Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Atyrau

Vliegtickets naar Atyrau Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Atyrau?

Atyrau is een stad in Kazachstan. De stad is gelegen aan de Ural rivier, aan de noordrand van de Kaspische zee, op een benefiet van de delta van de Ural. De stad heeft een lange geschiedenis en is al eeuwenoud.

Volgens de legende is de stad gesticht door de komst van een visser genaamd Atyrau, die uit Nabiyevo kwam, een stad in Azerbeidzjan. Volgens de overlevering ving Atyrau veel vis op de Uralsmors, gebruikte het voor de eerste commerciale visserij op de Ural, en stichtte hij de stad Atyrau.

De stad heeft een lange periode van Kazachse controle doorstaan. De stad ontwikkelde zich ook als een handelscentrum, waar Turkse, Arabische, Perzische handelaren en Kazachse nomaden hun routes kruisten. Er zijn verschillende historische bezienswaardigheden in de stad, waaronder een aantal antieke moskeeën die terugvoeren naar de 12e eeuw.

Tot 1962, net voor het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, was Atyrau een kleine plaats met heel weinig mensen. In de jaren 1980, met de ontdekking van de olievelden en de bouw van de olie-infrastructuur in de buurt van Atyrau, begon de stad enorm te groeien en veranderde het in een moderne stad.

Waarom Atyrau?

Atyrau biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden om te verblijven, te eten en te winkelen. Het is ook een geweldige plek om de verschillende culturen en tradities te verkennen. Vanwege de lange geschiedenis van Atyrau, verfleurt de stad cultuur en diversiteit.

De stad bevat vele graden van moderne architectuur, traditioneel uitziende gebouwen en historische sites zoals het Perzische gebouw van Chenis rechtsaf. De stad heeft een interessant aanbod aan lokale winkelcentra, galerijen en musea.

De sociale infrastructuur van Atyrau is ook sterk. De stad heeft veel openbaar vervoer, waaronder bussen, trams, treinen, trams, ferry’s en auto’s. Het openbaar vervoer wordt ook gebruikt door toeristen.

Als je van serene, rustige omgevingen houdt, dan is Atyrau de perfecte plek voor jou. Als je genoegen wilt nemen met kleine plaatsen en je wilt genieten van het prachtige landschap, zijn er tal van stranden in de buurt. Of als je de stad wilt verkennen, zijn er tal van historische bezienswaardigheden die je moet zien. Kortom, er is voor iedereen wel wat te doen.

5 bezienswaardigheden in Atyrau die je moet zien?

Er zijn veel bezienswaardigheden in Atyrau die je moet zien als je de stad bezoekt. Sommige van de beste attracties in de stad zijn:

  • National History Museum van Atyrau
  • Victory Square
  • Monument voor ontstaan Atyrau
  • Grote Park van Atyrau
  • Amir Timur Monument

Het Nationaal Historisch Museum van Atyrau is een van de oudste musea in de stad. Het bevat verschillende kunstwerken, foto’s en artefacten, die de geschiedenis van de stad documenteren.

Victory Square is een van de meest spectaculaire plekken in de stad. Het is een uitgestrekte open plek die symbool staat voor de overwinning op het verleden. Er staat een indrukwekkende fontein op het plein met een groot monument voor de helden van de stad.

Het Monument voor ontstaan Atyrau staat recht tegenover Victory Square. Dit indrukwekkende monument bestaat uit meerdere kapellen met prachtige sculpturen die de geschiedenis van de stad vertegenwoordigen.

Grote Park van Atyrau is een groot landschappelijk park en een fantastische plek om te ontspannen. Er staat een grote fontein middenin het park en er zijn tal van prachtige lanen en bomen, evenals verschillende andere attracties.

Amir Timur Monument is een monument als eerbetoon aan één van de meest invloedrijke leiders uit de Kazachse geschiedenis. Het is gelegen op een heuvel net buiten de stad, met een grote fontein en een indrukwekkend standbeeld.

5 restaurants in Atyrau welke je moet bezoeken?

Er is een breed scala aan restaurants in Atyrau. Hieronder staan ​​de beste restaurants die je moet bezoeken als je eten in Atyrau wilt ervaren:

  • Twee Vissers
  • Delly Live Kitchen
  • Ruby Tuesday’s
  • Chetana
  • World Buffet

Twee Vissers is een klassiek Kazachs visrestaurant met gerechten geïnspireerd op de rijke visculturen van de regio. Ze serveren allerlei soorten visgerechten, van sushi en sashimi tot gebakken vis.

Delly Live Kitchen is een modern Sovjet-restaurant dat een mix biedt van diversiteit aan gerechten, waaronder Kazachse, Russische, Amerikaanse enense Filippijnse gerechten.

Ruby Tuesday’s is een Amerikaans restaurant met de beste steaks, ribs en Amerikaanse burgers in de stad.

Chetana is een restaurant met een westerse twist op Indiase gerechten. Het serveert traditionele gerechten uit India, maar met westerse

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal