Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Austin

Vliegtickets naar Austin Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Austin?

Austin is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas. De stad is vooral bekend vanwege de eindeloze rijen bars, restaurant, veel muziek optredens en live shows. Austin heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot meer dan 180 jaar geleden.

Als klein fort opgericht in 1837, had Austin na verloop van tijd de reputatie opgebouwd van een centrum van cultuur en activiteit. De universiteit van Texas, de staatshoofdstad en een welvarende economie droegen bij aan dit imago van Austin als creatieve haven.

Austin begon vooral bekend te worden door de jaren 1960, toen de stad een bloeiende muziek- en filmindustrie kreeg die bekend staat als Austin City Limits. Deze industrie heeft gezorgd voor veel werkgelegenheid en toerisme.

Door de jaren heen hebben vele specifieke sympathiese gebouwen, winkels en andere bezienswaardigheden de stad geërfd en verfraaid, waardoor Austin zich heeft ontwikkeld tot een unieke en authentieke metropool.

Waarom Austin?

Austin is een stad met vele verschillende personen en culturen, waardoor het een handige bestemming is voor iedereen die op zoek is naar een stad die de lat hoog legt. Gelegen aan de Colorado River in het centrum van Texas, biedt Austin een veelzijdige mix van artistieke creativiteit, outdoor gebieden, de geest van een universiteitsstad en andere unieke bezienswaardigheden voor toeristen. Of u nu geïnteresseerd bent in cultuur, technologie, muziek, shopping, buitenactiviteiten of gewoon een stadsleven wilt proeven, Austin heeft het allemaal.

Austin is ook een stad met veel verrassingen. Er is altijd iets nieuws te ontdekken, omdat er elke dag festivals, markten en andere evenementen worden gehouden in het centrum van Austin. Restaurant, musea, winkelcentrums en andere toeristische attracties zullen er voor zorgen dat bezoekers telkens weer op onverwachtse avonturen stuiten, zowel overdag als ’s avonds.

5 bezienswaardigheden in Austin die je moet zien?

1. Congresbrug: Ook wel Texas’s eigen Golden Gate Bridge, de tweede brug over de Colorado river geeft een mooi uitzicht op de stad vanuit een hoogte van 66 meter.
2. State Capitol Building: Een geweldig gebouw vol architecturale geschiedenis in het hart van Austin.
3. Barton Springs Pool: Een enorme openluchtzwembad (33 hectare groot) vrij van chemische stoffen, waar je altijd warm water en een prachtig uitzicht hebt.
4. Zilker Park: Met 181 hectare is dit park het grootste stadspark in Austin. Hier kun je genieten van kustverlichting, boat tour op de rivier en een jacht.
5. Paramount Theatre: Variërend van comedy, concerten, theater en opera in een prachtig theater uit 1915.

5 restaurants in Austin welke je moet bezoeken?

1. Franklin Barbecue: Gerenommeerde barbecue hotspot met al sinds 2009 een lange rij voor de deur.
2. Hyde Park Bar & Grill: De oudste bar en grill in Austin welke eten uit het Oosten en het Zuiden serveert.
3. Uchiko: Japanse cuisine en verfijnde sushi door chef Paul Qui.
4. La Barbecue: Deze joint in East Austin serveert alleen de beste sauzen, rookvlees en volmaakte groenten.
5. Lenoir: Zowel eten en drinken afkomstig uit de Lonestar State, in een rustieke omgeving.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Austin?

Er zijn 8 luchthavens in de buurt van Austin, gelegen in de Verenigde Staten. De dichtstbijzijnde luchthaven ligt in Killeen en heet Killeen-Fort Hood Regional Airport.
De 8 luchthavens zijn:

  • Killeen-Fort Hood Regional Airport, 30.5 km van Austin
  • Austin-Bergstrom International Airport, 4 km van Austin
  • San Marcos Municipal Airport, 50.9 km van Austin
  • San Antonio International Airport, 149 km van Austin
  • Killeen-Fort Hood Municipal Airport, 49.3 km van Austin
  • Bell Helicopter Textron Airport, 17.3 km van Austin
  • Waco Regional Airport, 135 km van Austin
  • Snyder City Airport, 226.1 km van Austin
Austin
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal