Vliegtickets voor een prikkie: Tips om te profiteren van prijsfouten en error fares


Wat is een prijsfout en error fare?

Een prijsfout of verkeerd aangegeven tarief is precies wat het klinkt: een tarief dat een luchtvaartmaatschappij (LVM) verkeerd heeft weergegeven. Soms zorgen een technische fout of menselijke fout ervoor dat er een prijsfout optreedt op websites van LVM’s of online reissites. Een error fare is een ticket dat u krijgt terwijl de prijs een kleine fractie is van wat het kost in normale omstandigheden. Error fares gebeuren vooral als gevolg van tarieffouten, wat aangeeft dat de LVM de prijs van het vluchticket heeft onderschat.

Waar kun je profiteren van zo’n fout?

De meest voorkomende plekken waar u deze fouten kunt vinden zijn websites van luchtvaartmaatschappijen, reisagentschappen en websites van derden. Veel van deze sites bieden goed omgevingsbewuste technologie, maar er zijn altijd kansen dat er een fout optreedt. Soms worden de foutprijzen ook verkocht via de callcenters van de LVM’s, of deze kunnen gevonden worden in offline kanalen.

Hoe kun je zo’n deal vinden?

Er zijn verschillende manieren om prijsfouten en error fares te vinden. Je moet meer dan een keer zoeken naar prijsfouten op verschillende sites. De beste manier om erachter te komen of er een prijsfout is, is door op verschillende sites en op verschillende momenten te zoeken. Bovendien kunnen websites als Vliegtickets.com hierbij helpen, omdat zij technologie gebruiken die met specifieke tarieven berekent welke vluchten beschikbaar zijn op gewenste bestemmingen.

Goedkope vluchten van Amsterdam

BestemmingVertrek opTerugkomst opTickets vinden
Berlijn18 september 202319 september 2023Tickets vanaf 103
Kopenhagen1 juli 20236 juli 2023Tickets vanaf 104
Londen13 juli 202316 juli 2023Tickets vanaf 108
Milaan8 juni 202311 juni 2023Tickets vanaf 108
Dublin2 juni 20234 juni 2023Tickets vanaf 113
Parijs9 oktober 202313 oktober 2023Tickets vanaf 116
Edinburgh17 februari 202419 februari 2024Tickets vanaf 118
Palma de Mallorca18 april 202321 april 2023Tickets vanaf 128
Ibiza-stad6 mei 202310 mei 2023Tickets vanaf 131
Hamburg27 april 202330 april 2023Tickets vanaf 132

Op de website van Vliegtickets.com hebben ze elke x aantal uur hun prijzen ververst. Op deze manier kunnen ze vluchten aanbieden voor de meest voordelige tarieven. Hierdoor is het mogelijk om een error fare of prijsfout te vinden.

Waar moet je bij prijsfouten aan denken?

Als je een prijsfout of error fare hebt gevonden, zijn er nog steeds een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de deal accepteert. Soms kunnen er bepaalde beperkingen worden opgelegd aan de boeking, zoals een terugkeer op een bepaalde datum of dat het ticket niet gecombineerd mag worden met andere tickets. Daarnaast zou het ticket geannuleerd of veranderd kunnen worden door de LVM, dus wees je ervan bewust dat er risico’s aan verbonden zijn.

Kan ik mijn kosten terugvorderen als ik een foutprijs heb geboekt?

Als een luchtvaartmaatschappij jouw boeking annuleert als gevolg van een foutprijs, heb je vaak recht op compensatie. Dit kan in de vorm van een terugbetaling of een voucher. De meeste LVM’s bieden deze opties aan, maar sommige kunnen afwijken afhankelijk van het bedrijf en de situatie.

Wanneer is het verstandig om een prijsfout te kopen?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden voordat je besluit om een prijsfout te accepteren. Ten eerste moet je je ervan bewust zijn dat het ticket geannuleerd of gewijzigd kan worden door de luchtvaartmaatschappij, dus zorg ervoor dat je altijd je rechten kent. Bovendien is het verstandig om niet te onderhandelen met de luchtvaartmaatschappij als je al een ticket hebt geboekt. Als laatste moet je er rekening mee houden dat als het ticket te goedkoop blijkt te zijn, er geen reisgarantie is.

Hoe kun je voorkomen dat je een prijsfout boekt?

Vliegticket prijzen kunnen op elk moment wijzigen, dus de beste manier om ervoor te zorgen dat je geen prijsfouten boekt is door meerdere keren te zoeken en te vergelijken. Je kan ook de website van de luchtvaartmaatschappij met regelmaat bezoeken om op de hoogte te blijven van lopende aanbiedingen, of je kunt websites van derden zoals Vliegtickets.com gebruiken.

Inhoud pagina