Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Bogota

Vliegtickets naar Bogota Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Bogota?

Bogota of Bogotá is de hoofdstad en het economisch centrum van Colombia. Het is het centrum van het politieke leven in het land en de derde grootste stad van Zuid-Amerika, na Buenos Aires en Sao Paulo. Het hoogste gelegen stedelijke gebied ter wereld met een gemiddelde hoogte van 14.000 voet boven zeeniveau. Het heeft een geschatte bevolking van 8 miljoen inwoners in de officiële stadsgrenzen en meer dan 15 miljoen inwoners in de hele agglomeratie.

Bogota is ontstaan in de late 15e eeuw, toen de Muisca, een inheemse groep in Colombia, de strategisch gelegen Sabana de Bogota in beslag namen. Al snel werd het een belangrijke centrum van handel, theologische studie en politieke macht. In 1538 werd de stad in de staat Santa Fe opgenomen als de derde hoofdstad van de Spaanse Nieuwe Wereld.

In de 17e eeuw kende Bogota een periode van stabiliteit en voorspoed. Het creëerde een sociale basis voor elitegezinnen, en het bouwen van openbare structuren begon. De komst van rebellen, voornamelijk Antioquaanse inwoners en Indianenlieden, bracht een politiek-economische chaos met zich mee.

Waarom Bogota?

Bogota biedt een verscheidenheid aan interessante opties voor bezoekers. De stad biedt een interessante mix tussen oude tradities en moderne invloeden, waardoor het een unieke ervaring is voor reizigers. De hogehoogte, culturele diversiteit, historische sites en levendige straten maken de hoofdstad van Colombia tot een van de meest opwindende zettels in Zuid-Amerika.

Er zijn vele bezienswaardigheden in de stad te bezoeken, waaronder musea, kerken en koloniale monumenten. Daarnaast biedt Bogota een verbluffend uitzicht vanaf verschillende plaatsen, waaronder de Montserrat-kathedraal, Plaza Bolívar en Mirador Norte. De stad heeft ook een fascinerende kunstscène die naar boven komt in de oude straten.

Vanuit een cultureel oogpunt is Bogota erkend als een kosmopolitische kunst- en cultuurhoofdstad. Voor reizen is Bogota een betaalbare optie, met lage kosten voor accommodatie en traktaties. Daarnaast is de stad het perfecte startpunt voor een reis naar andere bestemmingen in Colombia, van het Amazonegebied tot de Caribische kusten.

5 Bezienswaardigheden in Bogota die je moet zien?

Er zijn veel belangrijke bezienswaardigheden in Bogota die elke reiziger de moeite waard vinden om te bezoeken. Hier zijn vijf die je echt eens moet bezoeken:

  • Museo del Oro, een nationaal museum gewijd aan goudvoorwerpen uit het Kolec-tum. Het museum heeft een grote collectie antieke gouden sieraden, sculpturen, wapens en opschriften.
  • Santuario Nuestra Señora de la Candelaria, een twee eeuwen oude basiliek die wordt gezien als een religieus nationale heiligdom van Colombia.
  • San Francisco-kathedraal, gebouwd tussen 1637 en 1670, is een schitterende kerk en een verlaten schat aan geschiedenis in Bogota.
  • La Candelaria, ook wel bekend als de oude stad, is een buurt vol historische bezienswaardigheden die teruggaat tot de 16e eeuw.
  • Gran Biblioteca Gabriel García Márquez, een modern gebouw dat meer dan duizend bibliotheken, afdelingen en afdelingen bezit, waaronder wetenschappelijke bibliotheken met een reeks kunstcollecties.

5 Restaurants in Bogota welke je moet bezoeken?

Bogota heeft een diverse keuze aan geweldige restaurants met een verscheidenheid aan wereldse gerechten. Hier zijn vijf restaurants in Bogota die je absoluut niet mag missen:

  • Andrés Carne de Res, een beroemd restaurant gevestigd in Chia, een stad ten noorden van Bogota, die bekend staat om zijn steaks en grote sfeer.
  • Harry Sasson , een restaurant gerund door een hectische celebrity-chef die bekend staat om zijn creatieve aanpak.
  • Abasto, een chic restaurant met spectaculaire zonsondergangen en een brede keuze aan gerechten.
  • Adriano , een Romeinse trattoria met heerlijke gerechten en een vriendelijke sfeer.
  • Salvo Patria, een restaurant gespecialiseerd in traditionele Colombiaanse gerechten.

Welke luchthavens heb je in de buurt van Bogota?

Bogota heeft twee internationale luchthavens: El Dorado International Airport (BOG) en Intenational Airport of Eldorado A. Ciudad Salgar (EOA). El Dorado International Airport heeft grote nationale en internationale verbindingen met steden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa. Het is de grootste luchthaven van Colombia en wordt beschouwd als een van de meest gebruiksvriendelijke luchthavens van de wereld. De International Airport of Eldorado A. Ciudad Salgar is een kleiner vliegveld, maar biedt toch verbindingen met steden in Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Bogota
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal