Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Amman

Vliegtickets naar Amman Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië. In de Eighth Millennium was het al een Romeinse stad, genaamd Philadelphia. Er zijn aanwijzingen dat de stad zelfs al eerder bestond. In de 19e eeuw, toen de Ottomaanse autoriteiten de stad namen, deed het gemeenschappelijk gezegde erover: “Amman laat zich niet verstoppen”.

De stad werd officieel Amman genoemd in 1921, na het verdedigen tegen de Franse invasies tijdens de Eerste Wereldoorlog. Amman bleef onder Ottomaans bewind tot de komst van de heerser Abdullah I, de vader van de huidige koning Abdullah II. Abdullah I vervoerde de Jordaanse regering naar Amman en introduceerde het in 1946 als de hoofdstad van Jordanië.

De stad is momenteel een moderne metropool met meer dan 2,8 miljoen inwoners, waaronder ongeveer 65.000 inwoners van verschillende Europese landen. Amman heeft meer dan 3.000 jaar geschiedenis en de lokale bevolking stamt tegenwoordig voornamelijk af van woestijn- en berbenaam.

Waarom Amman?

Hoewel veel mensen nog niet bekend zijn met Amman, is het een van de meest magische steden in het Midden-Oosten. De stad is een perfecte locatie voor toeristen die de Arabische cultuur willen ontdekken.

Amman biedt je de kans om de culturele rijkdom van Jordanië te ontdekken, met een mix van Arabische, Turks-Ottomaanse, Romeinse en Israëlische invloeden. Van drukke markten tot talloze tempels en monumenten, Amman laat je waarschijnlijk nooit verloren gaan.

Er is veel meer te doen in Amman, waaronder het bezoeken van diverse musea en sportlocaties, evenals muziekfestivals, ritmische dj-sets en meer. De stad is zo goed als je wordt als je het vergelijkt met Europa, maar biedt tegelijkertijd een uniek draai aan de Midden-Oosterse sfeer met zijn beroemde boetiekhotels, lange winkelstraten en andere attracties.

5 bezienswaardigheden in Amman die je moet zien

Amman biedt tal van interessante bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens je reis:

  • Het Citadel van Amman – deze plaats is een van de oudste historische bezienswaardigheden van Amman. Het was een kerk en daarna een gebedshuis voor de joden, voordat het een Romeinse en Ottomaanse stadstuin werd.
  • De Romeinse Theaters – de twee grote Romeinse theaters in Amman, gebouwd in de 2e eeuw, geven je een goed idee van de oude Romeinse cultuur.
  • Berg Nebo – berg Nebo, een van de heiligste plaatsen voor christenen, is een van de meest geprezen religieuze plaatsen in Amman.
  • De Amman stadsmuren – De oude stadsmuren van Amman zijn een must-visit voor toeristen, met spectaculaire views over de stad.
  • De Hashemieten Moskee – de mosaïken, bogen, valuten en galerijen van deze moskee maken het een must-visit voor moslims.

5 restaurants in Amman welke je moet bezoeken

Als je van afzien moet kiezen uit het brede scala aan lekkere restaurants in Amman, dan ben je hier op de juiste plaats! Hier zijn 5 van de beste restaurants die je moet bezoeken tijdens je verblijf in Amman:

  • Hashem Restaurant – de ambitieuze keuken in het meest traditionele restaurant van Amman trekt toeristen met zijn kleding, gerechten en tafelsettings.
  • Origine restaurant – dit restaurant is ideaal voor vegetariërs en veganisten, en heeft een variëteit aan kleurrijke, caloriebeperkte Arabische en internationale gerechten.
  • Fakhr el-din restaurant – geniet van internationale en Libanese gerechten in dit luxueuze restaurant met zijn romantische, donkere sfeer.
  • Kan Zaman Restaurant – geniet van een traditionele Jordaanse maaltijd in dit charmante restaurant, waar alle gasten als koninklijke figuren worden behandeld.
  • Sufra Restaurant – geniet van de lokale, Tibbets-Cuisine, geïnspireerd door de plaatselijke keuken uit de Oude Wereld, samen met magische cocktails.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Amman?

Amman heeft drie luchthavens, waaronder twee internationale luchthavens: Queen Alia International Airport en Marka International Airport. Queen Alia International Airport is de tweede drukste luchthaven in Jordanië met meer dan 8 miljoen passagiers per jaar. Het is gelegen op ongeveer 35 kilometer van Amman. Marka International Airport is een minder drukke luchthaven, gelegen op slechts 8 kilometer van de stad. Naast deze luchthavens is er ook de King Hussein International Airport, die ongeveer 7 kilometer ten westen van Amman ligt. Het is een kleine, regionale luchthaven die diensten levert aan binnenlandse luchtvaartmaatschappijen.

Amman
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal