Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Bangkok

Vliegtickets naar Bangkok Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Bangkok

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een stad waar je nooit op uitgekeken raakt. Er zijn zoveel verschillende dingen te zien en te doen. Maar wanneer is Bangkok eigenlijk ontstaan?

Het eerste wat zijn geschiedenis ons vertelt, is dat Bangkok in 1782 is gesticht tijdens de regering van de eerste koning van Siam (die later Thailand zou worden genoemd). Toen de stad werd gesticht, had hij een bevolking van ongeveer 10.000 mensen. Al snel werd groei een kenmerk van Bangkok. Na een paar jaar steeg het aantal bewoners boven de 60.000. De opkomst van de stad kwam omdat de koning de stad uitkoos als hoofdstad. Hij besloot dat Bangkok een strategisch belangrijk knooppunt was voor handel, wat door het kanaal dat er omheen liep werd versterkt.

Het bevorderde de economische activiteiten in de stad. Zo werd de stad vanwege de industriële export naar het westen, alsook de landbouwproducten die de stad produceerde, een economische hub tussen India, China en Midden-Oosten. De stad groeide zelfs zo snel dat het in 1809 met 375.000 inwoners de grootste stad in Siam werd.

De stad ontwikkelde zich verder en streek uiteindelijk meer dan 8 miljoen inwoners op twee decennia tijd. Nu, meer dan 200 jaar later, is Bangkok de meest bevolkte stad in de regio en het middelpunt van Thailand.

Waarom Bangkok?

Bangkok is een enorme, dynamische stad met een brede waaier van recreatieve mogelijkheden. Van winkelmogelijkheden tot historische sites, het is er allemaal te vinden. Daarom is het een van de populaire bestemmingen in de wereld. Er liggen veel redenen aan de basis waarom Bangkok zo een populaire bestemming is.

Om te beginnen, Bangkok is een stad met een ongelooflijke geschiedenis. Wat begon als een klein dorpje, groeide uiteindelijk uit tot de meest bevolkte stad in Thailand met miljoenen inwoners. Er zijn vele historische bakens te vinden die doorspekt zijn met verlokkelijke verhalen. De stad is daarom zeer geschikt voor cultuur en geschiedenisliefhebbers.

Ten tweede, de stad heeft vele prachtige en iconische landverbindingen waarvan er vele op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Ze omvatten het Koningin Sirikit Nationaal Park, de Wat Arun tempel, de Wat Suthat tempel en meer. Er zijn ook prachtige plekken zoals het Sanam Luang plein, wat een van de oudste publieke plaatsen in Bangkok is. Samen met al deze verbindingen maakt het dat er in Bangkok voor ieder wat wils is.

Ten derde, heeft de stad een bruisend nachtleven. Er zijn talloze bars en restaurants te vinden, samen met diverse evenementen en vermaak. Er zijn zelfs wat luxere opties zoals high-end rooftop bars.

Tot slot, is Bangkok een enorme stad met vele winkelmogelijkheden. Van luxe winkelgalerijen tot markten waar je de lekkerste Thaise gerechten kunt krijgen. Al deze delicatessen geven een echt uniek gevoel aan de stad.

5 bezienswaardigheden in Bangkok die je moet zien

Bangkok heeft meer te bieden dan je verwacht. Hieronder staan ​​de top 5 bezienswaardigheden die je niet mag missen.

  • Khaosan Road  – deze bekende weg is de meest bezochte weg in de stad. Hier kun je souvenirs er kopen, heerlijk eten en genieten van Thaise traditionele shows. Er is zelfs een nachtmarkt met kraampjes vol met kleine kunstvoorwerpen, antiek en meer.
  • De Grand Palace  – Deze grote complex is een echte toeristische trekpleister met verschillende gebouwen en tempels die het historische erfgoed van religieuze ceremonies representeren.
  • Chatuchak Weekend Market  – een van de grootste markten ter wereld, waar u producten kunt vinden die u niet kunt vinden in andere markten.
  • Bangkok Safari World  – deze vrije tijd attractie is een ongelofelijke ervaring voor het hele gezin. Van dierentuinen en zeeleeuwen shows tot attractieparken, je kunt het hier allemaal vinden.
  • Siam Niramit Show  – deze show staat bekend om zijn prachtige decor en is een must-see als je interesse hebt in de Thaise cultuur.

5 restaurants in Bangkok welke je moet bezoeken

Ben je klaar om de beste restaurants in Bangkok te verkennen? Hier zijn 5 restaurants die je niet mag missen:

  • C’est si bon – dit is een prachtig Frans-mediterraan restaurant dat perfect geschikt is voor een romantisch avondje uit.
  • Sala Rattanakosin – het decor is prachtig, met zoetwatervijver met lotus en ongelooflijk uitzicht.
  • Thai Taste By Blue Elephant – voor degenen die meer interesse hebben in Thaise gerechten, deze is de perfecte plek voor jou.
  • Issaya Siamese Club – een uitstekende keuze voor liefhebbers van geuren, kleuren en smaken.
  • Na Aroon – een vele malen bekroonde restaurant met een unieke keuken.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Bangkok?

Bangkok wordt bediend door twee internationale luchthavens: Suvarnabhumi International Airport en Don Mueang International Airport. De Suvarnabhumi International Airport is de grootste luch

Bangkok
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal