anders hotelprijzen lager tenderen. Je kunt ook minder op vrijdag en meer op dinsdag en woensdag vertrekken, om de zoete vruchten te plukken van lagere vliegticketprijzen.

Tip 2: Boek tijdig

Hoe eerder, hoe beter. Boek je plaats vooral niet op de allerlaatste minuut. Probeer zo vroeg mogelijk te boeken en plan je vluchten een paar maanden tevoren als je voorgoed de minste boekingstoeslag betaalt. Tegenwoordig zijn er verschillende apps en websites, die je helpen om informatie te verzamelen en te analyseren over tarieven. Als je tijdig boekt, zul je zeker het hoogste opgeduwde tarief vermijden.

Tip 3: Wees flexibel met je bestemming

Soms is it een stuk goedkoper om naar een andere bestemming te vliegen. Als je flexibel bent en wat onderzoek kan doen naar goedkopere bestemmingen, kun je flinke besparingen doen als het gaat om de prijs. Bijvoorbeeld, als je naar een luchthaven in de buurt vliegt of naar een luchthaven in een aangrenzend land, kan dit resulteren in aanzienlijke kortingen op je ticketprijs.

Tip 4: Profiteer van lucthaventoeslagen

Soms kunnen hoge luchthaventoeslagen de overall vliegticketprijs verhogen. Probeer dan ook om eerder naar tweede-keus luchthavens te kijken. Bijvoorbeeld, met een vliegticket van

Goedkope vluchten van Amsterdam

BestemmingVertrek opTerugkomst opTickets vinden
Berlijn18 september 202319 september 2023Tickets vanaf 102
Londen13 juli 202316 juli 2023Tickets vanaf 108
Milaan8 juni 202311 juni 2023Tickets vanaf 108
Parijs9 oktober 202313 oktober 2023Tickets vanaf 116
Edinburgh17 februari 202419 februari 2024Tickets vanaf 118
Kopenhagen16 juni 202318 juni 2023Tickets vanaf 125
Palma de Mallorca18 april 202321 april 2023Tickets vanaf 128
Ibiza-stad6 mei 202310 mei 2023Tickets vanaf 131
Hamburg27 april 202330 april 2023Tickets vanaf 132
Nice6 mei 20239 mei 2023Tickets vanaf 136
naar Parijs kun je veel geld besparen door de ticketprijs te vergelijken van de luchthaven Charles de Gaulle tegenover de luchthaven Orly.

Tip 5: Vermijd verkeerde vluchten

Plan je vluchten aandachtig, zodat jij niet wordt opgezadeld met een middag- of avondvlucht zonder tussenstop. Vaak zijn deze vluchten duurder. Kijk in plaats daarvan uit naar meervoudige vluchten met tussenstops, waarmee je stevig wat kunt besparen.

Tip 6: Vergeet de Budgetmaatschappijen niet

Als je kijkt naar de meest voorkomende maatschappijen, zul je merken dat hiermee veel hogere tarieven gemoeid zijn. Daarentegen, als je naar kleinere maatschappijen kijkt, kun je vaak heel goedkope vliegtickets vinden.

Tip 7: Gebruik de goedkoopste reachproof

De meeste mensen denken dat het gebruik van creditcards je het meeste geld bespaart. Maar deze methode gaat gepaard met een aanzienlijke lading aan boekingstoeslagen, die in de meeste gevallen goedkoper zijn dan betaald met de creditcard. Dus, als je zeker wilt zijn dat je het goedkoopste ticket dat geschikt is voor je reis krijgt, raden wij het gebruik van bijvoorbeeld PayPal, Skrill, etc. aan.

Tip 8: Vergelijk alle opties

Terwijl de bovengenoemde tips je waarschijnlijk helpen om de goedkoopste vluchten te vinden, raden we je aan om ook alle mogelijkheden te vergelijken voordat je je plaats reserveert. Gebruik websites, zoals vliegtickets.com, waar je alle opties kunt bekijken, waaronder duurdere vluchten met andere voordelen, zoals meer reis-periode, comfortabele staat van de cabin, hogere kwaliteit voedsel, etc.

Inhoud pagina