Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Bahrein

Vliegtickets naar Bahrein Vergelijken met Vliegtickets.com


Bahrein

Het ontstaan van Bahrein?

Bahrein is het kleinste land in het Arabisch schiereiland. De naam “Bahrein” stamt af van het Arabische woord “barain” wat “twee bronnen” betekent. Deze twee bronnen refereren aan de twee bronnen die hier al duizenden jaren lang van water voorzien.

Het was eerst een aantal lokale gemeenschappen die heersten in wat nu Bahrein is, voordat in 1923 de Al Khalifa dynastie het land overnam om Bahrein te vormen tot wat het nu is. Daarna werd het een Britts protectoraat tot 1971, waarna het een onafhankelijke staat werd.

Het land heeft ook een rijke politieke geschiedenis, waaronder de vermeende onderdrukking van de bevolking als gevolg van de regering. In de recentste jaren was het centrum van vele demonstraties en betogingen die zich voornamelijk richtten op het eindigen van de politieke onderdrukking en tweevoudig stemrecht. Hoewel er momenteel een betere staat van politieke vrijheid is, heerst er nog steeds een klimaat van opgeslotenheid.

Waarom Bahrein?

Bahrein is decennia lang de blikvanger van de Golf geweest. Opgewarmd door prachtige plekken, wonderen in het verleden, cultuur, activiteiten en veel meer. Als u op zoek bent naar een plek om te exploreren met een rijke geschiedenis en cultuur, dan is Bahrein de perfecte locatie.

Bahrein is het kleinste land in het Arabisch schiereiland met een geschatte bevolking van ongeveer 1,5 miljoen mensen. Dit geeft de bezoeker een gevoel van authentieke rust, terwijl het ook plaats biedt aan talloze attracties die je kunt boeken. Van een catamaran huren, luxe cruises meemaken, tot auto tours en helikoptervluchten boeken; er is voor iedereen iets te genieten in Bahrein.

Bahrein is ook een van de meest toeristen – friendly plaatsen in de Golf regio. Het heeft een aantal gave restaurants, cafés, geweldige entertainment centra en nog veel meer te bieden. Ook als het gaat om het winkelen, heeft Bahrein een grote optie aan winkels, malls, warenhuizen en meer, waardoor u uw dromen kunt verwezenlijken binnen perfecte prijzen.

5 bezienswaardigheden in Bahrein die je moet zien?

Tijdens je reis door Bahrein zul je versteld staan van het veelzijdige aanbod aan bezienswaardigheden. Om te helpen met het plannen van je reis in Bahrein, hier zijn 5 must-see plekken:

  • De Nationale Mongoolse tuinen: Een 37 hectare landbouwgebied met lokale flora en fauna, gebruikt sinds de Al Khalifa regering.
  • Bahrain Fort: Een antieke historische fort, gebouwd in de 14e eeuw, gerenoveerd in 2004 en nu open voor bezoekers.
  • De Tree of Life: Een magnifieke banyan boom, ingeplant in de 19e eeuw, die het leven uit het donkerste woestijnwater wekt.
  • De Lost Paradise Garden of Bahrain: Een 16 hektaar tropische tuin met meer dan 1000 soorten planten, verschillende waterpartijen en prachtige natuurgebieden.
  • Al Areen Wildlife Park: Een park van meer dan 50 hectare, waar je kunt genieten van vogels, planten en dieren uit Arabië.

5 restaurants in Bahrein welke je moet bezoeken?

Het is geen verrassing dat eten een belangrijk onderdeel is van de beleving in Bahrein. Van de lokale markten, naar exotische restaurants, je hebt veel opties om te kiezen. Hier zijn 5 aanraders:

  • Taiba Restaurant: Dit restaurant serveert traditioneel Arabisch eten zoals verpakte gerechten, shawarma sandwiches en meer.
  • Nobu Restaurant: Een modern japanse restaurant dat klassieke gerechten serveert als sushi, sashimi en meer.
  • Casa Latina: Een Italiaans restaurant dat verscheidenheid aan pastas, pizzas, desserts en meer serveert.
  • Yum Yum Tree Restaurant: Een leuke plek voor familie avondjes met lekkere gerechten als pizza, Amerikaanse stijl hamburgers, salades, fruitpunch en meer.
  • East India Company: Dit restaurant is gespecialiseerd in heerlijke Indiase gerechten met lekkere kruiden, koffie en desserts.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Bahrein?

Bahrein heeft de tweede grootste luchthaven op het Arabisch schiereiland; de Bahrain International Airport. De luchthaven is gelegen in al Muharraq omringd door een variatie van winkels, bars en restaurants. Het is goed verbonden met steden over de hele wereld door middel van buitenlandse luchtvaartmaatschappijen.

Daarnaast ligt er ook nog een ‘Abdali luchthaven, ongeveer 10 km van het centrum van Manama gesitueerd. De luchthaven is alleen bedoeld voor lokaal gebruik. Daarnaast zijn er nog kleine, regionale luchthavens en heli-havens in Bahrein.

Bahrein
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal