Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Aruba

Vliegtickets naar Aruba Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Aruba

Aruba is een eiland in de Caraïbische zee en maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Het is een klein eiland en heeft een oppervlakte van ongeveer 193 miljard vierkante meter. Aruba werd ontdekt in 1499 door de Spaanse ontdekkingsreiziger Alonso de Ojeda. Het eiland was overwegend woest en onbewoond tot de komst van de Nederlanders in 1634. Lang voordat het eiland officieel werd onderdeel van Nederland, was er een beperkt contact tussen de Caraïbische stammen en de Kauwena elkaar.

Nadat de Nederlanders op het eiland waren geland, begonnen zij met de kolonisatie ervan. Zij bouwden een fort genaamd Fort Zoutman en verspreidden zich verder over het eiland. Echter, Aruba werd niet zo bekend als andere Nederlandse ontdekkingsreizigers naar de Caraïbische eilanden, omdat de strategische ligging ervan niet zo waardevol was als die van andere eilanden. Het eiland kreeg pas bekendheid in 1937 toen de Stichting Aruban Oil Company (AOC) de eerste olieboorputten op het eiland opende.

Waarom Aruba?

Aruba is een geweldige bestemming om te bezoeken omdat het een unieke combinatie biedt van luxe accommodaties, prachtige stranden en boeiende cultuur. Het eiland heeft lange, witte stranden en is vooral populair om te duiken, snorkelen, zeilen en watersporten. Verder kunt u genieten van de Caraïbische voedselkeuken, de laid-back manier van leven en de verschillende uitgaansgelegenheden. Naast het genieten van het strand en de cultuur, kunt u hier ook genieten van het betoverende platteland, waaronder het Lourdes Grotto, een natuurlijke vestiging van ongeveer 50 voet hoog.

5 bezienswaardigheden in Aruba die je moet zien

  • California Lighthouse: Deze circa 20meter hoge vuurtoren werd in 1914 gebouwd om te waarschuwen voor schipbreuken. Vandaag de dag is California Lighthouse een zeer populaire toeristische bezienswaardigheid.
  • Arikok National Park: Dit park, opgericht in 2000, beslaat 17% van Aruba en staat bekend om zijn wild, waaronder kolibries, leguanen en een verscheidenheid aan vogels. De Cabuba en Tunnel Caves van Arikok National Park zijn ook een must see.
  • Aruba Aloe Factory: Dit fabrieksmuseum, gebouwd in 1890, is de oudste aloe fabriek ter wereld en is een zeer populaire toeristische attractie. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een rustige omgeving.
  • Baby Beach: Dit strand ligt aan de zuidkant van Aruba en is gekend om zijn helderblauwe wateren, mooie stranden en de vele watersportactiviteiten die hier worden aangeboden.
  • Butterfly Farm: Deze farm biedt een verscheidenheid aan exotische vlinders, waarvan sommige al meer dan 20 jaar oud zijn. Het is een unieke ervaring om deze prachtige, kleurrijke vlinders van dichtbij te zien.

5 restaurants in Aruba welke je moet bezoeken

  • Seabreeze Fish Fry: Dit populaire eetcafé, opgericht in 1992, serveert authentieke Arubaanse visgerechten, waaronder sea bass, grouper, mahi-mahi, steur en octopus.
  • Gostoso: Dit restaurant biedt een mix van Caraïbische en internationale gerechten. Probeer de heerlijke kreeft of de karige hamburger van Gostoso.
  • Gasparito: Gasparito, geopend in 1971, is een van de oudste restaurants van Aruba en staat bekend om zijn authentieke Arubaanse gerechten zoals Keshi Yena, stamppot en tutu.
  • Bugaloe: Bugaloe is een informele, maar stijlvolle strandbar. De viskeuken is heerlijk en het uitzicht over het strand en de Caraïbische zee is geweldig.
  • Salt & Pepper: Dit restaurant, geopend in 2012, serveert een verscheidenheid aan internationale gerechten en specialiteiten van over de hele wereld.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Aruba?

Er zijn verschillende luchthavens in de buurt van Aruba. De twee grootste luchthavens zijn Reina Beatrix International Airport (AUA), die zich in Oranjestad bevindt, en de Hoge Berg Hyatt Airport (BON), gelegen op het eiland Bonaire. Deze luchthavens hebben een ruim aanbod aan vluchten naar en van diverse bestemmingen. Verder zijn er ook verschillende kleinere luchthavens in de buurt, zoals Aeropuerto Internacional Jose Di Cuteo, die ligt op het eiland Curacao.

Aruba
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal