Luchtvaartmaatschappijen nemen maatregelen om passagiers te beschermen tijdens de pandemie

Arie Ilan

Inhoudsopgave

De uitdagingen waar luchtvaartmaatschappijen mee te maken krijgen tijdens de pandemie

De wereldwijde pandemie heeft op onnavolgbare schaal grote uitdagingen gebracht voor luchtvaartmaatschappijen. De veranderingen brachten luchtvaartmaatschappijen ertoe om actief maatregelen te treffen ter bescherming van hun passagiers en personeel tegen het virus. Daarnaast vereisen de huidige omstandigheden dat luchtvaartmaatschappijen hun vliegtuigen inventariseren, nieuwe processen opstellen en zichzelf aanpassen aan de veranderende wet- en regelgeving. Al deze activiteiten vereisen aanzienlijke middelen voor het opzetten en onderhouden van vliegtuigen en processen.

Het belangrijkste voor alle luchtvaartmaatschappijen is echter de veiligheid van hun passagiers en van het personeel. Om deze te waarborgen, implementeren luchtvaartmaatschappijen verschillende maatregelen voor hun vliegtuigen. Ook breiden veel luchtvaartmaatschappijen hun hygiënemaatregelen uit om passagiers te beschermen.

Maatregelen luchtvaartmaatschappijen om passagiers te beschermen

Om de veiligheid en het welzijn van passagiers te garanderen heeft de International Air Transport Association, de branchevereniging die de belangen van luchtvaartmaatschappijen behartigt, veiligheidsrichtlijnen gepubliceerd voor alle luchtvaartmaatschappijen. Volgens deze richtlijnen zijn er maatregelen die luchtvaartmaatschappijen moeten treffen om passagiersbelevingen te verbeteren en risico’s te verminderen. Deze maatregelen omvatten:

  • Het aanbieden van passes met verhoogde luchtfiltering
  • Het verstrekken van mondneusmaskers om de verspreiding van het virus te voorkomen
  • Train personeel over hygiëne- en hygiëneprocedures
  • Sociale distantie in luchthavengebouwen en aan boord van vliegtuigen
  • Rontine ontsmettingswerkzaamheden aan boord
  • Zorg dat contact met het boordpersoneel tot een minimum beperkt blijft

De rol van technologie bij het beschermen van passagiers

Het is ook belangrijk voor luchtvaartmaatschappijen om te investeren in technologische producten die passagiers een veiligere ervaring aan boord bieden. Tegenwoordig zijn veel luchtvaartmaatschappijen met de ontwikkeling van technologieën bezig die de passagierservaring verbeteren door contact met het boordpersoneel tot een minimum te beperken en zelfbedieningsregistratieprocessen aan boord mogelijk te maken.

Het ontsmettingswerkzaamheden aan boord dat nodig is om een veilige omgeving aan boord te creëren, wordt ook aangestuurd door technologie. Hoewel een lage luchtvochtigheid wordt aanbevolen als een belangrijke hygiënefactor, wordt dit volgens luchtvaartmaatschappijen waarschijnlijk niet als de beste oplossing gezien. Er wordt gedacht aan het gebruik van ultraviolette stralingstechnologie voor ontsmetting.

[tp_from_our_city_fly_shortcodes origin=”AMS”]

Naast het gebruik van technologie om een veilige ervaring te bieden, hebben luchtvaartmaatschappijen ook maatregelen getroffen voor het verstrekken van professionele zorg aan passagiers dieug tijdens de vlucht ziek zouden kunnen worden. Sommige maatschappijen bieden bijvoorbeeld een bezorgdienst voor medische apparatuur. Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM bieden ook testen aan passagiers op luchthavens, om ervoor te zorgen dat mensen die ziek zijn tijdens de vlucht moeiteloos terugkeren naar hun oorspronkelijke bestemming.

Hoe buikkabines een veiligere omgeving bieden

Luchtvaartmaatschappijen zijn ook bezig met het installeren van zogenaamde ‘bubbels’ in hun vliegtuigen, waarbij een groep passagiers hun eigen kant van het vliegtuig hebben. Elke bubbel bestaat uit een rij stoelen waarvan de aangrenzende plaatsen niet worden bezet. Hierdoor wordt fysieke afstand gecreëerd tussen passagiers en worden besmettingen zo veel mogelijk voorkomen.

Aan het einde van de rij plaatsen veel luchtvaartmaatschappijen scheidingswanden voor extra bescherming. Soms plaatsen luchtvaartmaatschappijen een luxueuze voering – zoals de werelds eerste Zwitserse voedselservice-kabine van SWISS, die zorgt voor een optimale luchtkwaliteit met behulp van het ingenieuze air conditioning-systeem van het bedrijf.

Hoe passagiers op hun reis kunnen beschermen

Ondanks alle maatregelen die door luchtvaartmaatschappijen zijn getroffen, zijn er nog steeds zaken die passagiers zelf kunnen doen om hun reis zo veilig mogelijk te maken. Passagiers wordt aangeraden om de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij na te leven, zoals het dragen van een mond en neusmasker gedurende het hele vervoer.

Het is ook aan te raden om sociale distantie te handhaven op luchthavens, maar als dat niet mogelijk is, dan is het het beste om contact met andere mensen zoveel mogelijk te vermijden. Daarnaast is het belangrijk om de luchtvaartmaatschappij te helpen door online te controleren wanneer mogelijk en door hygiënische maatregelen te volgen.

Conclusie

Luchtvaartmaatschappijen hebben hard gewerkt om passag