Vliegtickets.com logo | Jouw goedkope vliegtickets boeken

Vliegen naar Bonaire

Vliegtickets naar Bonaire Vergelijken met Vliegtickets.com


Het ontstaan van Bonaire

Bonaire is een Caribisch eiland dat langs de zuidkust van Curaçao ligt. Hoewel het wordt gecategoriseerd als een Nederlandse openbare lichame, ligt het geografisch gezien nog steeds in het Caribisch gebied. Bonaire was eerder onderdeel van het Nederlandse gebiedsbestand en is samen met de andere Nederlandse Antillen een autonoom land geworden binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Het eiland heeft een rijke geschiedenis, waarin mogelijk aangenomen wordt dat het eerste menselijke leven op het eiland plaatsvond op ongeveer 2.000 voor Christus, toen de Paleo-Indiërs vanuit Zuid-Amerika migreerden. Verder hebben verschillende bezettingsmachten hun stempel op het eiland gedrukt, waaronder Nederland in 1633.

In de tussentijd waren er enkele lokale groepen die op het eiland vestigden, waaronder de Caquetío-Indiaanse tribalen en de onafhankelijke groepen van Nederlanders, die oorspronkelijk uit zowel Nederland als andere Europese landen afkomstig waren. Deze lokale bevolking heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Bonaire.

In de achttiende eeuw trokken meer Nederlanders naar het eiland. Door de vruchtbare grond en toegenomen economische activiteit kon arbeid aangetrokken worden uit overzeese gebieden, waaronder Afrikaanse slaven. Nadat Nederland na de Tweede Wereldoorlog de Indonesische landen had veroverd, verhuisden veel immigranten naar Bonaire, die nu een etnisch diverse bevolking hebben.

Waarom Bonaire?

Als je op zoek bent naar een paradijs met tropische stranden, kleurrijke wilde dieren, een kosmopolitisch centrum, een historische setting en een van de meest populaire onderwaterbestemmingen in de wereld, dan heb je Bonaire gevonden. De verschillende landschappen en attracties van het eiland bieden iets voor iedereen. Je kunt je vermaken met duiken, snorkelen, wandelen of alleen maar genieten van de adembenemende natuur.

Met een gemiddelde temperatuur van gemiddeld 28°C het hele jaar door is het klimaat in Bonaire ideaal voor een vakantie. Maar dat is niet het enige dat Bonaire zo aantrekkelijk maakt. Het eiland is het thuis van prachtige gebieden die zijn omgeven door schitterende baaien, kristalhelder water en een uitgestrekt rif. Zodra je deze onderwaterwereld verkent, begrijp je waarom dit eiland bijna overal ter wereld zoveel liefde krijgt.

Bonaire heeft ook een drukke en levendige geschiedenis, waardoor er veel historische culturele troeven te vinden zijn. De port- en stadsomgevingen zijn erg mooi en spreken zo naar een breed publiek. De bonairiaanse bevolking is gastvrij, behulpzaam en altijd bereid om je te helpen. Hierdoor voel je je direct thuis en bent je altijd verzekerd van een geweldige ervaring!

5 bezienswaardigheden in Bonaire die je moet zien

  • Klein Bonaire: Klein Bonaire is een onbewoond eiland voor de zuidkust van Bonaire, gemakkelijk bereikbaar met een boottocht. Het is een uitstekend duik- en snorkelgebied voor avontuurlijke waterliefhebbers.
  • Gotomeer: Verlies je in de betoverende schoonheid van de Gotomeer. Het meer ligt op een unieke locatie, met koraalriffen aan de randen die golfvissen en andere zeedieren herbergen.
  • Salt Pier: Bonaire heeft een van de grootste zoutpannen in de wereld. De zoutpier is prachtig om te zien, dus vergeet vooral niet om te genieten van dit unieke landschapstalent van Bonaire.
  • Slave Huts: Bezoek de slavenhoeven in Bonaire, die herinneren aan een dieptriest, maar meestal onbekend stukje geschiedenis van het eiland. De hutten stammen uit de 17e en 18e eeuw en vormden een belangrijk deel van de arbeidersminnelijke structuur op het eiland.
  • Pastorij van Rincon: Neem een kijkje bij deze Pastorie en krijg een interessant inzicht in de eenvoudige maar krachtige cultuur van Bonaire. Het is ook beschikbaar voor kleine informatieve rondleidingen.

5 restaurants in Bonaire die je moet bezoeken

  • Pirate Bay Beach Bar & Restaurant: Met een adembenemend uitzicht over de zee, is dit de perfecte plek voor een rustige brunch of een romantische avondmaaltijd. Naast de heerlijke gerechten serveren ze ook tropische cocktails.
  • Kind of Jeans: Deze informele plek heeft een geweldige ambiance en eet gerechten uit verschillende delen van de wereld. Er zijn ook veel lekkere suggesties van de chef-kok, zoals de zeevruchtenrisotto.
  • Coco Beach Bar: Geniet van heerlijke karaoke in de avond terwijl je proeft van heerlijke Bonaire-gerechten zoals verscheidene soorten stamppotten.
  • Karel’s Beach Bar: Bijna al het eten wordt gemaakt van duurzaam gevangen vis en andere lokale ingrediënten. Of je nu op zoek bent naar een romantische avonddiner of naar iets meer losse, Karel’s is de ideale ple
Bonaire
Inhoud pagina
Alle Vliegtickets intercontinentaal