Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Accra

Vliegtickets naar Accra Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Accra

Accra is de hoofdstad van Ghana, gevestigd in West-Afrika. De stad heeft een rijke geschiedenis meegekregen van generatie op generatie. De oorspronkelijke naam van de stad was Akyem-Accra, wat in de lokale stam is gebruikt om de kustplaats te beschrijven waar de vroegste Afrikaanse kolonisten selecteerden om hun woningen te bouwen.

Accra, dat nu is afgekort van Akyem-Accra, werd een militair kamp in de 17e eeuw toen de Nederlandse West Indische Compagnie stuurde met een machtige troepen om de regio te controleren. Zo begon de koloniale overheersing van de plaatselijke bevolking, wat resulteerde in verschillende handelssactiviteiten.

Rond 1877 verbeeldde Accra een vrij grote stad, met grote straten, veel winkels en drukte. Tegen die tijd begon de stad duidelijk de kenmerken van een vooruitstrevende stad te vertonen. Gebouwen zoals het Oud Raadhuis, het Hoofdkwartier van de Koning en de generaal werden gerenoveerd, bijgewerkt of geregistreerd om aan de behoeften van de stad te voldoen.

Na de komst van de Britse regering tijdens de 19e eeuw, begon de stad meer middelen te gebruiken voor infrastructuur, zoals de aanleg van straatverlichting, telefoonlijnen en medicinsk care voor de inwoners. Deze veranderingen droegen bij aan een meer stabiele economie. Accra werd ook in staat gesteld om steeds meer te moderniseren door financiële geschenken en subsidies die de stad kreeg van het Verenigd Koninkrijk.

Tegenwoordig is Accra een grootste stad van het Afrikaanse continent. Met een bevolking meer dan 4 miljoen inwoners, is Accra zes keer zo groot als vele andere steden in Afrika. Accra is een van de meest verdeelde steden op het continent, met veel verschillende stadswijken.

Waarom Accra?

Accra is de stad die je moet bezoeken als je de Afrikaanse cultuur wilt ervaren. Als je naar Accra gaat, krijg je de kans om je tegen het achtergrond van musea, theaters, en historische plaatsen te verwonderen. Accra heeft ook vele restaurants, stranden, winkels, parken en andere plaatsen van waaruit je een echte Afrikaanse omgeving kunt verkennen.

Het klimaat in Accra is een aanwinst voor diegenen die warmte zeken. Accra staat bekend als een zonnige stad, met temperaturen die het hele jaar door redelijk hoog zijn. Hoewel de middagtemperaturen wat hoog kunnen zijn, zijn de avondtemperaturen redelijk koel.

Accra staat ook bekend als een stad met veel van de beste hotels en resorts van West-Afrika. Dit maakt Accra uitstekend voor het ondernemen van verschillende activiteiten. Een bezoek aan een lokale accommodatie betekent toegang hebben tot de beste vermaak die de stad te bieden heeft.

Het mooie van Accra is dat de stad een cultureel centrum is, waar toeristen genieten van prachtige stranden, kunst, muziek, eten en andere attracties die de stad heeft om te bieden. Er zijn genoeg manieren om je tijd in Accra door te brengen, wat het tot een van de beste plekken om te bezoeken maakt.

5 bezienswaardigheden in Accra die je moet zien

Accra is een stad met vele interessante bezienswaardigheden. Hier zijn 5 must sees:

  • Kwame Nkrumah Memorial Park: De park toont carbonstones die verwijzen naar een oude Afrikaanse slaaf-handel. Er is ook een museum dat waardevolle informatie over de geschiedenis en cultuur van Ghana bevat.
  • Oud Raadhuis van Accra: Dit gebouw is maar liefst 110 jaar oud. Het is een goede plek om informatie te verzamelen over de Britse koloniale geschiedenis.
  • Independence Square: Met de belangrijke ceremoniën die hier plaatsvonden, is dit een must voor elke bezoeker die de belangrijke evenementen wil zien die Ghana zijn onafhankelijkheid hebben gegeven.
  • Labadi Beach: Dit is een van de meest populaire stranden van de stad, waar bezoekers heel goed kunnen relaxen, surfen en genieten van het prachtige uitzicht.
  • Nationale Kunstgallerij: Deze kunstgalerij heeft een grote verzameling prachtige kunstwerken die door lokale kunstenaars zijn gemaakt. Een must voor liefhebbers van kunst.

5 restaurants in Accra die je moet bezoeken

Als je naar Accra reist, heb je het geluk dat je kunt genieten van een aantal van de beste Afrikaanse eetcultuur die te vinden is. Hier zijn 5 restaurants die je absoluut moet bezoeken:

  • Wrabe Poku: Een restaurant dat de lokale Afrikaanse keuken brengt. De opmerkelijke Afrikaanse schotels zijn vers en smakelijk. Het is het ideale restaurant voor degenen die de smaak van de Afrikaanse keuken wilt proeven.
  • La Chaumiere Restaurant: Dit is een van de beste restaurants in de hele stad, wat gerund wordt door een Franse chef. Het restaurant heeft een breed scala aan verfrissende salades, vleesgerechten en desserten.
  • Gatsby Room: Een Australisch-Inspireerd restaurant waar je kunt genieten van smakelijke salades, koude dranken, bieren en cocktails.
  • Fork & Square: Een restaurant bekend voor de beste lokale gerechten
Accra
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal