Is het mogelijk om vliegtickets in bulk te kopen?

Inhoudsopgave


Reizen zou vrij eenvoudig kunnen zijn als u niet om de andere keer hetzelfde boekingsproces voor vliegtickets hoeft te doorlopen. Maar is er een manier om dit te voorkomen? Natuurlijk is dat zo! Deze gids laat je precies zien hoe je bulktickets kunt kopen, of het nu voor jou is of voor een groep.

Voor mensen die veel reizen of als groep willen reizen, lijkt het kopen van vliegtickets in bulk een geweldig idee, maar is het überhaupt mogelijk? Het antwoord op deze vraag is een direct ja.

In feite kunnen bulkvliegtickets verschillende voordelen hebben, waaronder u zowel geld als stress besparen. Of u nu tickets boekt voor een groep of een frequente reiziger, vliegtickets in bulk kopen is een pluspunt voor u. Maar hoe doe je het?

Nou, daarom zijn we hier. In dit artikel zullen we alles onderzoeken wat u moet weten over bulkvliegtickets, inclusief hoe u ze kunt vinden.

Bulkvliegtickets kopen

Paspoort en instapkaart

Als u bulktickets wilt kopen, kunt u deze rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij of via een consolidator openen.

Bulkaankopen bieden toegang tot ongelooflijke deals voor u of uw groep. Om stress nog meer te verminderen kan de expertise van een reisbureau goed van pas komen. Zij hebben namelijk de nodige kennis van het vak en helpen je bij de coördinatie, vooral als je met een grote groep te maken hebt.

Dus, hoe ga je om met het kopen van deze bulk vliegtickets? Dit zijn de cruciale punten waarmee u rekening moet houden:

 1. Schrijf uw reisvereisten op

reizigers op een luchthaven

Voordat u zelfs maar kunt gaan zoeken waar u uw tickets kunt kopen, zijn er verschillende dingen die u moet doen. Dit omvat zaken als:

 • Bepaal uw bestemming

Dit is de eerste stap bij het plannen van een reis. Waar ga je heen? Reist u voor uw reguliere zakenreizen naar dezelfde stad of zijn het meerdere steden binnen verschillende periodes? Of toch, wordt het een eenmalige rondreis voor een grote groep naar een van je favoriete steden? Al met al moet u duidelijk zijn over uw bestemming.

Als u bijvoorbeeld regelmatig zakenreizen maakt van New York naar Londen, bent u misschien van plan om 10 vliegtickets tussen de steden te kopen om u drie maanden te dekken. Door deze tickets in bulk te kopen, bespaart u het gedoe van het boeken van elke keer dat u op reis bent.

Wil je daarentegen met een groep van 30 personen naar Amsterdam reizen, dan kan het zijn dat je 30 kaartjes van en naar de stad moet kopen.

Als u deze informatie in gedachten houdt, wordt het gemakkelijker om uw vluchten te boeken.

Zie gerelateerd: Reishacken 101

 • Bepaal het aantal mensen dat reist

Reist u alleen, als gezin of als groep? Het is een must om het exacte aantal mensen te hebben waarvoor u de vluchten boekt. Als u een rondreis plant voor een grote groep, is het ideaal om deze informatie ruim van tevoren te hebben.

U moet zeker zijn van het nummer voordat u boekingsafspraken kunt maken.

 • Bepaal uw reisschema

Nu je weet waar je heen gaat en hoeveel mensen er zullen reizen, is het tijd om je tijdschema te plannen. Wanneer is uw reisdatum en hoe lang denkt u dat uw reis zal duren?

Dit is vrij belangrijk, vooral als u retourtickets koopt. U moet weten wanneer uw reis zal eindigen. Dit is misschien gemakkelijk en ongecompliceerd voor zakenreizen, maar voor een groepsreis moet u de exacte details hebben voordat u de tickets boekt.

Als u met name naar verschillende steden reist, moet u uw duur in elk van de steden plannen. Zakenreizen hebben bijvoorbeeld meestal geplande schema’s en u weet misschien dat u altijd elke eerste en derde woensdag van de maand naar Parijs reist.

Dit is eenvoudig te plannen. Voor groepsreizen ben je misschien van plan om op 27 mei van JFK naar Minneapolis te vertrekken voor een vakantie van 10 dagen, voordat je voor nog eens vijf dagen naar Thailand gaat en terug naar JKF.

Met zo’n gepland schema zal de boeking vrij eenvoudig zijn.

 • Zorg dat u vooraf al uw reizigersinformatie heeft

Als u alleen reist, heeft u alleen uw gegevens nodig om uw bulkvliegtickets te kopen. Als het daarentegen een groepsreis is, moet u de informatie van elke reiziger verzamelen voordat u naar de tickets gaat.

De benodigde informatie hier omvat de volledige wettelijke namen, geboortedata en adressen van elke persoon in de groep. Zorg ervoor dat u over de juiste informatie beschikt, inclusief spelling, om ervoor te zorgen dat u op de reisdag geen problemen ondervindt.

De namen op de tickets moeten overeenkomen met de overeenkomstige namen op de identificatie-/reisdocumenten.

Zie Gerelateerd: Beste plaatsen om te bezoeken in Thailand

 1. Boekingsopties voor bulkvliegtickets

bulktickets kopen

Nadat u alle benodigde informatie heeft en u weet waar u heen gaat, kunt u nu gaan nadenken over hoe u aan die bulkvliegtickets kunt komen.

Maar kun je vliegtickets in bulk kopen bij de groothandel? Laten we eens kijken naar de verschillende opties die we hier hebben, en of het mogelijk is.

Koop rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij

De eerste optie die in je opkomt, is om je bulkvliegtickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij te kopen. Hoewel ze misschien niet zo goedkoop zijn, kunnen ze redelijke prijzen bieden voor bulkaankopen.

Als u via de luchtvaartmaatschappij koopt, volgen hier enkele tips die u kunt volgen:

 • Neem rechtstreeks contact op met de reserveringsbalie van de luchtvaartgroep – Dit is ideaal wanneer u bulktickets voor een groep wilt kopen. Zij begeleiden u bij het boeken van een grote groep en bieden u de beste prijzen. Bekijk Etihad Airways als een wereldwijde optie.
 • Koop een woon-werkboek – Dit zijn bonnenboekjes waarmee u een enkele reis kunt inwisselen voor vluchten tussen twee bepaalde luchthavens van een bepaalde luchtvaartmaatschappij. U betaalt één keer voor het boek en u kunt een kortingsbon inwisselen wanneer u maar wilt. Ze zijn ideaal voor regelmatige vluchten tussen twee specifieke steden.
 • Vind tickets met een vast tarief – Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kunt u een ticket met een vast tarief kopen dat u zo vaak kunt gebruiken als u wilt, maar binnen een bepaald tijdsbestek.
 • Maak uw vluchtreservering op het juiste moment – Voor groepsreizen kan het zijn dat u de vluchten ongeveer acht tot tien maanden voor uw reisdatum moet reserveren. Luchtvaartmaatschappijen geven op verschillende tijdstippen groepsstoelen vrij en daarom moet u het exacte tijdsbestek controleren.

Zie Gerelateerd: Airline Miles verdienen zonder creditcard

Een consolidator gebruiken

Wie is een consolidator en hoe werken ze? Een consolidator is doorgaans een bedrijf dat vliegtickets in bulk koopt van de luchtvaartmaatschappijen, tegen groothandelsprijzen, en deze vervolgens doorverkoopt aan reisbureaus en reizigers.

Omdat ze deze tickets tegen groothandelsprijzen kopen, kunnen ze ze tegen gereduceerde prijzen doorverkopen. Wanneer u tickets koopt bij een consolidator, krijgt u waarschijnlijk een betere deal dan bij de luchtvaartmaatschappij zelf of een reiswebsite.

Om deze reden, als u vliegtickets in bulk wilt kopen, is het vinden van een gerenommeerde consolidator wellicht uw beste kans op goedkope tickets. Enkele van de populaire consolidators die we in de buurt hebben, zijn:

Een belangrijk ding om op te merken is dat de consolidators geen luchtvaartmaatschappijen bezitten. Het zijn gewoon bedrijven die toegang hebben tot ongelooflijk scherp geprijsde vliegtickets.

Zie Gerelateerd: Beste dag om vluchten te boeken

Wat zijn Consolidator-tarieven?

Consolidator-tarieven zijn de gereduceerde ticketprijzen die worden aangeboden door consolidator-bedrijven. Het zijn in feite enkele van de goedkoopste tarieven die we op de markt hebben.

Ze zijn in de meeste gevallen zelfs goedkoper dan de goedkoopste gepubliceerde vliegtickets van de luchtvaartmaatschappijen. Verwar geconsolideerde tarieven echter niet met chartertarieven of reservetickets. Dit komt omdat, hoewel sommige consolidators ook in charters handelen, er enkele significante verschillen tussen beide zijn.

Geconsolideerde tarieven zijn meestal voor grote luchtvaartmaatschappijen, die betrouwbaarder zijn dan chartermaatschappijen. Zorg ervoor dat u het volgende doet wanneer u bulktickets koopt via een consolidator:

 • Controleer hun reputatie: Controleer of ze lid zijn van consoliderende handelsorganisaties zoals USACA (de United States Air Consolidators Association) of ASTA (American Society of Travel Agents).
 • Controleer op eventuele beperkingen op boekingen: U kunt bijvoorbeeld worden beperkt in het kopen van uw ticket met frequent flyer miles.
 • Stel altijd vragen over de dingen waar je niet zeker van bent: Het is zelfs goed om een ​​contactnummer van de consolidator te krijgen, dat u kunt bellen als u problemen ondervindt.
 • Betaal bij het boeken met de gangbare creditcards: Het gebruik van een creditcard kan u helpen om betaling aan de consolidator te weigeren als u geen geldig ticket krijgt.
 • Bevestig altijd de reservering bij de luchtvaartmaatschappij: Bevestig voordat u betaalt altijd met de luchtvaartmaatschappij om ervoor te zorgen dat uw reservering wordt verwerkt.

Gebruik een reisbureau

Echtpaar in een reisbureau

Reisbureaus kunnen ook een goede bron zijn voor het kopen van bulktickets. Dus als u liever reisbureaus gebruikt om uw reizen te plannen, kunt u ook bij hen tickets kopen.

Als je dit echter nog niet eerder hebt gedaan, zijn hier enkele tips die je in gedachten moet houden:

 • Bezoek hun kantoren persoonlijk – Dit zal u helpen om te zien met wie u te maken heeft en om uw reisbehoeften één op één te bespreken.
 • Controleer hun geloofsbrieven – Net als bij consolidators is het verstandig om te controleren of de reisbureaus legitiem zijn. U moet dit doen door hun lidmaatschappen te controleren bij professionele organisaties zoals NACTA (National Association of Career Travel Agents) of UFTAA (Universal Federation of Travel Agents Association). Online klantrecensies zullen ook heel nuttig zijn.
 • Stel altijd vragen – als u niet zeker bent van een probleem, wees dan nooit bang om vragen te stellen. Dit zal helpen om enkele belangrijke kwesties te verduidelijken.

Zie gerelateerd: Wat is reisconciërge?

Conclusie

Op dit moment is het heel duidelijk dat u gemakkelijk vliegtickets in bulk kunt kopen, voor uzelf of voor een groepsreis. En we hebben ook de verschillende manieren gezien waarop u uw tickets kunt bemachtigen. Maar het is ook goed om op te merken dat sommige opties beter zijn dan andere.

Als u bijvoorbeeld internationale bulktickets koopt, is het gebruik van een consolidator de beste keuze. Ze bieden de beste kortingen op internationale vluchten. Als het op binnenlandse vluchten aankomt, zijn consolidators echter niet beter dan reisbureaus en de luchtvaartmaatschappij, vanwege de hevige concurrentie.

Ook als het gaat om het boeken van vliegtickets voor grote groepen, kunnen reisbureaus de ideale keuze zijn vanwege hun uitgebreide ervaring. Dus, afhankelijk van uw reisbehoeften, moet u bepalen welke optie het beste bij u past.

Gerelateerde bronnen