Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Atlanta

Vliegtickets naar Atlanta Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Atlanta

Atlanta is een stad die haar oorsprong weet te vinden in 1837. Dit is toen de wieg werd gelegd voor ‘Terminus’, de eerste verplichte grensstad van Georgia. Spoorwegen speelden hier vanaf het begin een belangrijke rol. Er waren diverse spoorweggezelschappen die de stad onderling verbonden.

Niet lang hierna groeide de stad uit tot de voornaamste handelsstad van het vroegere Gouden Blad. Atlanta werd zelfs ook het belangrijkste economisch centrum van het post-spoorwegeconomische South.

Er werd aan het begin van de 20e eeuw een systematisch plan voor de stadsverdeling vastgelegd. Zo kon de stad meer modern en georganiseerd worden, waar veel particuliere ondernemingen de stad konden vernieuwen. Vanuit hieruit groeide de metropool van Atlanta in rap tempo.

Het is ook geen toeval dat Atlanta ook wel staat als ‘The City of Trees’ of ‘The City in the Forest’. Ten tijde van de Burgeroorlog werd het gebied gebruikt als een Bolwerk van de Zuidelijke gewesten. Als strategisch voordeel stond de stad daarnaast in de schaduw van de hele gebergteketen van de Appalaches.

Waarom Atlanta?

Atlanta heeft veel te bieden voor bezoekers, ongeacht hun interesses. Of je nu een grote stedentrip wilt maken of je zin hebt om op avontuur te gaan, Atlanta heeft alles in huis. Of je nu van culturele uitstapjes houdt, geschiedkundige interesse hebt of gewoon op zoek bent naar een stad met veel mooie parken.

Het leuke aan Atlanta is dat er voor ieder wat wils is. Je kunt hier meedoen aan bijzondere activiteiten zoals enorm waterparks of naar de buurttheaters om de lokale banden te ontdekken. Natuurlijk is Hartsfield-Jackson International Airport (HJA) een geweldig aanspreekpunt voor als je vanuit Atlanta verder wilt reizen.

Het klimaat in Atlanta varieert van subtropisch tot warm klimaat, door de aanwezigheid van grote meren en rivieren. Bezoekers kunnen genieten van een omgeving die bekend staat om de weelderige vegetatie en de meer dan 500 parken.

En als kers op de taart bezit Atlanta ook nog eens het hierboven genoemde HJA dat een van de drukstbezochte luchthavens is van de Verenigde Staten. Dit betekent dat het een van de eenvoudigste steden is om te bereiken in het land en is een geweldige brug naar het zuiden.

5 bezienswaardigheden in Atlanta die je moet zien

Als je een bezoek brengt aan Atlatna moet je zeker de volgende 5 bezienswaardigheden bezoeken:

  • Atlanta Beltline – Een groot stedelijk park dat zich uitstrekt van centraal Atlanta naar enkele buurten. Dit unieke systeem dat een fusie vormt tussen geschiedenis en moderniteit, geeft het park een echt historisch aanzien.
  • Stone Mountain Park – Dit is een van de meest iconische bezienswaardigheden buiten Atlanta. Van veraf lijkt het alsof het een leeuwenkop oprijst van de berg. De berg is de perfecte plek om de natuur te verkennen, prachtige vergezichten te zien en wat leuke activiteiten te doen.
  • Little Five Points – Little Five Points is een uniek stadsdeel met waanzinnig veel galeries, boetieks, restaurants en zelfs kunstwerken. Hier kun je je goed vermaken en de locatie is omringd met prachtige gebouwen uit de 19e eeuw die er nog steeds schitterend bijstaan.
  • Atlanta Botanische Tuinen – Deze tuinen staan vol met allemaal verschillende soorten planten. Hier kun je geweldige wandelingen maken en in de zomer kun je zelfs een show op zien in de orchideeën tuin.
  • World of Coca-Cola – alle fans van Coca-Cola zouden hier zeker moeten komen! Hier krijg je meer informatie over de geschiedenis van de gevierde drank en de trillingen die de stad heeft beïnvloed.

5 Restaurants in Atlanta die je moet bezoeken

Bezoekers in Atlanta hebben voldoende restaurants om uit te kiezen. Hier vind je 5 unieke restaurants in Atlanta die je moet bezoeken:

  • The Optimist – Hier kun je de echte visgerechten proeven in de elegante en ontspannen omgeving van dit restaurant.
  • Buford Highway Farmer’s Market – Hier kun je genieten van allerlei Aziatische gerechten. Het is een diversiteit aan gerechten die je in veel andere eateries in de stad niet zal krijgen.
  • O-Ku Atlanta – Dit is een fantastisch restaurant dat sushi serveert in een luxueuze en stijlvolle omgeving. Gasten kunnen genieten van alle Japanse delicatessen die op de kaart staan.
  • Colonnade Restaurant – Dit is een burgerrestaurant waar de gerechten traditioneel worden bereid. Ze hebben een heerlijk aanbod van burgers, kipsandwiches en nog veel meer.
  • Wisteria – Dit is een restaurant met woeste kaart met unieke gerechten, dit restaurant de ideale plek voor iedereen die op zoek is naar een lekker diner maar toch het gevoel wil houden van een stijlvol gerecht.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Atlanta?

Een van de populairste luchthavens in de buurt van Atlanta is Hartsfield-Jackson International Airport (HJA). Dit is de drukste luchthaven ter wereld qua passagiers en de luchthaven is verbonden met meer dan 150 bestemmingen over de hele wereld.

Er bevinden

Atlanta
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal