Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Bangalore

Vliegtickets naar Bangalore Vergelijken met Vliegtickets.com


Het Ontstaan van Bangalore

Bangalore, ook wel bekend als Bengaluru, is een stad in India. De stad is gelegen in het zuiden van India in het staatje Karnataka. Bangalore is het beginpunt van de woestijn Kannada, die begint bij de Heilige stad van Hampi. De stad heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw, toen het het koninkrijk van de Gangas was. Het koninkrijk heeft verschillende koninklijke heersers gehad en het is geleidelijk aan ontwikkeld voor een gecentraliseerd beleid. In 1537 werd Bangalore geannexeerd door Sultan van Bijapur. In de 17e eeuw veranderde de dynamiek van de stad toen het onder de controle kwam van de Adilshahn. De Adilshahn bouwden een massa forten rond de stad die de stad weerstand bood toen de Mughals het probeerden te veroveren.

In 1759 werd Bangalore veroverd door Hyder Ali, die later gevolgd werd door zijn zoon Tipu Sultan. Tipu Sultan versterkte de defensieve structuren rond de stad en maakte het tot een vrij sterk nationaal strategisch fort. Na de dood van Tipu Sultan in 1799, werd de stad weer onafhankelijk. En in 1831, Bangalore werd gecontroleerd door de Britten. In het begin van de 19e eeuw werd Bangalore het centrum van het Britse leger omdat het een gunstig klimaat had.

Waarom Bangalore

Uit veel goede redenen heeft de stad de titel ‘Silicon Valley van India’ verdiend, wat betekent dat Bangalore vaak wordt gezien als het episch centrum van technologie, IT en start-ups in India. De kwaliteit en het kwantitatieve onderwijs in de stad maken het tot een ideale bestemming voor buitenlanders die naar India willen verhuizen.

De mensen uit Bangalore hebben niet alleen een taaie spirit, maar ook een goed vermogen om hard te werken. Bovendien staan er een aantal van de beste universiteiten in India in Bangalore, waaronder ook de bekende Indian Instituut of Technology. Deze fabelachtige universiteiten bieden een hoge kwaliteit professionele onderwijs en hun alumni hebben een ongeëvenaarde reputatie in de technologische wereld.

De immigratie- en werkgelegenheidskansen in Bangalore voor buitenlanders maken de stad ook aantrekkelijk. Er zijn vele internationale IT-bedrijven, waaronder Microsoft, Google, Oracle en IBM, die vestigingen hebben in Bangalore. Met een stabiele economische groei, waardoor de infrastructuur zichtbaar verbetert, kan de stad zich met recht presenteren als een ultieme bestemming voor een hoge kwaliteit werk.

5 bezienswaardigheden in Bangalore die je moet zien

Bangalore heeft een aantal geweldige bezienswaardigheden die de perfecte combinatie vormen van het oude India met het modern India. De stad biedt een schat aan historische en culturele attracties waarvan de bekendste de volgende zijn.

1. Bangalore Palace

Het Bangalore Palace is een Victoriaanse paleis uit de 19e eeuw. Het paleis is gebouwd in de Tudor-stijl en is omgeven door prachtige tuinen. De paleis tuinen nodigen je uit voor een leuke wandeling.

2. Cubbon Park

Cubbon Park is een mooi park en de perfecte plek om de natuur in Bangalore te ervaren. Het park ligt in het zuidelijke deel van de stad en omvat ruim 300 hectare met vele gazons, vijvers, bloemperken en exotische planten.

3. Bangalore Aquarium

Bangalore Aquarium is één van de grootste aquariums in India. Het aquarium is gehuisvest in een prachtig gebouw uit de 19e eeuw. Het aquarium biedt een geweldige collectie van zeedieren en meer dan honderd soorten vis.

4. Lal Bagh Botanical Gardens

De Lal Bagh Botanical Gardens biedt een prachtig uitzicht op een groene tuin vol exotische bloemen. De tuin is gebouwd in het midden van de 18e eeuw en staat bekend om zijn bloemenshows, waar bezoekers de meest gevarieerde bloemen en andere planten kunnen bekijken.

5. Hoshaghatree Kudalasangama Temple

Hoshaghatree Kudalasangama is het meest antieke Shiva-heiligdom in Bangalore. De tempel staat er al meer dan duizend jaar en heeft een prachtige architectuur met veel jaartellingen.

5 restaurants in Bangalore welke je moet bezoeken

Bangalore biedt een enorme selectie aan restaurants, waar de bezoekers de meest exotische locaties kunnen bezoeken en hun culinaire avonturen kunnen starten.

Lijst met 5 restaurants in Bangalore

  • Toscano
  • Karavalli
  • Indijka
  • Dakshin
  • Smoke House Deli

Toscano is één van de meest beroemde Italiaanse restaurants in Bangalore. Het restaurant biedt de meest authentieke Italiaanse gerechten. Karavalli is een luxe restaurant dat gespecialiseerd is in de South Indian Cuisine. Indijka is een klassiek Indiaas restaurant waar je heerlijke, zoete en pittige gerechten kunt proeven. Dakshin, gelegen in het Taj West End, serveert een high-end selectie van South Indian Cuisine. En Smoke House Deli, gevestigd op Cunningham Road, is de grote

Bangalore
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal