Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Banjul

Vliegtickets naar Banjul Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Banjul?

Banjul is de hoofdstad van Gambia, gelegen aan de Atlantische kust. De stad vormt het focale punt van het leven in Gambia. Banjul is ontstaan tijdens de negentiende eeuw in de buurt van mangrovenbos Bijilo. Belangrijke factoren bij de ontstaansgeschiedenis van de stad zijn de tegenwoordigheid van de Britse marine aan de kust en de handel in katoen, zout, pinda’s en noten, die uitgevoerd werden met slepers op en neer langs de rivier Gambia. De handelswaar vanuit Banjul werd uitsluitend getransporteerd met stoomslepers.

Waarom Banjul?

Banjul heeft een gematigd klimaat, wat het een perfecte bestemming maakt voor toeristen die een rustige en gecontroleerde omgeving willen verkennen. Wat toeristen aantrekt, is de enorme diversiteit aan bezienswaardigheden, zoals het National Museum, Fort Bullen en de kapel van de Universiteit van Gambia. De bevolking van Banjul is vriendelijk en meegaand. Daarnaast zijn er ook vele plaatsen om te zwemmen, te vissen en andere watersporten te doen.

5 bezienswaardigheden in Banjul die je moet zien?

  • Fort Bullen: Dit historische fort is gebouwd door de Britten in 1816. Het ligt in een prachtige tropische omgeving die perfect is voor een dag wandelen of avontuur.
  • De Albert Market: Dit is ’s werelds oudste overdekte markt. Hier verkopen lokale kunstenaars en handelaren authentieke stukken kleding, kunst, accessoires en souvenirs.
  • Banjul Arch 22: Dit is een van de meest bezochte monumenten in Gambia, gebouwd ter ere van de 22e verjaardag van de onafhankelijkheid van Gambia.
  • The Arch 22 Monument: Dit is een monument ter ere van de 22e verjaardag van de onafhankelijkheid van Gambia. Het is gemaakt van gietijzer en staat in het midden van de stad, op een heuvel.
  • Abuko Nature Reserve: Abuko is de meest toeristische plek van Gambia. Het is een mooi, rustige natuurreservaat met veel dieren, zoals antilopen, vogels en apen.

5 restaurants in Banjul welke je moet bezoeken?

  • Pata Pata: Dit is een traditioneel restaurant met zwembad en een uitgebreid menu met Gambiaanse gerechten. De sfeer is gezellig en er klinkt live muziek.
  • Noo-Ta-Fay: Dit restaurant serveert lavaBBQ, vissoep en andere lokale gerechten. Noo-Ta-Fay staat bekend om haar authentieke smaak en de mooie omgeving.
  • Chop-Chop: Geprezen door toeristen maar ook geliefd bij de lokale bevolking. Chop-Chop heeft een uitgebreid menu met keuze uit Buffet on Sunday, pizza’s, snacks en hamburgers.
  • Freshly Baked Express: Dit is een van de beste plaatsen om eten te krijgen in Banjul. Freshly Baked Express heeft snacks, sandwiches, keuken en verse gebakken brood.
  • Bunama’s: Geschikt voor gezinnen en zakelijk lunches. Ze serveren lokale gerechten, barbecue-schotels, pastaschotels en salades.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Banjul?

Banjul heeft een paar luchthavens die in de buurt gelegen zijn. De meest nabije luchthaven is Banjul International Airport, gelegen op ongeveer 7 kilometer van het stadscentrum. Er komen niet veel vluchten naar deze luchthaven, maar er worden wel goedkopere vluchten aangeboden.
Een andere luchthaven verscholen binnen een halve dag tijd is Senegal International Airport, gelegen ten noorden van de stad. Deze luchthaven krijgt veel meer toeristen, omdat deze luchthaven gemakkelijker bereikbaar is vanuit Gambia.
De laatste luchthaven in de buurt van Banjul is Abidjan Airport. Deze luchthaven ligt in Ivoorkust, ook op ongeveer 7 kilometer van het stadscentrum. Ze heeft goedkope vluchten naar Afrikaanse bestemmingen.

Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal